Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Valaki a nevemre a tudtom...

Valaki a nevemre a tudtom nélkül domino sim előfizetést csinált?

Figyelt kérdés

Egyszerűen jött egy csekk amin már 10 ezer van, felszólítással. Viszont nekem sem az a szám nem volt meg (ha hívom nem veszik fel) sem nem is csináltam semmi előfizetést (egyébként feltöltős vagyok).

Egyrészt le sem tudtam tiltani a kártyát másrészt most azt olvasom hogy ha holnap be is megyek az üzletbe csak úgy hajlandóak letiltani hogy egyből kérek is cserét. Csak most jön a jó rész 1 ÉV HŰSÉGIDŐ is van a csaló kártyán

Hogy tudom minél gyorsabban letiltani, és megoldani hogy ne kelljen újat vennem?

febr. 13. 23:44
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ez bűncselekmény, adatokkal való visszaélés. Ahogy más is mondta, azonnal rendőrségi feljelentés. Ezt meg kell tenned, hogy hivatalos nyoma legyen a dolognak. És a feljelentés másolatát el kell juttatni a szolgáltatónak. Amúgy próbáltad felhívni a számot?
febr. 14. 08:07
 12/21 anonim ***** válasza:

"csak úgy hajlandóak letiltani hogy egyből kérek is cserét"

Nem a saját dominó kártyádat cserélik, hanem azt amelyiket nem te csináltattad. Tiltásnál ez van, adnak új kártyát, kártya nlkül nem maradhat előfizetés. De ettől a régi dominos kártyád változatlanul megmarad. De ha ahhoz is adnak új kártyát attól a számod meg fog maradni, mert ugyanazzal a számmal adják a kártyát!

febr. 14. 08:57
 13/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ha a te adataiddal kötött valaki ilyet, akkor tökre egyszerű, bemész és mindent el tudsz intézni, még a szerződést is meg tudod nézni, kikérni, aláírás van rajta, ami akkor ugye nem a tied, de kell legalább 10 aláírás, szóval kiderül ha hamis. Plusz ha megva mikor lett kötve, lehet van még videófelvétel is, utána bemész a rendőrségre feljelentést tenni.
febr. 14. 22:14
 14/21 anonim ***** válasza:

Mivel te vagy az érintett, a te neveden van a szerződés, te kérheted a szerződés felbontását. Akármit is mondanak. Az megint más dolog, hogy utána az hogyan bizonyítható, hogy nem te kötötted, hanem visszaéltek az adataiddal.

De alapvetően a jogot a szerződésbontásra a hűségidő nem befolyásolja. A szerződés ezt is tartalmazza, hogy a határozott idő lajárta előtti felmondás lehetséges, csak szankcionált a szerződött díjkedvezmények összegének és egyéb költségek felszámításával. Ha azt mondjék, hogy ott helyben ki kell fizetned, mert addig nem kapod meg a papírokat, nem probléma, kérd írásba, hogy te jelezted a visszaélést, és tudomásul vették. Azt a rendőrségre vidd magaddal. Majd a feljelentésről készült jegyzőkönyvvel mehetsz vissza a szolgáltatóhoz, hogy függesszék fel a szolgáltatást ha előtte ezt nem sikerült elérned náluk.

Nekem egyszer meg a fordítottja fordult elő, a meglévő előfizetésem megszűntette a szolgáltató. És amikor számon akartam kérni őket ezzel kapcsolatban, akkor azt közölték, hogy nem állok velük jogviszonyban, így nem kötelesek semmilyen információval szolgálni.

Mondtam hogy jó, megyek a rendőrségre, feljelentést tenni személyes adattal való visszaélés miatt, mert a beleegyezésem nélkül nem mondhatták volna fel a szerződésem, ha nem én voltam, akkor valaki más a nevemben. Érdekes módon, akkor már másként álltak hozzá, és egy erős negyedórás telefonálgatást követően másnapra ígérték, hogy visszaáll minden a régire, de már egy óra múlva működött minden, plusz kártérítésként egy fél évre korlátlan netem volt ingyen.

febr. 15. 01:07
 15/21 A kérdező kommentje:

Azt mondták a rendőrök hogy így nem tudok feljelentést tenni, mert akkor kellett volna mikor elhagytam a személyit.

A másik gond szerintük az hogy arra nincs semmi bizonyítékom hogy ő volt.

Be lehet még jelentenem a médiahatóság oldalán, de még nem tudom hogy sikerül mert ott meg hogy foglalkozzanak vele át kell utalnom 6ezret.

Az az érdekes hogy egy olyan szerződést nyomtattak ki nekem amin nincs ott az aláírásom. Sőt semmilyen aláírás nincs. Tiszta üres.

febr. 15. 06:38
 16/21 A kérdező kommentje:

Így néz ki egyébként. Itt kéne lenni az aláírásomnak.

[link]

febr. 15. 07:57
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

Lehet hogy szóbeli szerződést kötött (manapság már elektronikus szerződéskötés van, papírt nem feltétlenül adnak kézbe, vagy érintőpadon íratnak alá, vagy a szóbeli szerződéskötéssel megelégszenek, eetleg neten machinált valamit és rendelt valahogy kártyát valami átvevőpontra.

Ha a személyi elveszik, de sz9inte azonnal meglesz akkor miért tettél volna feljelentést...

Ha a letiltásba nem mennek bele, a kimenő hívások kóddal történő engedélyezésébe (kódot csak te tudhatod) talán belemennek.

Tényleg valószínűleg feljelentés másolatával indítható az ügy.

febr. 15. 08:22
 18/21 anonim ***** válasza:
A rendőrségen fel kellett volna venni a feljelentést, mert te okirattal való visszaélés (BTK 346) miatt teszel feljelentést, és nem amiatt hogy elveszett és meglett.
febr. 15. 09:38
 19/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
A média hatóságnál, ha panaszt teszel, azért nem kell fizetni, én csináltam már ilyet. Te személyes adatokkal való visszaélés miatt teszel feljelentést egyelőre. Én kötve hiszem, hogy más a te nevedben ezt el tudta volna intézni telefonon, először is új szerződést telefonon nem tudsz kötni, másrészt ha szóbeli is a megállapodás, akkor arról van hangfelvétel, ha meg van már ügyfélazonosítód, azt is tudnia kell, plusz legalább egy email címet meg kell adni, ez vagy a tied ,ha regisztrálva van, ergo tudtál róla, mert oda elküldik, akkor azonnal jelenteni kell és 3 napon belül fel lehet mondani. Nekem kicsit zavaros ez az ügy. Azt sem értem, hogy oké elhagytad a személyidet és valaki visszaadta, de rögtön bement kötni egy szerződést? Akkor miért nem inkább egy hitelt vett fel?
febr. 15. 10:01
 20/21 A kérdező kommentje:

Ja ez a tanulság ha máskor elhagyom a személyit stb be kellett volna jelenteni azonnal. Én is csináltatok egy újat.

Köszönöm a válaszokat.

febr. 15. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!