IPhone 15 jó telefon még, megéri megvenni?
nem ez a legdrágább, 3-4 évig bírja, ennyi
az előző a tiktokot sem bírta, meg a weboldalalat sem nyitotta meg rendesen, maximum eladom, ha nem tetszik
Milyen volt az előző telefonod? Azért egy max egy éves, 150 ezerért vett telefonnak a Tiktokot illene normálisan futtatnia, sőt még ennél olcsóbb készülékeknek is...
Másodsorban pedig ezek a "megéri-e" kérdésekre csak úgy lehet válaszolni, hogy tudjuk, hogy mire és mennyit használod a telefonodat. Ha naponta 20 percet Tiktokot pörgetsz rajta, napi 2x ránézel a hírekre, meg 5 percet telefonálsz, akkor nem éri meg. Ha órákig nyomkodod, meg sokat fotózol és videózol, akkor nyilván jobban kiszolgál egy drágább telefon.
Hasmadsorban még annyit érdemes tudni, hogy mint minden terméknél általában, a telefonoknál is a középkategóriában van a legnagyobb verseny a gyártók között. Itt kénytelenek a legjobb ár/érték arányú telefonjaikat kihozni. Ezek normál felhasználásra már kompromisszum mentesek és megfelelően erős a hardverük, hogy az újabb trendek szerint várhatóan akár 4-5 éven túl is kiszolgáljanak.
Mondjuk nagyon azt érzem ennél a kérdésnél (is), hogy igazából te iPhone 15-öt akarsz venni, eldöntötted, csak sajnálod rá a pénzt és itt akarsz egy plusz megerősítést kapni. Nézd, nem rossz telefon az iPhone 15, de ha most akarnék venni egy Apple telefont, akkor a 16-os széria alap készülékét venném. Nagy árkülönbség nincs köztük, azonban abban 2 generációval újabb a processzor, plusz 2 giga memóriája van, ami a hosszú távú használat során létfontosságú lesz és autofókuszos a széleslátó kamera is, vagyis tudsz makró képeket készíteni. De nyilván a 15-el is el lehet még sokáig lenni, használt piacon is könnyebb drágább telefont eladni.
16 így is 400ezer még, annyit tényleg sajnálnék rá. Amúgy vártam, hogy lemegy a 15 ára, meg néztem az akciókat, de semmit nem ment le.
Samsung A34 volt, lehet alapból hibás darabot fogtam ki.
A sima iPhone lehúzás, ez a megbízhatóbb és társai dolog nem szent, amit írnak páran.
Az Apple-nek van egy ökiszosztémája, ha ezt kihasználod és olcsóbban kell telefon, akkor neked való a sima iPhone 15 vagy 16, hanem erre nem a válaszod akkor vegyél mást.
Meg alapvetően az Apple sava-borsa a Pro szériás iPhone, azok tényleg piszok jók és megérik a fél millónál is több összeget, feltéve ha fontos hogy csúcstelefonod legyen.
Amúgy egy Xiaomi Redmi Note 13 Pro, vagy egy A55 teljesen elég 3-4 évre is egy átlag felhasználónak.
"Samsung A34 volt, lehet alapból hibás darabot fogtam ki."
Akkor alapból hibás darabot fogtál ki, bár nem értem, hogy miért nem viszed vissza gariztatni. Annak még garanciásnak kell lennie egy évig, minimum. Én egy ismerősömnek pont kb. 1 éve ajánlottam ezt a típust, mert ennél többet nem tudott telefonra szánni és azóta is jól működik nála. A családomban is van egy A54 és egy A55, azoknak sincs semmi baja, tök jó, gyors, pörgős telefonok.
"Meg alapvetően az Apple sava-borsa a Pro szériás iPhone"
Ja még erre akartam írni, hogy abszolút igaz. Amikor behozták a Pro szériát, akkor igazából egy marketing trükköt csináltak: nem Pro széria lett és egy sima, hanem az addigi "sima" iPhone lett a Pro, az amit mi meg "simának" hívunk, az inkább egy light. (Az SE pedig egy vicc azért az árért, szóba se hozza senki.)
Mondjuk most a 16-os szériában meglehetősen közel került egymáshoz a Pro és a sima széria, csak az a fránya rohadt 60 Hz-es kijelző ne lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!