Androidról iOS-re váltani. Mik a tapasztalatotok?

Pudding próbája az evés.
Mindkét rendszernek megvan az előnye-hátránya.
Igazából alkalmazások többsége ugyanúgy működik, kivéve a messenger pl.
A billentyűzet teljesen más és third party app-t használsz bugos elég gyakran.(nem jön fel elsőre, nem minden appban jó stb.)
A beállítások továbbra is katyvasz, az IOS 18-al talán egy fokkal jobb, de így is tragikus az androidhoz képest, pedig 5 éve váltottam.
Ami viszont előnyös: Sok frissítés, kiszámítható a rendszer és alig változik, ha több Apple eszközöd van jó az ökoszisztéma és az együttműködés.
De hozzátéve szerintem egy átlag user számára inkább előny, hogy a rendszer nagyon egyszerűen használható éppen ezért felhasználó barát. Jó a szervízháttér, azt alá kell írni, hogy a Telemax és társai sosem érik el, egy iStyle vagy ICentre színvonalát.
Illetve jó a telefonválaszték, van náluk 4 méretben telefon és megkapod, amit másik 40 gyártótól nem.(bár most a BBK is észbe kapott, és hozott ki kis telefont hivatalos is EU-ba)
Könnyű egyik iPhone-ról váltani a másikra, azért Androidos telefonok között, ha nem Samsungról beszélünk, elég komoly adatmigrálás, bejelentkezések sorozata stb.
Összességében elégedett vagyok, de vannak bosszantó hibái. Pl. iPhone 15 Pro röhej, hogy annyi pénzért egy kis töltéstől hevül. Szoftveres téren, hogy a billentyűzet bugos ha nem azt a gyári funkcióhiányos billentyűt akarod használni. Illetve mostanában tapasztalom, hogy néha újra kell indítani a telefont, mert bugos a GPS-t használó app.
Hozzátéve, azért azt a nagy egyeduralmat nem látom, a konkurencia igencsak erős.
Én megnézném az aktuális csúcs Xiaomi-t és Pixel-t mindenképpen és úgy döntenék.
Ha meg lehet nagyobb méretű telefon, akkor az S Ultra sorozat is igencsak erős.(annyi, hogy a sima S elég vacak, nem érdemes venni, mert túl van árazva)

Én másfél éve, 13 év Android után váltottam.
Féltem a zárt rendszertől, de alaptalan volt. Igaz, hogy pár dolgot nem vagy csak nehezen lehet megcsinálni (pl saját csengőhang), de rájöttem, hogy nem is feltétlen van rá szükség.
A rendszer gyors, letisztult, könnyen kezelhető. Az ismert appok ugyanúgy mennek rajta, a Chrome szerintem még jobb is, mert van alul előre-hátra gomb, a Google ökoszisztéma tökéletesen működik rajta.
Az átállás is könnyű, gyakorlatilag a beépített app mindent átvisz Androidról.
A gyári billentyűzet valóban csapnivaló, használhatatlan és sajnos jelszavak gépelésénél csak azt tudod használni, 3rd party billentyűzetet nem. Én amúgy a TipeWise-t használom, nagyon jó billencs és az autocorrect is jó benne.
Aztán: a beépített számológép is csapnivaló, fapados, ahelyett is muszáj valami 3rd partyt használni, szerencsére van bőven.
A contacts is gyengécske, mert csak a kedvenceknél teszi ki az avatarokat, a listában nem.
Az Apple eszközök nagyon jól össze tudnak dolgozni, szóval ha MAC-et használsz, akkor egy iPhone kb kötelező.
Röviden: pár dolog idegesítő, de amúgy remek telefon.
#1 "Könnyű egyik iPhone-ról váltani a másikra, azért Androidos telefonok között, ha nem Samsungról beszélünk, elég komoly adatmigrálás, bejelentkezések sorozata stb."
Ezt cáfolnám. A Google saját rendszere kb mindent átvisz gond nélkül egyik Androidról a másikra.

#4.Ha lesz valaha Snapdragonos Pixel én is megyek vissza, másra nem váltanék.
1-es vagyok.

Próbald ki senki nem tudja mennyire tetszik.
Én pixel 2 röl próbáltam xs re válltani, de semmi nem esett kézre, 1 hónap után klausztrofób érzés volt az egész.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!