Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi az a legegyszerűbb (és...

Mi az a legegyszerűbb (és lgolcsóbb) kütyü, amin már lehet futtatni egy Google Authenticator-t, vagy Microsoft Authenticator-t?

Figyelt kérdés
Olcsó mobil? Okosóra? Más?
tegnap 11:46
1 2
 11/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

[link]

Mellesleg innen is menthető a titkos kód, lap alján Backup / Restore. De a mentett *.json fájlban szabadon látszik a titkos kód, más meg úgysem kell egy újratelepítés túléléséhez. Mindegy, milyen formában mented le.

[link]

Itt viszont külön jelszó védi a titkot. Előbb be kell lépni, utána generálhatod az időablakos kódokat.

"Lehet hihetetlen, de nekem csak buta telefonom volt eddig, és most sem akarok okosat."

Én meg szándékosan csak számítógépen csináltam meg a regisztrációt, egyelőre.

Nem szükséges telefon egyáltalán, nem is nagyon értem, mit akarsz elérni.

tegnap 13:25
 12/18 anonim ***** válasza:
65%
A totp.app-ot inkább ne. Azt sem tudni, kihez tartozik. Nem túl bizalomgerjesztő: [link]
tegnap 13:34
 13/18 anonim ***** válasza:
37%
Legolcsóbb Android elég. És pl használd az Authy appot, atzkevesebb erőforrást kér, mint a Google Authenticator.
tegnap 14:02
 14/18 anonim ***** válasza:
28%

Ne aggódjon, ha nincs okoseszköze, így is lehet Ügyfélkapu+-fiókja, és jön a könnyítés

[link]

tegnap 17:32
 15/18 anonim ***** válasza:
84%

11

No offense de ha a kérdező még az okostelefonoktól is irtózik, miért beszélünk jsonban mentett titkos kódról?

Kérdező. A legegyszerűbb ha veszel valami olcsó (akár használt) okostelefont, amin megy egy jól ismert, egyszerű (pl google) autentikátor.

NEM kell annak lennie az új mobilodnak. Használhatod tovább nyugodtan a "buta" telefonodat. Ezt meg berakod a fiókba, és ha kéne, elő lehet venni bármikor.

tegnap 18:27
 16/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

15.

Az nem zárja ki, hogy ért a számítógép használatához, illetve ilyen alapvető dolgokhoz, ami csak neked furcsa, de ez amúgy baromi zavaró, amikor beledumálsz, hogy én mit, miért írok.

Főleg, ha ugyanaz vagy, aki már nem először csinálod ezt.

Bízd rám, a GyK szerveren elfér, és könnyen lehet, hogy neked vannak olyan furcsa felfogásaid, ami ezt kihozza belőled, hogy más dolgába belepampogsz.

Semmi értelme nem volt ennek a megjegyzésednek, majd én tudom, hogy mit miért írok.

- Kapásból degradáltad a kérdezőt, bambának nézted.

- Kapásból okoskodsz itt velem szemben, ami irritáló. Hobbiból válaszoltam egy kérdésre, de nem azért, hogy te nekem itt magyarázz cserébe.

----------------------

Idézet a szabályzatból:

---------------

Ha választ írsz, kérjük, vedd figyelembe be a következőket:

- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre! Mások válaszáról a véleményed a válasz értékelésével fejezheted ki.

-----------------------

tegnap 19:12
 17/18 anonim ***** válasza:
66%

Remélem, amikor valaki jön, hogy elvesztette az adatait totp-on, mert itt azt ajánlották neki és utána valami törölte a böngészőből, személyesen reseteled az egész ügyfélkapu+-át:)

"Az nem zárja ki, hogy ért a számítógép használatához"

Nem számítógép használatról van szó, hanem ilyen elvont dolgokról, mint a "*.json", amit a 26 éves, mesterdiplomás testvérem sem értene. Se az emberek 90%-a. Ahogy azt sem, hogy mi az a "hash-elés", amit ezek az autentikátorok csinálnak. Vagy bármi más technikaibb dolog, amerre a 11-es válaszod terelte a kérdezőt és/vagy más olvasót. Objektíven túlkomplikálsz egy alapvetően egyszerű problémát, ezzel másoknak potenciális fejtörést okozva.

"ami csak neked furcsa"

lol

"de ez amúgy baromi zavaró, amikor beledumálsz, hogy én mit, miért írok."

Oda ne rohanjak. Nem rólad szól a kérdés, nem is nagyon érdekel a lelkivilágod.

"Bízd rám, a GyK szerveren elfér"

A GyK szerverén nagyon sokminden elfér, de attól még nem biztos, hogy ott kell lennie. Rád meg ezután a reakció után inkább nem bízok semmit. Indokolatlanul felhúztad magad egy minimális kritikán, nem vagyok benne biztos, hogy ez normális. El kéne gondolkodni azon, hogy ez miért lehet.(*)

"Kapásból degradáltad a kérdezőt, bambának nézted."

Itt és most elnézést kérek a kérdezőtől, ha tényleg egy informatikailag kompetens emberről beszélünk, és értett mindent, amit mondtál. Visszakérdezek: Szerinted mekkora a metszet aközött az embercsoport közt, akinek nincs okostelefonja, és aközött, aki tudja hogy működik egy autentikátor, vagy hogy mivel kell vigyázni, ha a böngésző a gyorsítótárában kezeli a számodra fontos adatokat? Meg merem kockáztatni, hogy konvergál a nullához.

"Kapásból okoskodsz itt velem szemben, ami irritáló. Hobbiból válaszoltam egy kérdésre, de nem azért, hogy te nekem itt magyarázz cserébe."

lásd (*)

re: mod idézet

Az én válaszom releváns volt a kérdés függvényében. Ellenben a te utolsó válaszod teljes mértékben offtopic volt, mert megsértettem a lelkecskéd (...amit még mindig nem értek, hogy ezen mi volt ennyire sértő). Ez, akárhogy is nézem, óriási öngól.

Részemről ezt lezártnak tekintem.

tegnap 19:52
 18/18 anonim ***** válasza:
38%

Szervizmérnök úr, javasolnám neked, hogy egyrészt a kérdésre válaszolj, másrészt ne állj neki dedós módjára hisztizni, amikor valami ökörséget válaszolsz és felhívják rá a figyelmedet. Ne próbálj meg szemezgetni a gyk szabályaiból, mert bizony az offolásoddal elég sok szabályt hágsz át. :)

Kb. az egész ügyfélkapu+ téma eleje óta mindenki óta inti az embereket ettől az ócska orosz fostaligától, te meg itt megint büszkén hirdeted a saját ostobaságodat, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnál. :)

ma 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!