IPhone 15 vagy 16, megéri a plusz pénzt?
Kibeszélt arról hogy nem észre vehető? Arról van szó, hogy nincs rá szükséged. Ezt meregetni pedig a nettó baromság!
Képzeld nekem sose volt igenyem 4K kijelzőre, halistennek nem is gyártanak jó ide csak FHD+.
A 4k videózás megfogalmazodott bennem, miből gondolod, hogy nem?
A vezetéknélküli töltést se a 120FPS videót se használom :) képzeld.
"Elvárnánk egy drágább telefontól" amit mondtam annak köze sincsen azokhoz amivel védekezel.
Ez a tipikus eset ha hazai pályán nem tudod az érveid megvédeni behozol minden mást a játékba hogy igazold magad..
Nem, ez az a helyzet, amikor lesöpröd a másik érveit az asztalról, mert szerinted sajt, aztán büszkén kijelented, hogy a másiknak nincsenk érvei. Ilyen emberekkel nem lehet és nem is kell vitatkozni aranyom.
Kérdező, te meg akkor csinálj, amit akarsz. Ha tudod, hogy a 15-öst szeretnéd venni, akkor minek írtál ki kérdést? Szerintem a három felsoroltból egyértelműen a legrosszabb vétel, már leírtam, hogy miért.
Kedves 12! Sajnálom hogy nem érted amire célzok.
Ha természetes úton nem fogalmazódik meg benned az igény valami iránt és a nagyvállalatok táplálják beléd mesterségesen az igényt az azt jelenti áldozatul esel a marketingjüknek.
Példa:
Van 200 ezrem egy félóra
De ahogy nézem 240ért nagyobb tárhelyet és képfrissítés kapok
Viszont ha így nézem 260 ért 120Fps videót
De akkor már inkább a 280as modellt vennem ami vezetéknélküli töltést is tartalmaz
Jó de ha már ennyit koltok akkor jöhet a 300 ezres modell ami gyorsabb vezetéknélküli töltést kínál...
És bumm megvetted amire nincs is szükséged!
De teljesen értem, hogy mire gondolsz, de itt egészen egyszerűen nem erről van szó. A 120 Hz egy alap feature most, amit bizony rohadtul észreveszel, rengeteg alkalommal használja (használná) a telefon, akkor is ha replikázol ellene. Nem egy megfoghatatlan valami, amit a hétköznapokban nem veszel észre. Kötelező egy telefonba? Nem. Kötelező egy 400 ezres telefonba? Az. Semmi, de semmi oka nincs annak, hogy kihagyják a telefonból, csakis az Apple árazáspolitikája. Pontosan az, amiről te írsz, hogy odatereljenek a drágább telefonhoz. Ezért mondtam, hogy én vagy megvárnám a következő szériát, ahol nem fogják emiatt lehúzni a vásárlóról a sokadik bőrt vagy pedig fognám és megvenném az S24-et, ami rengeteg szempontból jobb telefon mint a 15 vagy a 16. Van telefotó kamera, van 120 Hz, van always on display, hosszabb a szoftveres támogatása, vannak AI funkciók. Persze te erre gondolom rá fogod vágni azt, hogy te ezeket nem használod, de könyörgöm, valami alapján csak differenciálni kéne, nem? :) Minek veszel egyáltalán ilyen drága telefont, ha a világon semmit sem használsz ki belőle? :)
Persze ha valaki konzumidióta és csak azért is az iOS kell neki, annak ellenére, hogy rosszabb terméket kap drágábban, akkor hajrá. (És még mielőtt rámhúzná valaki, hogy Apple utáló lennék: iPhonem van, de amikor vettem, akkor azért vettem, mert jobb telefon volt, mint a konkurensek aktuális modelljei. Ha most kellene választanom, akkor valószínűleg nem az Apple telefonját választanám, mert hülyének néznek. Aztán lehet hogy jövőre majd igen, ha összekapják magukat.)
Én már nem tudok erre mit mondani, ha valaki szemellenzősen lesz..rja a saját érdekét. Mintha vennél egy 40 milliós BMW-t és azt mondanák a szalonban, hogy nincs benne klíma és nem is lehet. Lehet klíma nélkül élni? Lehet. 40 milliós autóban is oké, hogy nincs? A lóf..szt.
Amúgy októberben jön ki a következő, a prok meg 400 felett vannak...
Alapból az s24-ért mentem, de kipróbáltam és sokkal jobban tetszett az iphone 15, sokkal szebb képeket csinált, nagyon gyors volt, hiába a 60hz, szebb a kijelzője, na akkor döntöttem el, hogy ez lesz, de karácsony előtt már nem volt készleten a 128 gb, így maradt. Azóta meg csak elbizonytalanodtam, meg mások elkezdték, hogy vegyem a 16-ot vagy samsung, vagy más, nehéz dönteni. Az egy dolog, hogy papíron mik a paraméterek, egy A15 samsungra is ráírják, hogy 120 hz, aztán döcög...
Hát... én nem tudom milyen képet csináltál velük, de minden objektivitásomat is félretéve az, hogy "sokkal szebb" az nettó hazugság. Ezek a telefonok 1-1 ellenfelei egymásnak, lehet azt mondani, hogy néha az aktuális S-es Samsung jobb vagy rosszabb némileg, de ennyi.
Kijelzőben pedig akárhogy is forgatjuk, az S24 jobb. Ez igazából nem is vita tárgya. Ha Media Marktban vagy hasonló helyen kirakott telefonokat néztél, akkor azt azért a figyelmedbe ajánlanám, hogy ezek demó módban futnak. Továbbá nem tudom mennyire értesz hozzá, de több konfigurálási lehetőség van mindkét modellnél a kijelzőt illetően, lehet, hogy számodra szimpatikusabb volt az, ami az iPhoneban volt, de lévén a Samsung gyártja a panelt az összes Apple telefonba, ezért a "sokkal jobb" merőben... hát fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!