Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Yettel/Telenor szolgáltatónál...

Yettel/Telenor szolgáltatónál lehetséges papír nélkül függetleníteni telefont?

Figyelt kérdés

Konkrétan egy S22 Ultra lenne, amit nem mostanában vettünk, de már akkor is használtan, azaz papírok nélkül.

Nem lopott a telefon, az IMEI-k rendben vannak és évekig semmi nem is volt vele.

Viszont most jó lenne, ha működne Telekomos kártyával is, de sajnos úgy tűnik, hogy ez a carrier lock majomkodás még mindig nem halt ki egyes helyeken.

Elolvastam amit a yettel ír erről, de nem hiszem el, hogy ezzel komolyan szívóznának.

Szó szerintem semmi értelmét nem látom azon kívül, hogy direktben hozzájárulnak az elektromoshulladék termeléséhez...

Szóval van itt bárkinek gyakorlati tapasztalata ezzel?

Komolyan ragaszkodnak a papírhoz vagy lehet anélkül is, ha nem lopott és semmiféle tartozás sincs rajta?

jan. 9. 02:20
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Azt áruld el: honnan tudod 100%ra hogy nem lopott?

IMEI-ek rendben vannak, ezt mégis mi alapján állítod?

jan. 9. 07:59
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem értelek. Te most veszekedni jöttél? Mert ez nem válasz a kérdésemre és még csak nem is nagyon releváns hozzá, inkább tűnik aimless kötekedésnek.

Engem az érdekel, hogy volt-e valakinek itt ilyen ügye a yettelel és mi lett a vége.

Ha más kérdésed van, írd ki külön.

jan. 9. 15:48
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

"Elolvastam amit a yettel ír erről, de nem hiszem el, hogy ezzel komolyan szívóznának."

pedig nem véletlen van leírva, úgy fognak eljárni, hogy olvastad

jan. 9. 17:28
 4/6 A kérdező kommentje:

Az nagyon szomorú.

Gondolom próbáltad?

jan. 9. 18:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Most lehet, én vagyok hülye, de az első linken, amit találtam, annyit ír, hogy akkor kell szerződés, ha nem találják a rendszerben IMEI alapján (?)

[link]

jan. 9. 18:33
 6/6 A kérdező kommentje:

"Készüléked hálózati korlátozásának feloldását személyesen, vagy meghatalmazott által, üzleteink valamelyikében tudod intézni. "

Ez a problémás rész.

Nyilván nekem fogalmam nincs, hogy anno ki vette még náluk.

Tudom majd mindjárt jön valaki nagy megmondóembert játszani ahogy itt szokás, hogy hát miért nem írtattam mindenféle hivatalos papírt róla amikor megvettem... ja

Tegye fel a kezét aki szokott amikor elad vagy vesz valamit, ami nem kocsi vagy ház...

Értem, hogy ez a kitalált jogi cucc rá, de a gyakorlatban ez szimplán nem szokás.

Pont emiatt érzem ezt teljesen haszontalan szőrszálhasogatásnak abban az esetben, ha tényleg nincs tartozás a szolgáltható felé, ami érinti is a telefont.

És pontosan ezért remélem, hogy volt már akinek sikeresen feloldották így a carrier lockot, hiszen ez így tényleg semmi másra nem jó, csak arra hogy feleslegesen szankcionálja azokat akik nem újat vesznek mind kis hülyeségből, amiből amúgy egyértelműen nem lenne szükséges.

Mivel személyesen kell intézni nálunk ezt a témát, ezért kérdeztem meg itt is, hogy tudjam hogy van-e értelme vagy inkább adjam tovább.

jan. 9. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!