Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Céges mobil flották hogy...

Céges mobil flották hogy működnek? Ki szabályozza, hogy ki léphet be?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nézegettem a One/voda csomagjait (azután, hogy az üzletben a kezelő 'véletlen' beléptetett egy flottába), és egy kérdés fogalmazódott meg bennem.

Feltűnt, hogy egy egyszeri kódot kell csak beírni flottába lépéshez, és már bent is van az ember. Munkáltatói igazolást, kereseti igazolást, vagy bármi egyebet nem kell leadni. A belépőket valaki ellenőrzi? Károsodik ilyenkor valaki? Van-e egyáltalán olyan, hogy jogosulatlan flotta használat?

Gondolok itt arra, hogy kitudódik pl egy cég belső flottás azonosítója, valaki ezt a kódot felhasználja, és már bent is van a flottában, használva a céges kedvezményeket. Ennyi az egész sztori, egy hiba a rendszerben, mindenki jól jár, és annyiban marad?

tegnap 22:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Alap esetben simán kivágnak/letiltanak. Ha komoly anyagi káruk lesz, perelnek.
tegnap 22:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Logikus... mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy ezzel bármilyen anyagi kárt szenvednek.

Viszont az hogy történhetett meg, hogy én sima lakossági mobil előfizuval, valahogy bekerültem a lidl flottájába a mai nappal, úgy hogy egy darab szó nem esett róluk a mai vizitem során?(TV szolgáltatást módosítottam) Elvileg a havidíjam nem változott, valószínűsíthetően gyakorlatban sem, csak a fiókba belépve, kiírja, hogy Lidl Mo-hoz tartozik az előfizetés.

Szerintem nem alapvetés, hogy mindenki hetente- havonta ellenőrzi a fiókját online, nem-e kattintottak be neki valamit..

Ez az én felelősségem, hogy jelzem, a Lidl-é (hogy kivágjanak), vagy a vodáé, hogy ne kavarjáik a kakit? Ráadásul, ha nem venném észre, akkor még be is perelhetnének anyagi kár okozás miatt? Elég morbid

tegnap 22:55
 3/4 anonim ***** válasza:

BTK

423. § (1) Aki információs rendszerbe az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve vagy azt megsértve bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ez alapján még böri is lehet belőle.

De ahogy 1 írja a kárt megrétíttethetik.

Például én a flottás telómon egyszer durván túlléptem a keretet és amellett hogy ki kellett fizetnem még kaptam egy írásbelit is. (és a csaj sem lett meg végül... :D)

Ha a cég balfék és nem foglalkozik vele akkor lehet hogy sosem buksz le.

Normális cégeknél azért eléggé figyelnek erre. Nálunk aki intézte ezeket az ügyeket ő minden adatot is begyűjtött, pin kódokat, imei számokat mindent látott. A kilépőknek még aznap kivetette a számát a flottából és átrakatta valami átlag díjcsomagba. Nála tuti 1-2 napon belül kibukna egy olyan eset hogy egyszer csak megjelenik egy új telefonszám a többi mellett.

tegnap 22:59
 4/4 anonim ***** válasza:

"abban nem vagyok biztos, hogy ezzel bármilyen anyagi kárt szenvednek"

Aha... többért kevesebbet fizetsz jogosulatlanul.

"az hogy történhetett meg, hogy én sima lakossági mobil előfizuval, valahogy bekerültem a lidl flottájába a mai nappal"

Az ügyintéző félrenyomott. Neki megvan a jogosultsága hogy bárhogy módosítsa az előfizetésed.

"Szerintem nem alapvetés, hogy mindenki hetente- havonta ellenőrzi a fiókját online, nem-e kattintottak be neki valamit.."

Ha tévedés történt, nem is a Lidl-nél dolgozol akkor majd vodás ügyfelest fogják megbarackolni.

"Ez az én felelősségem, hogy jelzem"

Én jelezném biztos ami biztos. De te tudod.

Amúgy Voda... a cég ahol hónapokig nem küldenek számlát aztán meg felszólítanak hogy miért nem fizettél és hasonló dolgaik voltak az elmúlt években.... örülj hogy csak egy flottába raktak be :D

tegnap 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!