Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha mobillal kamerázni, akkor...

Ha mobillal kamerázni, akkor mobilon érdemes megvágni a videót, vagy számítógépen?

Figyelt kérdés
Ha mobilon, akkor milyen programmal, vagy hogyan történik ez?

nov. 28. 07:46
 1/3 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Családi kisfilmeket szoktam csinálni, rövid videókból összevágni. A hosszút bem szeretem, mert unalmas lesz, pár perc egy szülinapról, kirándulásról. Telefonnal és drónnal készítem a felvételeket, telefonhoz Gimbalt is használok, megpróbálok pár másodperces videókat készíteni érdekesebb pillanatokról lehető legjobb minőségben. Ha megvannak ezt még a galériában elejét, végét a felesleget vágom, ezután egymásután pakolom a porgramban. Régebben PC-n, de gyorsabb mobilon, mert igazából csak egymás után rakom, sallangokat kivágom, zenét alá, egy minimális finomítás és kész. Erre iMovie-t használom, ios-en, talán Power Directort, mert ez van PC-n is, de vannak komolyabbak is, nekem felesleges. Végeredmény kb 20-50 kisvideóból lesz egy 2-4 perces rövid film. Pár képet is beleteszek. Vannak olyan alkalmazások, iMovie is tud ilyet, hogy csak kijelölöd a videókat, képeket és összerakja neked zenét is tesz alá (AI segítségével). Ez sem rossz, de úgy vágja a videókat, ahogy neki tetszik és ez nem mindig előnyös, viszont nem kell vele szórakozni. Androidot nem ismerem, mik a lehetőségek.

Ha nagyon komoly minőséget és végeredményt, szeretnél elérni, akkor PC-t ajánlom, de ehhez tudás is szükséges. Mobilon is lehet 4K60 HDR a végeredmény, PC-n könnyebb és több lehetőségek vannak.

nov. 28. 08:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha rövid 1-2 perces szösszeneteket csinálok valamiről, annak a megvágásával nem szórakozok főleg ha magamnak csinálom emlékként, vagy épp segédletnek mondjuk egy munkafolyamatot. Ha hosszabb videót csinálok akár családi, baráti eseménnyel kapcsolatosan, akkor azokat komolyabban megszoktam vágni, de nekem arra PC a legjobb. Androidos appokkal próbálkozgattam már, igazából azok csak nagyon alapvető dolgokra jók, megvágni nagyjából, esetleg filterezni, meg feliratot oda csapni.

Régebben blogoztam elég aktívan, és azokhoz csináltam kis pár perces videó segédletet, vagy látvány videót valamihez. Azokat komolyabban megvágtam hogy ki is nézzen valahogy meg sokszor gyorsítottam a felvételen hogy ne 15-20 perces legyen egy videó hanem fele ennyi idő vagy még kevesebb ha úgy tudom kihozni.

Azokat én PC-n Vegas al vágtam meg.

nov. 28. 09:12
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem értesz a vágáshoz - ez mondjuk a kérdésedből kidereül - akkor telefonon egymás mögé pakolgatod a videó részleteket, esetleg csinálsz valami feliratot ide-oda, meg teszel alá valami zenét és kész.

Rengetegféle app van, ingyenes, fizetős, tökegyszerűtől a sok funkcióval ellátottig, lehet válogatni.

Ha komolyabban szeretnél dolgozni a videókon, akkor egyértelműen számítógép. Abból is valami normálisabb fajta, ne a nagypapa 15 éves laptopján állj neki!

nov. 28. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!