Mitől népszerűtlenek a mágnespatentos, cserélhető fejű USB kábelek? Miért lenne "képtelenség" technológiai szabvánnyá tenni egy ilyen elektromos kontaktot a klasszikus csatlakozók helyett?
Figyelt kérdés
nov. 28. 19:34
1/5 anonim válasza:
Nagy az energiaveszteség és költségesebb is a gyártása.
3/5 A kérdező kommentje:
A másodikat talán értem (bár nem tudom... a mágnesanyag lenne ott költséges?), az első indokkal viszont nem vagyok tisztában. A klasszikus csatlakozónál is csak a ráfeszülés ad kontaktust/átvezetőképességet, ugyanúgy mint a mágnespatentos kivitelű fejeknél, nem?
nov. 28. 19:56
4/5 A kérdező kommentje:
#2 Mert a miniatürizált csatlakozók nem? A microB dugót pl. kettő tizedmilliméteres kampócska tartja a helyén... a type-C esetében meg már nem is látom, mi ad mechanikai szorulást. És ha az egyszer kikoptatja az aljzatot, akkor kész-vége : lehet bontani az eszközt alaplapig és mikroszkóp alatt forrasztgatni, cserélni az alkatrészt. 🙁
nov. 28. 19:59
5/5 Szervizmérnök úr válasza:
USB-C csatlakozóban 4 érintkezőn folyik az áram oda és másik 4-en vissza, ez biztosítja a megfelelő terhelhetőséget.
Ezeknek az érintkezőknek van egy bizonyos felülete, ami összeadódik.
Egyfajta mágneses csatlakozó van az időseknek szánt Gondosórához, de ott nincs nagy töltőáram. Elég könnyen le is esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!