Úgy egy hónapja adttam el egy iPhone 14 Pro Max-ot és egy iPhone 14 Plust. A két telefonért mindössze 280 ezer Ft kaptam érte. Én legalábbis nagyon nem érzem érték állóknak az Iphonokat. Sőt 2023 januárjában eladtam egy iPhone 13 mini telefont. Azért meg csak 180 ezer Ft-t kaptam! Hiba hirdettem meg az iPhone 14 Pro max-ot önmagába 350 ezer Ft-ért. Az iPhone 14 plust meg 225 ezerért hirdettem meg. Darabját mégis csak 140 ezer Ft-ért tudtam csak eladni. Ennyire nem érték állók lennének az iPhonok? Ja és igen az iPhone 14 Pro max-ot 5 hónapon keresztül hírdetem több portálon is eladásra 350 ezer Ft-ért. Még is csak 5 hónapnyi hirdetés után csak 140 ezer Ft-ért kelt el. Szóval ennyire nem érték állók az iPhoneok? Pedig újonnan egy iPhone 14 Pro Max vagy 15 Pro Max vagy esetleg az iPhone 16 Pro Max 600 ezer Ft. De használtan miért csak ennek töredéke? Az iPhone 14-es sorozat az meg mind össze 2022-es kiadásúak, vagyis maximum 2 évesek. Igy még nem lehet azt mondani hogy elavultak. Ez lenne a valóság? Ennyire értéktelen lenne az iPhone a használt piacon? Kinek mi a véleménye?
Nagyon. A legértékálóbb telefon. De most viccen kívül.
Hogy értékes? Nem
Emberek szeretik? Igen
Tíz év múlva eltudod adni mint érdekesség? Naná
Eltudod adni az új modellt éves használt után 5 ezerrel olcsóbban mint vetted? Naná
Eltudod adni 3 év után annyiért ammenyiert vetted ? Ha cserélsz benne akkut naná
Eltudod adni a 4 évvel ezelőtti modellt 100 ezer felett? Naná
ma 17:35
2/9 anonim válasza:
Ugyanannyira mint a többi telefon, csak vannak hülyék, akik képesek többet kiadni érte, mert hát az ájfóóón. Valójában ugyanolyan gyorsan vesztik valódi értéküket, mint más telefonok.
ma 18:09
3/9 A kérdező kommentje:
2-esnek! Éppen ezért mert az ájfon (iPhone) túl árazott, újként. Éppen ezért várná el az ember hogy érték állóbb legyen. Csak egy példa az én estemből. Egy újkorában meg vett iPhone 14 Pro Max, amelynek újkori ára 600 ezer Ft. Az mind össze 2 évvel később csak 140 ezer Ft érne? Mindössze 2 év után 600000 Ft-ról 140000 Ft-ra zuhanna az ára? Ez 460 ezer Ft zuhanás mind össze 2 év alatt! Lehet hogy jobb lenne meg tartani az összeset? Mert csak áron alul lehet eladni iPhonet?
ma 18:54
4/9 anonim válasza:
Nagyon durván áron alul adtad el mindkét telefont...
ma 18:56
5/9 A kérdező kommentje:
Még egy megjegyzés: Igaz felújítottként, de most a Telekomnál 381480 Ft - [link] - És nem 140000 Ft!
ma 18:57
6/9 A kérdező kommentje:
4-es! Mint írtam is 5 hónapig árultam. Vagyis 5 hónapig hirdettem! A kezdő árként 350000 Ft volt megjelölve / megadva. Árultam én a vaterán, a jófogáson, és a facebookon is. Tehát 3 helyen is ment egyszerre a hírdetésem. Végül a Facebookon jeletkezet egy, Debreceni pasas aki feljött érte Budapestre. Szóval szerintem is nagyon áron alu ment el. De ha 5 hónapig hírdetsz valamit, és utána se tudod az eredeti áron eladni. De minden képp el akrod adni. Akkor csak áron alul fog el menni.
ma 19:03
7/9 anonim válasza:
"Ugyanannyira mint a többi telefon, csak vannak hülyék, akik képesek többet kiadni érte, mert hát az ájfóóón."
Szóval nem értekállóbb de a birkák hajlandóak több pénz kiadni érte... Egy eszköz értéke meg piaci alapon alakul... Nem érzed az ellentmondást?
280k egy 14PM-ért és egy 14P-ért lehúzós GSMes ár. Érnek azok többet is.
ma 19:06
8/9 anonim válasza:
Használj már bekezdéseket. Vagy sortörést. Ránézni is rossz amiket írsz
ma 19:30
9/9 anonim válasza:
"Mint írtam is 5 hónapig árultam. Vagyis 5 hónapig hirdettem! A kezdő árként 350000 Ft volt megjelölve"
De a f..sznak árulsz áron felül? Meg kell nézni, hogy a használt telefonokkal foglalkozó hirdetési felületeken mennyiért mennek az azonos típusú és állapotú telefonok, aztán meg kell hirdetni annyiért. Ha nem akarsz hetekig meg hónapokig hirdetni, akkor egy picit olcsóbban. Na de nem kb. féláron se eladni a két telefont... Nem tudom hol hirdettél, de nyugodtan lehet egyszerre több helyen: facebook, jófogás, vatera, használtalma meg a jó ég tudja mi van még.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!