Új telefon szeretnék venni melyikkel járok jobban?
One szolgáltató
Honor 200 Pro 5G Dual SIM (512GB) 8600ft/ 30 hó
Xiaomi 14T Pro 5G Dual SIM (512GB) 8900ft / 30 hó
Ez a 2 készülék tetszik a legjobban és mivel nagyon nem állok jól anyagilag így csak így engedhetem meg magamnak.
Ebben az árfekvésben samsungnál csak rosszabbat és drágábban találtam.
Melyiket válasszam és miért?
Illetve a rendszer is fontos tényező hogy melyiké a jobb android amin kevesebb a "szemét"?
Részletre ne vegyél telefont, főleg ne egy 250 ezres telefont, ha "nem állsz jól anyagilag".
Akkor már fele ennyiért egy Redmi 13 Pro.
redmi 13 pro is van fele ennyiért viszont mivel jobb mint amit én írtam?
Fele annyi de ki fog ez nekem bírni 3 évet úgy hogy azért nem lesz tetű lassú?
Honor 200 Pro
Nem igazán ismerem a Honor telefonokat, viszont ebben Snapdragon processzor van, ami Androidosban a legjobb technológia, és TALÁN a szoftvere is sallangmentes (relatíve?)
Xiaomi 14T Pro
Ebben voszont MediaTek processzor van, ami az egyik legrosszabb technológia - igaz, a Dimensity -széria elvileg már sokkal jobb, mint a régi Helio -széria volt, de akkoris... nem tudom. Ráadásul a Xiaomi telefonokon hírhedten sok reklám van, nem egy tiszta felület. Viszont a kamerája sokkal jobb, mint a Honornak, videózásban legalábbis, nem tudom, hogy ez mennyit számít Neked?
Nem tudom, hogy a Redmi Note 13 Pro-ból melyik van, de ha a sima (4G-s), azt nem ajánlom, pont amiről beszéltem, MediaTek Helio - felejtős. Ha viszont az 5G-s, akkor az megfontolandó, mert ha az 5G-s netet nem is tudod esetleg kihasználni, de az legalább Snapdragon processzoros, és mindössze 4 nm-es lapkákkal, az tuti nem fog belassulni!
Nekem valamiért nem adja be a net a One oldalát, így nem látom a telfonos kínálatot, mik vannak, de azért például Samsung Galaxy A55 sem egy rossz vétel. Esetleg valamilyen Motorola? A legtöbb típusában Snapdragon processzor van, szuper kamerák, és “tiszta” felületű szoftver - egy Motorolával is jól járnál!
"mivel nagyon nem állok jól anyagilag"
Akkor ne vegyél új telefont
Maga a márka - MediaTek-hez képest a Qualcomm profibb, így eleve jobb tecnológia: kevésbé melegszik, energiatakarékosabb, mégis gyorsabb, és hosszabb távon is stabilan viszi a szoftvert!
12-13 éve még nekem is tökmindegy volt a processzor márkája, csak a magok számát és frekvenciáját néztem, de ha az ember kutakodik, olvas róla, mert érdekli, akkor képben lesz!
Én is az Androidot szeretem, és ma már telefonvásárlásnál nekem ez is szempont, hogy mindenképp Snapdragon processzoros legyen.
Oké akkor úgy kérdezem, hogy milyen metrika alapján gyorsabb? Melyik mainstream benchmark alapján? Segítek, nem nagyon fogsz ilyet találni.
Az, hogy melyik chip mennyire melegszik, nagyban függ a telefon gyártótól is, de ebben az esetben pont a Honor 200 Pro veszít, legalábbis a notebookcheck.com tesztje alapján... Sőt, jó, hogy a marhaságaid miatt megnéztem, a 200 Pro az átlaghoz képest is siralmasan teljesít a stabilitás teszten.
Most lényegében azt mondtad, hogy egy BMW jobb, mint egy Volkswagen, miközben egy 320i-t hasonlítunk egy Golf R-hez.
Értem én, hogy régen rossz hírneve volt a Mediateknek, de illene a jelenben élni és alátámasztani amit mondasz - főleg ha valakinek a 250 ezres vásárlását befolyásoljuk a válaszainkkal.
Ennek fényében ezt - "de ha az ember kutakodik, olvas róla, mert érdekli, akkor képben lesz!" - válaszra sem méltatom.
Nagyon köszönöm a válaszokat : )) hát igen sokkal jobban benne vagytok mint én :)
Anyagilag nem állok jól de a mostani telefonom egy doogee 100 angol fontos telefon amit 2 éve használok és ez a havi 8600ft abszolút vállalható számomra és a mostani telefonomhoz képest egy űrrakéta lenne :) és természetesen ki tudom fizetni a 8600ft ot stabilan de a 250et nem igazán egybe viszont ha már veszek akkor azt minimum 3évre veszem és egy friss telefont ami várhatóan 3 év múlva is kap főverziót a honor 200pro meg elvileg nagyon friss és a honor rendszere a xiaomi hoz képest téynleg nem annyira szemetes (xiaomi volt és minden tetszett benne kivéve a rendszer mert annyira televolt hányva kiírthatattlan marketinggel hogy nagyon nem tetszett)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!