Iphone 14 vagy 15?

Figyelt kérdés
Lányomnak februárban lesz születésnapja és vennék neki egy telefont, viszont nem tudom melyiket. A 15 azért szimpatikusabb, mert C-s töltő kell már hozzá. A kamerájáról viszont olvastam rosszakat. Persze más telefon is szóba jöhet, nem ragaszkodom megrögzötten ezekhez.

#Ip15 #Ip14
dec. 22. 09:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

Igazából a kérdés, hogy a lányod mennyire "apple párti". Mert ha azamenőasuliban, ne adj isten van más apple cucca is, akkor egyértelműen valamelyik alma.

Amúgy olyan hű de nagy különbség nincs köztük. A 14 szinte teljesen ugyanaz, mint a 13, a 15 meg egy butított 14 pro. Én személy szerint inkább keresnék egy 14 vagy 15 pro-t, de azt meg már hivatalosan nem árulja az apple.hu.

dec. 22. 10:00
 2/16 anonim ***** válasza:
17%
iPhone 15 pro max
dec. 22. 10:27
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Nekem 14 prom van, minden téren kielégíti az igényeimet, nem érzem azt, hogy minden tekintetben szükséges lenne váltanom 16 prora :)
dec. 22. 10:43
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

"Amúgy olyan hű de nagy különbség nincs köztük. A 14 szinte teljesen ugyanaz, mint a 13, a 15 meg egy butított 14 pr"

Nana, a 14 egy kicsit tupírozott 13, a 14 és a 15 között elég sok különbség van: van kamerasziget, új főkamerája van, amivel már szoftveres zoommal is 4k képet készít 2x-es nagyításnál, ráadásul abba került elsőként elvileg az új fajta aksi, aminél az Apple szerint már majdnem 2x akkora az aksi elhasználódási ideje, mint korábban. Plusz hát már USB-C-s töltője van.

A kettőből egyértelműen a 15-öt venném.

Ha nem Applet akarna a lányod, akkor szerintem méretben és tudásban a legjobb ellenfele a Samsung S23 és S24. De 1-2 hónap és jön az S25 is, ha addig ráér esetleg.

"A kamerájáról viszont olvastam rosszakat."

Nem tudom milyen rosszakat olvastál a kamerájáról, a 15 egyértelműen jobb szettel rendelkezik mint a 14.

dec. 22. 10:49
 5/16 anonim ***** válasza:
19%
7es, és ebből egy átlag felhasználó (például a kérdésben említett gyerek, aki kapja) mit vesz észre?
dec. 22. 10:54
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
4es bocsánat
dec. 22. 10:54
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

"7es, és ebből egy átlag felhasználó (például a kérdésben említett gyerek, aki kapja) mit vesz észre?"

Mit vesz észre az USB-C csatlakozón? Mit vesz észre a használható, nem szemcsés képes készítő kétszeres zoomon? Mit vesz észre a később tönkremenő aksin? Mit vesz észre a kameraszigeten?

Direkt nem azt írtam, hogy ennyivel meg annyival gyorsabb a processzor, mert azt tényleg nem veszi észre, ezeket viszont mind észre fogja. Az iPhone 14 gyártása ráadásul pár hete állt le (ugyanis jövőre már nem lehet az EU-ban nem USB-C-s telefont eladni, nyilván a raktárkészleteken felül). Lehet, hogy mire rászánja magát a vásárlásra, nem is lesz már normálisan helyeken készleten.

dec. 22. 10:58
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

Hát én ezekből tuti semmit nem vennék észre. 🙂

De köszönöm, hogy válaszoltál.

dec. 22. 11:00
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem vennéd észre, hogy konkrétan ott van a notch helyett egy szenzorsziget a telefonon? :D Hát ennyi erővel akkor vegyél egy iPhone 11-et, ha ezt nem veszed észre, már bocsi :D Azon is lesz kamera meg kijelző, meg pörög-forog :D
dec. 22. 11:13
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem túlzás azt egy 300 ezres mobil szülinapra. A sima 13 tudását sem használja ki egy tizenéves
dec. 22. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!