Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telefon akkumulátor ragasztójá...

Telefon akkumulátor ragasztóját oldja az izopropil alkohol?

Figyelt kérdés

Mivel rohadt erős ragasztóval van beragasztva, melegíteni meg elvileg nem szabad, mert felrobbanhat, így gondolom a ragasztót kellene oldani. Erre jó az izopropil alkohol, vagy valami mással lehetne oldani?

Szervizesek mivel csinálják?

nov. 27. 21:13
 1/5 retektorta ***** válasza:
85%

https://www.youtube.com/watch?v=axCXYLE6ilI

Itt izopropil alkohollal locsolgatják, úgy szedik ki.

nov. 27. 21:27
 2/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
68%
Azt nem tudom szervízesek mivel csinálják, de azt az izopropyl alkohol nehezen oldja, inkább a benzin, vagy vannak címke eltávolítók.
nov. 27. 22:40
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell oldószer! A ragasztó úgy van kitalálva, hogy nyújtásra enged. Szervizben úgy csinálják, hogy egy csipeszre feltekerik és szépen kijön alóla.
nov. 28. 02:20
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

#3#Az Iphone-nál igen,de más gyártóknál nem biztos.

Egyébként meg lehet melegíteni csak nyilván bizonyos határig,a ragasztott keretet/kijelzőt is úgy szokták,hőlégfúvóval,hajszárítóval,spec. melegítő lappal.

nov. 28. 10:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Ja ez nem iPhone, hanem Samsung Galaxy A8 2018.

Már vagy 1 éve vettem hozzá új akkut és hátlapot, csak nem jutottam még oda, hogy nekiálljak kicserélni.

Korábban egy A40-nek a törött kijelzőjét pótoltam egy másik rossz A40-ből, ott akkustól ment a csere (az egész háza kb), de tabletet is szedtem már szét, egy rémálom volt kiszedni a ragasztott akkut...

nov. 28. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!