Volt egy nem fogadott hívásom magyar mobil számról, visszahívtam azonnal és azt mondta a hölgy, hogy ő nem hívott?
Nekem is volt ilyen.
Először biztosan valami csalók voltak, csak nem az ő számukat írta ki, hogy ne lehessen ilyen könnyen visszajutni hozzájuk.
Igen, ez a hívószám-hamisítás, amikor a hívó, csaló fél általában valamilyen közület vagy hatóság (például a bank vagy adóhatóság) nevében hívja fel az áldozatot (jelen esetben téged) úgy, hogy a hívóazonosítójaként más telefonszámot (jelen esetben az említett hölgyet) küldi el (ez bizonyos külföldi, Internetes, VOIP telefonszolgáltatásoknál érhető el). Csak most nem sikerült nekik, mert megszakadt a vonal, így felhívhattad a gyanútlan hölgyet, aki így tisztázta a helyzetet.
A rendőrség figyelmeztet is erre:
a hírközlési hatóság is:
Nekem is volt már ilyen. Először azt hittem, hogy félretárcsázott az úriember, és nem akarja beismerni 😀
Utána olvastam én is, hogy mennyire elszaporodtak az ilyen számlopások mostanában.
Ja, és olyan is volt, hogy felvettem, és kínaiul kezdett beszélni valaki, azt is utána olvastam véletlenül egy cikkben, hogy szintén valamilyen csalás...
Sajnos nem emlékszem, hogy meddig voltam hívásban, hátha nem szívattak meg senkit az én számomról... :(
Nem lehet ellene tenni semmit.
Mégis minek hívod vissza, lehet pénzt vesznek le róla.
HA hívni akar akkor majd fog hívni.
Mobil szabályok:
1. Nem veszünk fel hívást.
2. Senkit nem hívunk vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!