Androidról iOS-re váltani. Mik a tapasztalatotok?
Pudding próbája az evés.
Mindkét rendszernek megvan az előnye-hátránya.
Igazából alkalmazások többsége ugyanúgy működik, kivéve a messenger pl.
A billentyűzet teljesen más és third party app-t használsz bugos elég gyakran.(nem jön fel elsőre, nem minden appban jó stb.)
A beállítások továbbra is katyvasz, az IOS 18-al talán egy fokkal jobb, de így is tragikus az androidhoz képest, pedig 5 éve váltottam.
Ami viszont előnyös: Sok frissítés, kiszámítható a rendszer és alig változik, ha több Apple eszközöd van jó az ökoszisztéma és az együttműködés.
De hozzátéve szerintem egy átlag user számára inkább előny, hogy a rendszer nagyon egyszerűen használható éppen ezért felhasználó barát. Jó a szervízháttér, azt alá kell írni, hogy a Telemax és társai sosem érik el, egy iStyle vagy ICentre színvonalát.
Illetve jó a telefonválaszték, van náluk 4 méretben telefon és megkapod, amit másik 40 gyártótól nem.(bár most a BBK is észbe kapott, és hozott ki kis telefont hivatalos is EU-ba)
Könnyű egyik iPhone-ról váltani a másikra, azért Androidos telefonok között, ha nem Samsungról beszélünk, elég komoly adatmigrálás, bejelentkezések sorozata stb.
Összességében elégedett vagyok, de vannak bosszantó hibái. Pl. iPhone 15 Pro röhej, hogy annyi pénzért egy kis töltéstől hevül. Szoftveres téren, hogy a billentyűzet bugos ha nem azt a gyári funkcióhiányos billentyűt akarod használni. Illetve mostanában tapasztalom, hogy néha újra kell indítani a telefont, mert bugos a GPS-t használó app.
Hozzátéve, azért azt a nagy egyeduralmat nem látom, a konkurencia igencsak erős.
Én megnézném az aktuális csúcs Xiaomi-t és Pixel-t mindenképpen és úgy döntenék.
Ha meg lehet nagyobb méretű telefon, akkor az S Ultra sorozat is igencsak erős.(annyi, hogy a sima S elég vacak, nem érdemes venni, mert túl van árazva)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!