Miért vannak relative jó árban a Xiaomi telefonok más gyártókhoz képest?
SoC kb ugyanaz erőben. Most az Exynos hírnevébe ne menjünk bele, van a családban 1380 is, azzal különösebb baj nincs, annyit meg nem ér, hogy beleássam magam. (de zarojelesen megjegyzem, hogy "vakon" inkább választanám a 7s gen2-t)
RAM: az alap A35-ben "csak" 6 giga, és mindenki tudja, hogy legtöbben az alapmodellt veszik.
Kijelző: a felbontás mellett magasabb fényerő (tesztek alapján is egy 25-30%-kal). Ezzel szemben az egy generációnyi GG különbség elenyésző. (hozzáteszem, hogy az emberek nagy része a use casek 95%-ában nem fog látni különbséget a két panel közt, de itt nem is ez volt a kérdés)
A fő kamerája a Redminek jelentősen jobb, a többi meg egyébként is csak dísznek van mindkettőn, szóval...
A Redmi mellett van az említett gyorsabb töltés + ők nem spórolják ki a töltőt.
De csak hogy fair legyek, az A35 amiben egyértelműen jobb, az az IP védelem.
"A fő kamerája a Redminek jelentősen jobb, a többi meg egyébként is csak dísznek van mindkettőn, szóval..."
Miért is jelentősen jobb? A 200 megapixeles szenzor miatt, aminek semmi értelme nincs? Lehet hogy jobb, nem fogok megnézni emiatt egy valag tesztet, de a "jelentősent" az idézőjelbe tenném, csakúgy mint kb. az összes különbséget a két telefon között.
A RAM-ot benéztem valóban, az alap kivitelben csak 6 van, viszont ugye nem is nagyon fair azzal összevetni, mert árban olcsóbb. A 256-os háttértárashoz pedig már kapásból 8 van. (Plusz még mindig kicsit amúgy az motoszkál a fejemben, hogy lehet az A55 ennek az ellenfele és nem az A35, de mindegy.)
De egyébként nyilván van amiben jobb a Redmi, én is írtam ilyen dolgokat. Én inkább arra próbáltam rávilágítani, hogy hardverben szerintem nincs döntő különbség a kettő között és bizony szerintem elég sokat nyom a latba az, hogy a Samsung szoftvere jobb hírű (és jobb is), no meg 2 évvel több droidot fog kapni. (14-essel indított és még 4 főverziót kap, a Redmi 13-mon indított és 3-mat kap mellé.)
5-6-7 éve valóban az volt, hogy a kínai gyártók felmosták a padlót ár/érték arányban a többiekkel hardvert tekintve (a szoftverük akkor még rosszabb volt mint most), de manapság... hát én nem látok túl nagy előnyt.
Már bocs, de ha muszáj összehasonlítani két modellt akkor miért nem tesztekből indulunk ki az "érzésre" helyett?
Van különbség a hardverben és van szemét előre telepítve a Samsungon is. Ettől még a szoftvere jobb (még ha ott is vannak szaggatások), de azért a jack, infravörös, gyorstöltő, fólia és tok a Xiaomi csomag része amit külön kell még hozzárakni a a Samsunghoz. Így mindjárt az árazással való érvelés is változik. Az is sokszor kiesik a fejekből, hogy a Samsungok viszonylag magasan kezdenek és onnan esnek be arra a szintre ahol a kínai cuccok motoszkálnak a kezdetektől. Az A35 ellenfele pedig - ahogy a tesztben is olvasható - a Redmi Note 13 Pro, Poco X6 Pro, Nothing Phone 2a és Motorola Edge 50.
A Samsung nagy előnye, hogy hosszú szoftveres támogatása van és egy kiforrott rendszer, de ne tegyünk úgy hogy MINDEN más amiben cserébe gyengébb az nem számít. Szerencsére sok gyártó van a piacon, még az almárkák is sokszor önállóan operálnak ezért lehet választani aszerint, hogy mit tartunk fontosnak. Ha nekem üzleti telefon kellene tuti Samsungot választanék, de például a Poco játékosoknak százszor jobb és a Redmik ha nem is elképesztően, de feltűnően olcsóbbak ha az összefelszereltséget nézzük. Legalábbis eddig, meglátjuk a töltő elhagyására hogyan fog reagálni az árazás.
Hát én nem tudom. Továbbra sem vagyok meggyőzve erről egyáltalán. Oké, hogy kezdésből sokkal drágább volt az A35, mint most, de ez őszintén kit érdekel? A Redmi is drágább volt megjelenéskor, mint most.
Jack frankó, csak minek. Infra frankó, csak minek. Gyortöltő tök jó, de kinek nincs otthon ezekből egy fióknyi? A fóliát meg a tokot pedig egyből lehet a szemétbe vágni és venni egy rendeset, már ha számít. Nehogymár az legyen a jelentős hardveres felár, hogy rátettek egy kb. 15 forintos jack csatlakozót, meg egy 300 forintos tokot és fóliát. A töltő adapter legalább már ezresekben mérhető, de még mindig nulla.
A Poconak nem tudom mennyi relevanciája van a kérdés alapján, ezeknek itthon nincs is hivatalos forgalmazása, azt sem tudjuk, hogy mennyi lenne az áruk. No meg ha tippelnem kéne, hogy melyik lesz totál abandonware OS-el 2-3 év múlva, akkor arra tippelnék. De ja, a Poco valóban erősebb, de az is csak egy almárjáka a Xiaominak, ahogy arra már utaltam.
Kinek nincs otthon egy fióknyi gyorstöltője ami az aktuális sebességeket tudja? Mondjuk annak aki egy-két évre vesz telefont ami állítólagos előnye a Samsungnak... Rokonom öt éves Redmi 7et cserélt le idén (annak ellenére hogy szoftvertámogatása már nem volt mégis működött) egy 13ra és neki teljesen megfelelt a gyári minden, sőt örült hogy nem kell külön vásárolnia ezeket. Nem tudom miért tesznek úgy egyesek mintha a gyári cuccok használhatatlanok lennének az átlagfelhasználónak. Ugyanez a szoftverfrissítéssel mikor mindannyian tudjuk hogy telefonálni lehet majd vele, de ha nem felső kategóriás a cucc akkor úgyis használhatatlan lesz bármi másra az új OSel is. Poco azért szerepel teszteken mert lehet itthon kapni Alzán és társain keresztül garival.
A minekelésre meg ugyanaz a válasz mint fentebb, más embereknek más igényei vannak. Az, hogy a nálad pont teljesen véletlenül a Samsung erősségei pont bejönnek és a gyengeségei nem számítanak csak azt jelentheti, hogy neked az a megfelelő telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!