Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért vannak relative jó...

Miért vannak relative jó árban a Xiaomi telefonok más gyártókhoz képest?

Figyelt kérdés
Egyértelműen olcsóbbak adott specifikációk mellett mint más gyártók telefonjai.
dec. 18. 14:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
83%

SoC kb ugyanaz erőben. Most az Exynos hírnevébe ne menjünk bele, van a családban 1380 is, azzal különösebb baj nincs, annyit meg nem ér, hogy beleássam magam. (de zarojelesen megjegyzem, hogy "vakon" inkább választanám a 7s gen2-t)

RAM: az alap A35-ben "csak" 6 giga, és mindenki tudja, hogy legtöbben az alapmodellt veszik.

Kijelző: a felbontás mellett magasabb fényerő (tesztek alapján is egy 25-30%-kal). Ezzel szemben az egy generációnyi GG különbség elenyésző. (hozzáteszem, hogy az emberek nagy része a use casek 95%-ában nem fog látni különbséget a két panel közt, de itt nem is ez volt a kérdés)

A fő kamerája a Redminek jelentősen jobb, a többi meg egyébként is csak dísznek van mindkettőn, szóval...

A Redmi mellett van az említett gyorsabb töltés + ők nem spórolják ki a töltőt.

De csak hogy fair legyek, az A35 amiben egyértelműen jobb, az az IP védelem.

dec. 18. 20:37
 12/15 anonim ***** válasza:
60%

"A fő kamerája a Redminek jelentősen jobb, a többi meg egyébként is csak dísznek van mindkettőn, szóval..."

Miért is jelentősen jobb? A 200 megapixeles szenzor miatt, aminek semmi értelme nincs? Lehet hogy jobb, nem fogok megnézni emiatt egy valag tesztet, de a "jelentősent" az idézőjelbe tenném, csakúgy mint kb. az összes különbséget a két telefon között.

A RAM-ot benéztem valóban, az alap kivitelben csak 6 van, viszont ugye nem is nagyon fair azzal összevetni, mert árban olcsóbb. A 256-os háttértárashoz pedig már kapásból 8 van. (Plusz még mindig kicsit amúgy az motoszkál a fejemben, hogy lehet az A55 ennek az ellenfele és nem az A35, de mindegy.)

De egyébként nyilván van amiben jobb a Redmi, én is írtam ilyen dolgokat. Én inkább arra próbáltam rávilágítani, hogy hardverben szerintem nincs döntő különbség a kettő között és bizony szerintem elég sokat nyom a latba az, hogy a Samsung szoftvere jobb hírű (és jobb is), no meg 2 évvel több droidot fog kapni. (14-essel indított és még 4 főverziót kap, a Redmi 13-mon indított és 3-mat kap mellé.)

5-6-7 éve valóban az volt, hogy a kínai gyártók felmosták a padlót ár/érték arányban a többiekkel hardvert tekintve (a szoftverük akkor még rosszabb volt mint most), de manapság... hát én nem látok túl nagy előnyt.

dec. 18. 21:08
 13/15 anonim ***** válasza:
60%

Már bocs, de ha muszáj összehasonlítani két modellt akkor miért nem tesztekből indulunk ki az "érzésre" helyett?

[link]

Van különbség a hardverben és van szemét előre telepítve a Samsungon is. Ettől még a szoftvere jobb (még ha ott is vannak szaggatások), de azért a jack, infravörös, gyorstöltő, fólia és tok a Xiaomi csomag része amit külön kell még hozzárakni a a Samsunghoz. Így mindjárt az árazással való érvelés is változik. Az is sokszor kiesik a fejekből, hogy a Samsungok viszonylag magasan kezdenek és onnan esnek be arra a szintre ahol a kínai cuccok motoszkálnak a kezdetektől. Az A35 ellenfele pedig - ahogy a tesztben is olvasható - a Redmi Note 13 Pro, Poco X6 Pro, Nothing Phone 2a és Motorola Edge 50.

A Samsung nagy előnye, hogy hosszú szoftveres támogatása van és egy kiforrott rendszer, de ne tegyünk úgy hogy MINDEN más amiben cserébe gyengébb az nem számít. Szerencsére sok gyártó van a piacon, még az almárkák is sokszor önállóan operálnak ezért lehet választani aszerint, hogy mit tartunk fontosnak. Ha nekem üzleti telefon kellene tuti Samsungot választanék, de például a Poco játékosoknak százszor jobb és a Redmik ha nem is elképesztően, de feltűnően olcsóbbak ha az összefelszereltséget nézzük. Legalábbis eddig, meglátjuk a töltő elhagyására hogyan fog reagálni az árazás.

dec. 19. 16:06
 14/15 anonim ***** válasza:
60%

Hát én nem tudom. Továbbra sem vagyok meggyőzve erről egyáltalán. Oké, hogy kezdésből sokkal drágább volt az A35, mint most, de ez őszintén kit érdekel? A Redmi is drágább volt megjelenéskor, mint most.

Jack frankó, csak minek. Infra frankó, csak minek. Gyortöltő tök jó, de kinek nincs otthon ezekből egy fióknyi? A fóliát meg a tokot pedig egyből lehet a szemétbe vágni és venni egy rendeset, már ha számít. Nehogymár az legyen a jelentős hardveres felár, hogy rátettek egy kb. 15 forintos jack csatlakozót, meg egy 300 forintos tokot és fóliát. A töltő adapter legalább már ezresekben mérhető, de még mindig nulla.

A Poconak nem tudom mennyi relevanciája van a kérdés alapján, ezeknek itthon nincs is hivatalos forgalmazása, azt sem tudjuk, hogy mennyi lenne az áruk. No meg ha tippelnem kéne, hogy melyik lesz totál abandonware OS-el 2-3 év múlva, akkor arra tippelnék. De ja, a Poco valóban erősebb, de az is csak egy almárjáka a Xiaominak, ahogy arra már utaltam.

dec. 19. 16:14
 15/15 anonim ***** válasza:
60%

Kinek nincs otthon egy fióknyi gyorstöltője ami az aktuális sebességeket tudja? Mondjuk annak aki egy-két évre vesz telefont ami állítólagos előnye a Samsungnak... Rokonom öt éves Redmi 7et cserélt le idén (annak ellenére hogy szoftvertámogatása már nem volt mégis működött) egy 13ra és neki teljesen megfelelt a gyári minden, sőt örült hogy nem kell külön vásárolnia ezeket. Nem tudom miért tesznek úgy egyesek mintha a gyári cuccok használhatatlanok lennének az átlagfelhasználónak. Ugyanez a szoftverfrissítéssel mikor mindannyian tudjuk hogy telefonálni lehet majd vele, de ha nem felső kategóriás a cucc akkor úgyis használhatatlan lesz bármi másra az új OSel is. Poco azért szerepel teszteken mert lehet itthon kapni Alzán és társain keresztül garival.

A minekelésre meg ugyanaz a válasz mint fentebb, más embereknek más igényei vannak. Az, hogy a nálad pont teljesen véletlenül a Samsung erősségei pont bejönnek és a gyengeségei nem számítanak csak azt jelentheti, hogy neked az a megfelelő telefon.

dec. 19. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!