Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Új telefonhoz olyan kábel...

Új telefonhoz olyan kábel volt mellékelve, aminek mindkét vége egyforma, csak a telefonba dugható méretű csatlakozó van rajta, nem usb-és, hogy lehet ezzel feltölteni a telot vagy selejtes a kábel és vigyem vissza?

Figyelt kérdés
dec. 29. 13:20
1 2 3 4
 21/33 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Ment már tegnap is a TV Híradóban:

[link]

"Szombaton lép életbe az egységes töltőkre vonatkozó uniós irányelv. Az új szabályok értelmében minden új okostelefon, tablet, fényképezőgép, fejhallgató és videójáték-konzol csatlakozójának kompatibilisnek kell lennie az USB-C töltőkkel.

Az Európai Parlament és a tagállamok két évvel ezelőtt elsöprő többséggel szavazták meg szabályozást. Az irányelv mostantól minden, az EU-ban értékesített kis és közepes méretű, hordozható elektronikus eszközre vonatkozik, másfél év múlva, 2026. április 28-tól pedig már a laptopgyártókat is érinti."

====================

6. "Szerintem csak troll."

Volt már ilyen kérdező, amikor állítása szerint nem troll, csak 70 éves. Nem tudhatjuk.

Manapság már a 90 éves nagymamák így beszélnek: "add ide a telóm kisöreg".

dec. 29. 14:57
 22/33 anonim ***** válasza:
0%
Nézd már át megint a számitógépeidet/laptopjaidat, nem hiszem el hogy egyiken sincs C-s csatlakozás.
dec. 29. 14:59
 23/33 anonim ***** válasza:
Tévedsz, az a nem környezettudatos hogy töltőfejet meg kábelt csomagolnak minden egyes eszközhöz. Nekem is milliónyi van a szekrény mélyére dobva és egyetlen egyet használok az összes eszközhöz.
dec. 29. 14:59
 24/33 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel azért is sírhatnál hogy a bolti készkajákhoz nincs mindhez külön csomagolva evőeszköz. Egyszer megveszed az étkészletet külön aztán azzal ehetsz bármilyen kaját bármennyiszer...

Persze én kérek elnézêst ha minden eszközödhöz külön kell töltőfej és kábel mert mindent kötelezően egyszerre tudsz csak tölteni, egy időben.

dec. 29. 15:04
 25/33 Szirty ***** válasza:

"az A-s kábel nem nagyon bír 10-20w-nál többet"

Ezt nem az határozza meg hogy A-s vagy sem, hanem a kábelben futó vezető ér keresztmetszete.

Persze értem én hogy a standard A-s kábel kisebb áramra méretezett mert az a szabványnak elég, de ha az adapter A-s csatlakozóval de A->C kábellel szerelt akkor nyilván olyan a vezeték ami ahhoz megfelel.

dec. 29. 15:05
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
A telefontól is függ, milyen erős töltést támogat.
dec. 29. 15:22
 27/33 A kérdező kommentje:

22: tényleg nincs, csak usb-a csatlakozók vannak a gépen, pedig nem egy régi darab.

Már legalább tudom, mit keressek, nem átalakító kell, hanem egy új ajzat, amibe be tudom dugni a kábelt.

24: ha a példád vesszük alapul, akkor ezt a kábelt se kellett volna a dobozba tenni, használhatnám a régiét, mint amit most teszek is, mivel nincs más, csak lassú.

dec. 29. 15:46
 28/33 anonim ***** válasza:
Létezik átalakító adapter is.
dec. 29. 15:57
 29/33 A kérdező kommentje:
Átalakító 2500, alj 4500, nem egy egetrengető különbség, meg akkor lesz egy normális alja.
dec. 29. 16:14
 30/33 anonim ***** válasza:
Kb. 1500 Ft-ért már kapsz USB-A apa /-C anya adaptert. Ez a történet kb. 4 éves, akkor kezdték elhagyni a töltőket, mert majdnem mindenkinek jó volt még az előző is. Akinek nem, az meg vehetett külön. Vagy erősebbet a gyárinál.
dec. 29. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!