Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone 15 vagy 16, megéri a...

IPhone 15 vagy 16, megéri a plusz pénzt?

Figyelt kérdés
Esetleg még Samsung s24, de az nem tetszett. Pár hete majdnem megvettem a 15-öt, de nem volt nekik készleten az adott boltban. Mennyi a különbség?
tegnap 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
tegnap 11:32
 2/12 anonim ***** válasza:

A 16 annyival van előrébb, hogy van benne plusz 2 giga RAM, így képess lesz az Apple AI megoldását futtatni a telefonon, ha egyszer megjelenik és lesz az EU-ban, bár várhatóan semmi gyakorlati haszna nem lesz, csakúgy mint a többi hasonló AI hókuszpóknak. Ja meg autófókuszos lett a széleslátó kamera, így már lehet makrofotózni vele, bár mondjuk a hétköznapokban ennek sincs túl nagy haszna, én legalábbis sosem használtam ki egyik telefonomon sem.

Nem szoktam ilyet mondani és hülyét kapok mindig az ilyen válaszoktól, de én már az alap szériából nem javaslom egyiket sem a 60 Hz-es kijelző miatt. A 17-es szériától fogva lesz már elvileg 120 Hz az alapban is, addig is meg dugják a seggükbe. Jelenleg - szerintem - az S24 sokkal jobb ár/érték arányú telefon.

tegnap 12:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Ja de az S24-re visszatérve: pár hónap és jön az S25, ami miatt az S24 ára lejjebb mehet, vagy lehet hogy az S25 jobban tetszene.
tegnap 12:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Sürgősen kellene telefon, nem tudok várni hónapokig, s25 simán lesz 400 újan. Egyébként alapjáraton az s24-et akartam megvenni, de nem tetszett, sokkal gyorsabb és szebb képeket csinált az iphone 15, hiába a 60hz.
tegnap 17:44
 5/12 A kérdező kommentje:
Amúgy csak 40ezer a különbség a kettő között, de szerintem kb. ugyanaz a 15 is...
tegnap 21:06
 6/12 anonim ***** válasza:

Vedd a 16-ot! Nem azért, mert jobb, hanem feltételzve ha visszajöttél 5 óra múlva elbizonytalanodva "hogy de csak 40ezer a különbség"

Akkor ha 15 veszed utánna bánni fogod hogy miért nem a 16ot vetted:)

tegnap 21:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Én a 15 és 16 közül egyértelműen a 16-ot venném. Mondjuk a 60 Hz miatt meg lehet tökönszúrnám magamat.
tegnap 22:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már ezt a 60HZ. A tv is 60Hz. A tartalom amit fogyasztas nagy része nincs 60Hz se. Elvoltatok azzal is nem? Észrese vetteték hogy rossz lenne? Ha előtte nem fogalmazódott meg bennetek hogy hű de jó lenne egy magasabb képfrissítéses kijelző akkor utánna már minek teszitek az eszeteket?
tegnap 22:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Ahogy kipróbáltam nekem gyorsabbnak tűnt, mint a samsung, a 120 hz is adaptív, azaz kb soha nem 120 hz-en megy, hanem váltakozik. Átlagember észre sem veszi.
tegnap 22:12
 10/12 anonim ***** válasza:

"Hagyjátok már ezt a 60HZ. A tv is 60Hz. A tartalom amit fogyasztas nagy része nincs 60Hz se. Elvoltatok azzal is nem? Észrese vetteték hogy rossz lenne?"

Aha, csak ez így nettó baromság, már megbocsáss. Kb. akárhová navigálsz a telefonon, az végig 120 Hz-en menne, ha tudna. Attól, hogy a statikus tartalmaknál ez nem számít, vagy az x FPS-el rögzített videóknál sem, még egy csomó helyen előjön.

És mindezzel a világon semmi baj nem lenne, ha már nem lenne ez egy alap mutatvány 100 ezer alatt is, de bizony az. Egy 50 ezres telefontól nem vár ilyet az ember, 300-400 ezres készülékektől viszont nagyonis.

"Ha előtte nem fogalmazódott meg bennetek hogy hű de jó lenne egy magasabb képfrissítéses kijelző akkor utánna már minek teszitek az eszeteket?"

Ilyen alapon pedig még mindig a fán ülnénk. Mondd, benned megfogalmazódott 10 éve az, hogy olyan felbontás kéne a telefonod kijelzőjére, mint ami most van? Neeeem? Hát akkor add vissza a mostanit és vegyél ócska kijelzővel valamit. Benned megfogalmazódott, hogy OLED kijelző kéne? Neeeem? Benned megfogalmazódott, hogy sztereó hangszóró kéne? Neeeem? Benned megfogalmazódott, hogy kéne vezetéknélküli töltés? Neeeem? A 4k-s fotózás? A 4k videózás? A 60 meg akár 120 FPS-es videóház? Neeeeem? Érted, hogy miért nincs értelme annak amit írsz, vagy még sorljak pár tucat dolgot fel?

"a 120 hz is adaptív, azaz kb soha nem 120 hz-en megy, hanem váltakozik. Átlagember észre sem veszi."

Rengetegszer megy 60 Hz fölött. És igen, az átlagember is észreveszi. Én is addig voltam szkeptikus, amíg nem volt a kezemben huzamosabb ideig egy 120-as kijelzős telefon. De még a laptopom kijelzőjén is látszik a 120. Nem azt mondom továbbra sem, hogy nem lehet nélküle élni, mert természetesen lehet. De ezen az árszinten közröhej. Ahogy a telefotó kamera hiánya is, de azon már könnyebben túllépek, mert az legalább tényleg kerülne némi pénzbe az Applenek, ez viszont egy fillérbe sem.

tegnap 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!