Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi történik a telefonnal, ha...

Mi történik a telefonnal, ha már nem kap szoftver frissítést?

Figyelt kérdés

Samsung Galaxy eszközömre 2023 Márciusában kaptam utoljára frissítést.

Tehát 1.5 éve.Valaki azt mondta, elvileg már akadoznia kellene a működésnek.

Viszont egyelőre semmi baj.

Elképzelhető, hogy egyszer csak végleg megadja magát és ennyi volt ?? Érdemes telefon vásárláson törni a fejem? Már az akku is padlón van sajnos.

ma 17:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz attól hogy nincs rajta a legújabb szoftver, akkor jelenthet hátrányt hogyha alkalmazásokat telepítenél és túl régi az android verzió, például a Digitális állampolgár alkalmazás nem müködik android 9-es verzióval.
ma 17:16
 2/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Ha fogunk egy telefont, amire soha nem engedünk semmiféle frissítést, alapvetően azt tapasztaljuk, hogy megőrzi ifjúkori fürgeségét, nem lassul be, végzi a dolgát.

Biztonsági szempontból annyi, hogy nem kell hülyeséget ráengedni és nem lesz baja.

De ez jobbára csak úgy oldható meg, hogy Google-fiókbe sem szabad jelentkezni, csak APK-ból telepíteni, ami szükséges. Egyébként ugyanis a háttérben elkezdi lehúzni a frissítéseket, de mindenféle olyan alkalmazásra is, amit az életben soha nem használ az ember, csak szemeteli, lassítja a rendszert.

Viszont idővel eljön az, hogy egyes alkalmazások nem hajlandók telepedni, mert neki újabb Android kell például.

Vagy egy régebbi telefonnal már böngészni sem tudsz, mert hiányoznak a megfelelő biztonsági tanúsítványok.

Például hiába van nekem is egy nagyon jó kis 4,5 collos telefonom, ami egyébként simán ellátná a dolgát, de már ilyen akadályok miatt nem tudom használni.

ma 17:17
 3/7 Szirty ***** válasza:
ma 17:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmi
ma 18:05
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Akkor a szoftver téma az tárgytalan, a telefon már öregecske,az aksi is ramaty.

Gondolkodom telefon cserén. Igazából egy Iphone lenne a nagy vágyam, egy 13-as, csak az a baj, hogy teli van a gatyám.

Át tudok e állni könnyen az IOS rendszerre. Na ez a nagy dilemmám.

Bár mindenki azt mondja, hogy az Iphone kezelése könnyű. Sőt.

Tegnap azt hallottam, hogy az IOS rendszer az Androidhoz képest kicsit butácska.

Nem tud annyit, és sok dolgot nem enged letölteni az App Storból, amit az Android enged a Play áruházból.

Ez egy picit megrémíszt, hogy korlátozza a lehetőségeimet.

Ti mit mondanátok erről? Van ezeknek a híreknek valami alapja?

ma 20:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Én probáltam az iphone android után és nem tetszett. Konkrétan egy 13 pro max-volt, a rendszer tényleg lebútitott az androidhoz képest, semmi olyat nem tudott amit az android ne tudna jobban, cserébe még funkciók is hiányoznak. A billentyűzet nagyon rossz volt, de ezt szerintem még az apple felhasználok is elismerik, a hangerőt nem tudod külön variálni, csak egy általános hangerő beállítás van a háttérben nem tudsz pl google drivera feltölteni, hiányzik a rendszerből a vissza gomb, az értesítéseknél például nem tudod kinyitni az emaileket és részletesen elolvasni anélkul hogy megnyitnád meg egy rakat ilyen kis szarság. Maradok az androidnál, soha nem kell többé iphone drága és ugyanazt tudja az androidos telefonom is.
ma 20:22
 7/7 A kérdező kommentje:

6.

Sőt. Akkot ezek szerint inkább többet tud.

Na ugyanezeket hallottam én is egy olyantól, aki Iphonra váltott.

Nagyon sok funkció nincs meg, és így úgy érzi, mintha visszalépett volna az időbe kb 5-6 évet.

Vissza fejlődésként éli meg.

Nameg igen. Szerintem a visszalépő funkció az nagyon fonos, és nagyon nagy szükség van rá.

4-5 oldalt visza lépek pillanatok alatt.

El sem tudom képzelni, hogy az Iphonnál ez hogyan lehetséges.

Arról nemis beszélve, hogy a Samsung jóval olcsóbb, és teli van gigával, az aksi 5000 mh-s.

Köszi amiket írtál, sokat segítettél.

ma 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!