Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A vezetékes vagy a vezeték...

A vezetékes vagy a vezeték nélküli töltés roncsolja jobban az akkumulátort?

Figyelt kérdés

ma 09:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem roncsolja. Az akkumulátor, mint minden más is használódik.
ma 09:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyik sem "roncsolja". Ha az a kérdés, hogy melyik töltés esetén megy hamarabb tönkre az akku, akkor a válasz, hogy azt a töltés módja nem befolyásolja. Az energiaforrás és az akkumlátor között van egy töltő áramkör, ami szabályozza a töltő feszültséget és áramot. Egyedüli befolyásoló dolog az lehet, ha a töltés nem folyamatos, hanem szakadozik, pl. amikor a telefonból ki-be húzogatják a kábelt, vagy a vezeték nélküli töltőpontról elveszik, majd visszateszik a telefont.
ma 09:14
 3/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

2. Nincs jelentősége, járművekben is lehet ciklikus terhelés-visszatöltés. Még rollerek is vannak, ami lejtőn visszatölt, utána terhelés.

A hőmérséklet számít inkább, ne hevüljön túl egy szint fölé.

Vagy gyorstöltésnél lehet olyan is, hogy túlmelegedés miatt szakítja meg a töltést, kihűlve újraindul.

ma 09:21
 4/7 Morzsi007 ***** válasza:
74%
De, ha mégis el kellene dönteni, akkor azt mondanám, hogy a gyorsabb töltés nagyobb hővel jár, ha az aksit nézzük, így a vezetékes töltés során jobban melegedhet maga az akku, ebből kifolyólag a vezeték nélküli megoldás jobb “lehet” az akkura nézve. Viszont ebben az esetben sok a veszteség, aminek egy része szintén hővé alakul, ezért ez mindre hatással lehet, töltőre, telefon vezérlőjére. De ez már tényleg szőrszálhasogatás. Tudom senkit nem érdekel, de én 90%-ban vezeték nélkülit használok, ezzel kímélve a csatlakozót legalább. 🙂
ma 09:35
 5/7 Morzsi007 ***** válasza:
50%
Meg akkor leírnám a 11 hónapos telefonom 140 töltési ciklussal 99%-os jelenleg.
ma 09:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én telefonom vezetékesen gyorsabban tölt, mint vezeték nélkül, mégis a vezeték nélküli töltésnél felforrósodik az egés, ezért azt inkább nem is használom. Gondolom az indukciós tekercsek miatt rosszabb a hatásfok. De lehet, hogy csak az én telefonom ilyen, másikat még nem láttam.
ma 10:35
 7/7 Morzsi007 ***** válasza:
Mindegyik ilyen, ezt írtam én is.
ma 13:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!