Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Tényleg az akkumulátor döglődi...

Tényleg az akkumulátor döglődik ennyire, vagy ez szoftveres hiba? (többi lent)

Figyelt kérdés

Anyukám telefonja egy iPhone 6S, de csak 3 éves (Telekomnál 6 év után is volt még belőle raktáron). 2 hete péntek délután még semmi baja nem volt, estére viszont bemondta az unalmast: akksi 100%-on, anyám levette töltőről, abban a pillanatban mint ha minden feszültség elment volna, és kikapcsolt. Mikor újra sikerült bekapcsolni, akksi csak 10%-os töltöttséget jelzett, aztán 2-3 bejövő FaceTime-hívás sógorom számáról. Vezetékesről tudta csak visszahívni, de sógorom azt mondta, hogy Ő nem hívta. Mostanra pedig telefonáláson kívül másra már nem is lehet használni, mert azonnal kikapcsol, és “holtra” lemerült akksit jelez, még akkor is, ha töltőre van dugva, és néha már a beszélgetést is megszakítja!

Tényleg az akksi ment tönkre, vagy csak a szoftver hülyült meg? Mit lehet vele kezdeni?

dec. 18. 19:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

"Jó, csak meglepő, egész délután hozzá se nyúlt, végig töltőn volt, estére meg annyi?"

A te elképzelésed alapján, hogyan kellene elromolnia?

[link]

dec. 18. 20:51
 12/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Akksi jellemzően egyik pillanatról a másikra romlik el, ez ilyen és kész. Amúgy nekem is van egy 6S, abban új akksi volt mikor megkaptam,de már akkor is hamar lemerült, ha nem használtam napokig akkor 90-100% volt, de ahogy valamit csináltam vele, rögtön leugrott 60-ra,aztán fokozatosan fél nap alatt 10-re. Nem is tudom érdemes-e akksicserére. Megértem amúgy a kérdezőt, mert nehezen válnék meg tőle, nekem az a telefon ritkán van használva, meg nem is szeretem az IOS-t, de a telefon maga tetszik.
dec. 19. 07:29
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

"Csak hogy alig fél nap alatt a semmitől ennyit romlik hirtelen az akkumulátor"

Hidd el, hogy minden dolog úgy romlik el, hogy előtte még jó volt. :)

dec. 19. 09:17
 14/18 Hintalow ***** válasza:
85%

Mire megvettétek azt a telefon, addigra alszeg többet volt bedobozolva egy polcon, mint ameddig a legtöbb telefont használják (jó esetben is 3-4 évet) az akksija csoda, hogy kibírt három évet. Azt a telefont 2018-ban, vagy előtte való években rakták össze.

Aksit mindenképpen kell cserélni, de sajnos jó eséllyel 2025 folyamán valamikor a külsős appok nem fognak többet frissülni rajta, és ezután nem sokkal pedig menni sem, mert a legtöbb sokat használt programnak a jelenleg rajta lévő 15-ös ios az abszolút minimum, és jövőre fogja az apple várhatólag ezt felhúzni 16-osra, onnantól a cégek nem fogják supportálni.

dec. 20. 14:27
 15/18 A kérdező kommentje:

Igazából anyukám a Messengeren kívül semmilyen appot nem használ. Úgyhogy már fontolgatja is, hogy januárban vagy akkumulátorcsere a mostaniban, vagy pedig egy új telefon, iPhone 12-13 körül nézelődik. De mivel rajtam kívül mindenkinek iPhone-ja van a családban, sógorom meg nagy szoftverguru, mondta hogy majd Ő is meg akarja nézni, hogyan viselkedik a teló.

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!

dec. 20. 22:37
 16/18 anonim ***** válasza:

"Igazából anyukám a Messengeren kívül semmilyen appot nem használ. Úgyhogy már fontolgatja is, hogy januárban vagy akkumulátorcsere a mostaniban"

Semmi értelme sincs az aksicserének. Az a telefon záros határidőn belül olyan régi iOS-el fog rendelkezni, amin már nem fog futni a Messenger... sőt, egyáltalán most frissül a Messenger egy 6-oson, vagy csak a még feltelepített régi verzió fut rajta, amíg nem lesz a kliens verzió nem támogatott a facebook felől?

dec. 20. 23:25
 17/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyébként az én 6S telefonomon jelenleg 15-ös IOS van.
dec. 21. 08:40
 18/18 A kérdező kommentje:

Na, úgy néz ki, megoldódott, legalábbis pár évre biztos!

Sógorom megnézte a telefont, és mindkettő: az akkumulátor állapota 70%-os, de a szoftverrel is volt gubanc, amit aztán PC-ről optimalizált vagy biztonsági frissítést csinált, valami ilyesmi... Azóta már nem kapcsol ki csak úgy, elég jól bírja ismét, de már a polcon pihen, most karácsonyra megint egy újabbat kapott anyu, iPhone SE (2020)

dec. 28. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!