Milyen telefont ajánlanátok?
Februárban tervezek telefont venni, de nem tudok dönteni.
Amiket kinéztem:
iPhone 16 Pro max 512 Gb
Samsung S24 ultra vagy s25 ultra.
Google pixel 9 pro xl
Eddig ezeken gondolkozok. De elfogadnék pár tanácsot. 4-5 évre tervezek vele.
Én Samsung vagy Apple között vacilálnék, ott meg ízlés kérdése melyiket veszed. A FaceID és az Apple ökoszisztéma miatt jobb az iPhone 16 Pro.
A személyre szabhatóbb rendszer és a S-Pen miatt meg az S24/S25 Ultra.
Pixel 9 Pro XL mellett konkrét érvet nem látok, elvégre nem élnek a piacvezető félvezető gyártók lehetőségeivel...
Szóval akkor flagship csúcsban gondolkozol.
Az tudod hogy lesz a póknak telefonja? Odamegy a sarokba és telefonja!
Vegyél iphonet ha már van apple készüléked.
Egyébként a legjobb pozitív értékelést mind közül a pixel kapta.
Ha szereted a téglaphonet érintő tollal akkor Samsung Galaxy Ultra!
Az én jó tanácsom, hogy ne gyakis válaszok alapján válassz, bemész a mediamarketbe ha van hozzá közel Euronics bármi és ott van mind a három telefon. Nézd meg őket, használd azért van kirakva. Amelyik tetszik azt vedd.
Saját véleményem: egyiket se választanám, az apple túlárazott jóformán a teljes videozasi lehetőség csak az 1TBos modellben van. A Samsung dizájnja nem tetszik. Googleből már elegem van , nem kell hogy a telefon is full az legyen.
Apple túlárazott? Konkrétan ők hozzák a konzisztensen a legjobb telefont, minden évben az aktuálisan legjobbat. Messze vannak a túlárazott kategóriától.
Ha összképet nézed messze ők azok, akik mindenben jól teljesítenek, a Samsungnál azért a kamerával mindig vannak problémák...
És csúcstelefonokról beszélünk, szóval itt nem állja meg az az érv a helyét, hogy nem fényképezésre használjuk.
Az apple igenis túlárazott. Szerinted miért ér annyit a cég?
Mert a befektetők hasznai és a zsenik elképzelései találkozik.
Nem mondtam hogy a telefon rossz csak azt hogy saját címen saját jogon kérnek el extra pénzt. Mert megtehetik. És ezt a külföldi apple fanok se tagadják, csak a magyar fanok ennyire elvakultak az alma felé..
Ha megnézed a Mac gépet tudják hogy mivel külön nem tudod rammal bővíteni csak tőlük veheted meg a nagyobbat. Jóval többet elkérnek mint amennyi a ram kerül. A tárhelynél is ugyanez a telefonnal. Mert megtehetik... Mert megveszed
Apple megteremt egy ökoszisztémát, amit jelenleg egyik cég sem nyújt a piacon.
Ez éppen olyan, hogy szerinted az Office365 túlárazott?
Egyik sem az, nincs konkurencia és monópol helyzetben van.
"Ha megnézed a Mac gépet tudják hogy mivel külön nem tudod rammal bővíteni"
Mac gépet megveszed és kicsomagolod akkor nem kell semmi plusz perifériát vennéd az egér és a billentyűzeten kívül.
Kapsz egy olyan monitort, amivel simán tudsz After Affects, Photoshop munkákat végezni. Egy olyan hangszorót, ami simán elveri a belépő hangfalakat egy csomó szempontból.
Egy egész rendben lévő alalapi hangkártyát.
De nem is az asztali gépek a fő konkurenciái, hanem a Brand PC-k amiknek a bővítése szintén piszok körülményes.
Nem kell összehasonlítani a körtét, almával.
Egy vállalkozás vagy cég, vagy vegyünk egy grafikust, videóvágot stb. nem fog számítógépet összerakni, nekik egy céleszköz kell és erre ez teljesen megfelelő.
(én magamnak attól még építhetek gamer PC-t, de sosem kért egyik cég sem, hogy építsek nekik ilyet, hanem vásárolnak valami Dell vagy hasonló gyártmányt...)
Nevess csak, de továbbra sem kaptam választ arra a kérdésre, hogy van-e valós konkurencia a piacon.
Akár telefonok terén várom, hogy hasonló őkoszisztéma van-e mint az Apple-nél.(igen, úgy hogy saját notebook, mindenféle eszközzel ilyen szintú együttműködés)
Jelenleg én egy iPhone 8-at használok, és mint céges telefont egy Samsung A55-öt.
Nekem ami fontos egy telefonban az a tárhely, az időtállóság, és a kamera. Nézegettem a Samsung toll megoldását de nem hiszem, hogy nekem arra szükségem lenne. De sosem tudni.
Ha esetleg van más alternatíva, írhatjátok.
Elsősorban véleményekre lennék kíváncsi, kinek mi vált be, mik az előnyök hátrányok egy egy típusnál.
Azért elég borsos áruk van, és ha már ennyit költök rá, szívesen veszem pro-kontra érveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!