Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » El szoktad olvasni a Telekom...

El szoktad olvasni a Telekom Domino szerződési feltételek módosításáról szóló SMS-eit, amiket kb. havonta küldenek, vagy olvasás nélkül törlöd?

Figyelt kérdés
nov. 11. 10:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Senki sem olvassa el őket, nevetséges már maga a gondolat is. Ezeknek a szerződéseknek a végtelen hosszúságáról már volt is egy vicces demonstráció, amikor színészek olvasták fel hosszú órákon keresztül az ismert márkák szerződéseit. Ha jól emlékszem az Amazonét konkrétan több napig, sajnos most hirtelen nem találtam erről videót, de talán valaki olvassa ezt és megtalálja.
nov. 11. 10:35
 2/8 anonim ***** válasza:

Nos hát végül találtam valami hasonlót, nem teljesen jól emlékeztem, de a Kindle szokásos jogi szövegét végigolvasni több mint 8 óra:

https://www.youtube.com/watch?v=sxygkyskucA&t=20s

Egyébként én még anno egyetemen úgy tanultam jogból (bár nem vagyok jogász), hogy az általános szerződési feltételeknél ha van olyan pont, ami különbözik az iparágban szokásos feltételektől, akkor arra külön fel kell hívni a figyelmet. Tehát az elvileg támadható és semmis, ha mondjuk beleírják azt a szerződési feltételek módosításába eldugva, hogy mától 100x annyiba kerül a szolgáltatás mint eddig. :)

nov. 11. 10:39
 3/8 A kérdező kommentje:
Én azt hiányolom, hogy nem írják bele konkrétan, hogy mi módosul, hanem keresd ki a 100 oldalas ÁSZF-ből. Talán a pont benne van, ezt nem tudom, de egyszerűbb lenne, ha megírnák...
nov. 11. 10:46
 4/8 anonim ***** válasza:

"Én azt hiányolom, hogy nem írják bele konkrétan, hogy mi módosul,"

Közzéteszik, ezt a küldött SMS-ben is taglalják:

"Részleteket 2024.10.31. napjától a telekom.hu/aszfmodosulasok oldalon talál."

"hogy az általános szerződési feltételeknél ha van olyan pont, ami különbözik az iparágban szokásos feltételektől, akkor arra külön fel kell hívni a figyelmet."

Az ÁSZ-módosításokról a szolgáltatónak törvényi (az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény - [link] - alapján) kötelessége értesítenie az ügyfelet:

"132. §

(3) A szolgáltató egyoldalú szerződésmódosítás esetén köteles a módosításról a hatálybalépését megelőzően legalább 30 nappal az adott módosítással érintett előfizetőket tartós adathordozón, az Elnök rendeletében meghatározott tartalommal értesíteni, az előfizetőket megillető felmondás feltételeiről és a felmondás jogkövetkezményeiről szóló tájékoztatással együtt."

ennek módját - hogy hogyan kell értesíteni - az NMHH rendeletben szabályozza.

nov. 11. 11:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Én most a telefonszolgáltatóktól függetlenül írtam, hogy általánosságban sem lehet általános szerződési feltételek közé beírni csak úgy bármit. Mindenesetre üdvözítő lenne, ha a jogtudomány kezdene ezzel a jelenséggel valamit, egészen egyszerűen nem hiszem el, hogy van olyan ember, aki ezeket a dokumentumokat végigolvassa és értelmezi. Egy komplett munkanap lenne egy jogásznak is...
nov. 11. 11:21
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem a dominónál volt/van éves adategyeztetési kötelezettség, nélküle megszüntették a szolgáltatást.

Ezért érdemes elolvasni.

nov. 11. 11:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, mi változott, ha azt sem tudod, hogy előtte mi volt.
nov. 11. 12:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Valójában mindegy, mert ha pl. elolvasná valaki és neki nem felel meg a módosítás, akkor megszűnik a szerződés, tehát ezekben az üzenetekben is inkább csak a figyelmed hívják fel a változásra, mindig egyoldalú a módosítás.
nov. 11. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!