Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mitől népszerűtlenek a mágnesp...

Mitől népszerűtlenek a mágnespatentos, cserélhető fejű USB kábelek? Miért lenne "képtelenség" technológiai szabvánnyá tenni egy ilyen elektromos kontaktot a klasszikus csatlakozók helyett?

Figyelt kérdés

ma 19:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Nagy az energiaveszteség és költségesebb is a gyártása.
ma 19:46
 2/4 anonim válasza:
Könnyen kijön.
ma 19:54
 3/4 A kérdező kommentje:
A másodikat talán értem (bár nem tudom... a mágnesanyag lenne ott költséges?), az első indokkal viszont nem vagyok tisztában. A klasszikus csatlakozónál is csak a ráfeszülés ad kontaktust/átvezetőképességet, ugyanúgy mint a mágnespatentos kivitelű fejeknél, nem?
ma 19:56
 4/4 A kérdező kommentje:
#2 Mert a miniatürizált csatlakozók nem? A microB dugót pl. kettő tizedmilliméteres kampócska tartja a helyén... a type-C esetében meg már nem is látom, mi ad mechanikai szorulást. És ha az egyszer kikoptatja az aljzatot, akkor kész-vége : lehet bontani az eszközt alaplapig és mikroszkóp alatt forrasztgatni, cserélni az alkatrészt. 🙁
ma 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!