2025-ben szükség lehet már 512GB tárhelyre egy mobiltelefon esetében, vagy elég a 256GB is?
Mobilvásárlás előtt állok. A jelenlegi 64GB tárhelyem már rég megtelt. Főleg applikációkkal (több frissítésnek és appnak már nem is jutott hely). A legnagyobb jelenleg 25GB-os, + Face 1,5 GB, Messenger 1 GB, böngésző 1GB, galéria 2 GB... + üzletek és és szolgáltatók appjai, egyenként 100-300MB tárigénnyel. Fotózni, videózni nem sokat szoktam. Van viszont jó néhány mp3 fájlom, amit szintén szeretnék mobilon tartani (ezeket vásároltam, letölthető anyagok voltak, bár egyre inkább már csak a hozzáféréseket lehet megvenni, ami szerencsére tárhelykímélő).
Ha 3-4 évre tervezem a mobilt, elég lehet a 256GB tárhely ilyen használat mellett, vagy érdemes lenne a nagyobbat megvenni?
Köszönöm!
Ez csak is attól függ mit csinálsz a telefonon.
Jelenleg nekem 32gb tárhely van és a fele szabad.
Viszont a közeljövőben majd szügség lesz nekem is mininum 5ször ennyi tárhelyre.
Igazából én a 128 gigán sem aggódnék, ugyanis a rendszer, az appok és egyebek nem szoktak sok helyet foglalni, ami általában a fő "probléma", az az, hogy sokan a képeiket és videóikat évekre visszamenőleg telefonjukon szeretnék tárolni, ami nem túl biztonságos, főleg ha nem csinál róluk backup mentést időnként. Az ideális pedig az lenne, ha lenne egy saját backup és felhőtárhelybe szinkronizálná a telefon a képeket, nem tárolna mindent a telefonon állandóan.
De hogy a fő kérdésre visszatérjek: általános felhasználásra a 128 is untig elég. Azt nem tudom, hogy neked mennyi mp3 fájlod van és mennyit szeretnél még azok mellé szerezni és azokat a telefonon tartani.
Szia!
Az, hogy elég-e 256 GB, kizárólag a felhasználón múlik, hogy milyen alkalmazásokat használ a készüléken, mennyi képet tárol a telefonon, és mennyi egyéb fájlt (beszélhetünk zenéről, videóról, bármiről). Én tavaly tavasszal 256 GB-os telefont vettem (vettem volna 512 GB-osat is, de mikor megláttam, hogy a Samsung közel 60000 Forint árkülönbözettel árulja a nagyobbat, inkább meggondoltam magam), és eddig egyáltalán nem bántam meg. A 256 GB-ból nálam 170 teljesen szabad, de úgy, hogy a telefonom teljesen be van lakva, minden a helyén van, és nem is spórolok semmivel. Szóval szerintem még bőven elég egyenlőre a 256 GB, mert mire kellene a nagyobb tárhely, úgy is cserélni fogod a telefont, nem a tárhelye miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!