Miért vannak relative jó árban a Xiaomi telefonok más gyártókhoz képest?
Úgyhogy nem tartanak széria számot.
Dobálják folyamatosan változik jön egy note jön egy S. Nem ragaszkodnak ahhoz hogy egy legyen és abból legyen készleten folyamatosan.
Illetve bejáratot technológiát használnak a telefonjai. ( gondolom a középkategóriás termékekre gondolsz, mert a felsőkategóriás ugyanúgy nem olcsó) Tehát már olcsón tomeggyartot komponenseket használnak.
Reklámok a rendszerben.
Ezek mind összeadódnak hogy alacsonyan tartsák a középkategóriás termékek árait.
Viszont hozzáteszem hogy személyes tapasztalatom van velük és silányak.
Az egész folyamat a papíron lévő rajztól a kész termékig Kínában történik. Ezáltal a munkaerő is olcsóbb, a beszállítók is elérhetőbbek, kevesebb adó kumulálódik az egész munkafolyamat alatt és a kínai gyártók alacsonyabb haszonkulccsal is dolgoznak.
Nyilván megy valamennyi pénz R&D-be, de közel sem annyi, mint mondjuk egy olyan gyártónak, aki fejleszt magának (pl) chipeket (Apple, Samsung, Google).
Plusz a reklámok meg előre telepített appok, az általában gyengébb szoftveres támogatás stb.
Összejön a különbség.
1
"hozzáteszem hogy személyes tapasztalatom van velük és silányak."
Minden relatív
A Samsungom 2 év alatt megadta magát a xiaomit 5 év után cseréltem le, mert elavultak lett de működött
"Egyértelműen olcsóbbak adott specifikációk mellett mint más gyártók telefonjai."
És mik ezek az egyértelműen jobb specifikációs készülékek? És egyáltalán kik a versenytársak? Manapság már csak 3 nagyobb (ebből igazából az egyik nem is olyan nagy) gyártó van, ami nem kínai: az Apple, a Samsung és a Google (már ha őt hívhatjuk nagy gyártónak). Ezekből egyedül csak a Samsung gyárt a decens középkategóriánál lejjebb pozícionált készüléket. A Samsung viszont szerintem az A15-A25-A35-A55 szériával mind elég jó választást tett az asztalra az adott árkategóriában, jelenleg nem is nagyon tudnék jobb budget telefont az A15-nél vagy jobb alsó-középkategóriásat az A35-nél, de a "normál" középkategóriában is az egyik legjobb választás az A55.
A Xiaomi már pár éve jól láthatóan próbálja magát feljebb pozícionálni, ezért van kismillió olcsóbb almárkája. Egy Xiaomi 14 pl. nagyjából semmivel sem olcsóbb vagy jobb ár/érték arányúbb a közvetlen ellenfeleinél. A Redmi-k között vannak viszonylag épkézláb telefonok (ott sem mindegyik), de nem látom itt sem azt a hatalmas árelőnyt bárkihez képest.
Azért pusztán hardveresen (kijelző/kamera/soc/stb) elég nehéz helyzetben van az A sorozat a Redmi/Poco telefonokhoz képest.
Nyilván a szoftver más tészta, én személy szerint gyűlölöm a MIUI/HyperOS-t, nem véletlenül van nekem is Samum...
"Azért pusztán hardveresen (kijelző/kamera/soc/stb) elég nehéz helyzetben van az A sorozat a Redmi/Poco telefonokhoz képest."
Buty why? Az árban egy szinten lévő telefonok kb. ugyanolyan SoC-al, memória mennyiséggel, háttértárral, kijelzővel és kamerákkal vannak felszerelve. Mi az a lényegi különbség? Régen tényleg elég nagy differencia volt, de ma?
Redmi Note 13 Pro vs Samsung A35
Ár: a Redmi picit drágább.
SoC: tök ugyanaz a szint, ha nagyon szőrözni akarunk, akkor egy tényleg hangyaf..sznyit erősebb a benchmarkok szerint a Samsungban lévő.
RAM: ugyanakkora
Háttértár: a Redmiben alapból 2x nagyobb, de mint említettem drágább is. Az A35 is kérhető nagyobb tárhellyel, akkor nagyjából egálba kerül az ár.
Kijelző: mindkettő OLED, mindkettő 120 Hz, a Redmi minálisan nagyobb képpontsűrűségű (gyakorlatilag szerintem nem látható a különbség), cserébe a Samsungon Gorilla Glass van.
Kamera szett: nagyjából ugyanaz, a valós fotós teljesítményben sem hiszem ha jobb is bármelyik zongorázni lehetne a különbséget.
Egyéb: a Xiaomit gyorsabban lehet tölteni, a Samsungra viszont több Android frissítés fog érkezni (a Redmi Android 16-ig fog elmenni, a Samsung 18-ig). A Samsungban újabb bluetooth szabvány van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!