Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Új telefonhoz olyan kábel...

Új telefonhoz olyan kábel volt mellékelve, aminek mindkét vége egyforma, csak a telefonba dugható méretű csatlakozó van rajta, nem usb-és, hogy lehet ezzel feltölteni a telot vagy selejtes a kábel és vigyem vissza?

Figyelt kérdés
dec. 29. 13:20
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Akkor usb-c adapter?

Sima usb-és van itthon, be akartam dugni, akkor tűnt fel, hogy mindkét vége ugyanolyan pici, mint, amit a teloba lehet dugni. Bármilyen hihetetlen 6-os, előtte még nem láttam ilyen kábelt, ezért gondoltam rá, hogy akár selejtes is lehet.

dec. 29. 14:27
 12/33 anonim ***** válasza:
0%
Nem É-s, C-s!!
dec. 29. 14:31
 13/33 anonim ***** válasza:
10%

[link]

Az USB-A -> USB-C kábeleket felejtsétek már el, okkal adnak C-C kábeleket már mindenhez, hogy ne A-s töltőfejről meg PC portról akarja tölteni a modern (2020 utáni) telefonját a sok kétezres évek elején leragadt szerencsétlen. (Működni végülis működik ha vészhelyzet van és nincs más, de netto mazochizmus, fél nap mire feltölt vele egy eszköz)

dec. 29. 14:32
 14/33 anonim ***** válasza:
0%
Jaja az usb-É csak 2026-tól lesz bevezetve.
dec. 29. 14:33
 15/33 A kérdező kommentje:

13: ha már c-c kábelt adnak valamihez, akkor nem kellene mellé valami kiegészítő elem is, amibe be lehet dugni? Így hiába a kábel, ha nem tudom vele tölteni a telót,mert nincs itthon olyan dolog, amibe jó.

A régi telo töltője tényleg lassan tölti, de ha veszek bele egy átalakítót akkor gyorsabb lesz a töltés vagy semmi értelme, mert nem ettől fog felgyorsulni?

dec. 29. 14:46
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

13

Vannak USB-A gyorstöltők is, ne tégy már úgy, mintha gőzgéppel töltené a telóját az, aki ilyet használ. Jócskán túlzásba estél.

dec. 29. 14:47
 17/33 anonim ***** válasza:
#15: Környezetvédelmi okokból nem adnak hozzá.
dec. 29. 14:50
 18/33 anonim ***** válasza:
63%

15

Bármilyen kábelt használsz, a töltőfejed teljesítménye nem lesz nagyobb. Ha gyorsabb töltést szeretnél, venned kell egy gyorstöltőt.

Amúgy nem hátrány az akku szempontjából, ha nem a felrobbanás határán egyensúlyozva töltődik.

dec. 29. 14:53
 19/33 A kérdező kommentje:
17: attól nekem még ugyanúgy vennem kell valamit, ami külön van csomagolva, külön szállítva a boltba, és el is kell menni érte, ez nem épp környezettudatos dolog.
dec. 29. 14:56
 20/33 anonim ***** válasza:

Az átalakító semmit nem ér, a kábel bírna többet is, de a töltőfej gyenge. Mintha egy tűzoltóslagot dugnál egy sima kerti csapra.

Persze, vannak A-s gyorstöltők, de azokhoz olyan kábel is kell amik speciálisak, mivel szabvány szerint az A-s kábel nem nagyon bír 10-20w-nál többet, C-vel viszont akár laptopot is lehet gyorstölteni. A szabvány a lényeg, nem a dugó formája, jack vagy rca dugó is lehetne, ha bírna min. 66w-ot vezetni stabilan.

dec. 29. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!