Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A Vodafone miért csak hálózat...

A Vodafone miért csak hálózat / kártya függően adja el mobil telefonjait?

Figyelt kérdés
2012 és 2023 novembere között mindig a Telekomnál vásároltam a telefonjaimat. Majd 2017 szeptembere és 2023 novembere között a Telekom már szolgálató / kártya függetlenül adja el a telefonjait. Köztük az iPhoneokat is. Most 2024-ben, úgy adottot hogy a vodafone olcsóbb előfizetést kinált nekem mint a Telekom. Igy 2024 szeptemberében számhordozással a Telekomtól a Vodafonehoz vittem a telefon számomat. Először hűség nélkül. Majd most 2024 novemberében, az elmúlt napokban vettem a Vodafonetól 2 éves hűség nyilatkozattal egy iPhone 16.-ot. Egy az egybe ki fizettem a vodafone által fel kinált kedvezményes összeget. Ami 399 000 Ft volt. Viszont ezért cserébe 2 év hűséget írtam alá. Gondoltam sebaj, mert igy is, úgy is kell egy telefon a minden napi használatra. Viszont első bekapcsoláskor jött a döbbenet hogy az iPhone 16-on sim zárolva felirat. Ami azt jelenti hogy csak vodafone előfizetést leht bele tenni. Na már most nekem a magán előfizetésem az Vodafone-os. Gondoltam sebaj. De igen ám a céges előfizetés, ami nálam van az meg Yetteles. Igy a Yetteles kártyámat kénytelen vagyok a régi telefonomban használni. Kérdem én a Vodafone miért nem tájékoztatja előre előfizetőit arról hogy szolgáltató függő / kártya függőként adják el a telefonajikat? Másrészt fel merül a kérdés bennem hogy szabájosan jár-e el a Vodafone, amikor a sem a szerződésben nem írja le, sem pedig szóban nem tájékozatja ügyfeleiket hogy már pedig a Vodafone sim lockal azaz zárolt sim / vodafone függőként adja el a telefonjait. Szóval az én bajom a tájékoztatás teljes hiánya!

#Apple #zárolás #Vodafone #iPhone #Kártya függő #Szolgálató függő
nov. 9. 16:55
 1/7 retektorta ***** válasza:
75%
Meglep, mert én úgy tudom, hogy az egyik szolgáltató sem használ már sim(hálózat) lockot. Aztán most rákerestem, az az Apple telefonok voda függőek tényleg, és a szerződés végén, tehát két év múlva lehet kérni a feloldást. Egyébként csodálkoznék, ha ez nem lenne valahol leírva a dokumentumokban, amiket aláírtál.
nov. 9. 17:03
 2/7 anonim ***** válasza:

Határozott idejű Előfizetői Szerződés lejáratát követően az Előfizető kérésére az Előfizetői Szerződéssel együtt vásárolt készülék hálózati zárának feloldása (hálózat-függetlenítés) díjmentes. Határozott idejű Előfizetői Szerződés lejáratát követően amennyiben a hálózati zár feloldását nem az Előfizető kéri, a hálózati zár feloldásának díja bruttó 10.000,- Ft.

Az ÁSZF-ben van erről tájékoztatás

nov. 9. 17:05
 3/7 A kérdező kommentje:
1-es végig olvastam a 25 oldala dokumentumot. NINCS BENNE! Hogy szolgálató / kártya függő! És semmilyen tájékoztatást nem kaptam erről. Egyébként az írás beli szerződés 3/4-e csak a készülék biztosításról szól. A maradék 1/4-ed meg a biztosítás reklámja.
nov. 9. 17:08
 4/7 A kérdező kommentje:
2-es. ÁSZF-et nem kaptam. Csak az egyedi szerződést! Ami nem tartalmazza hogy kártya függő / szolgálató függő a telefon. Ráadásul az egyedi szerződés egyetlen egy pontja sem tartalmazza hogy szolgálató függő / kártya függő. És mint írtam erről engem mint előfizető elfelejtetek tájékoztatni.
nov. 9. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:
28%

A vodafone éa a yettel az Iphone telefonokat hálozat függően értékesíti. Csak a Telekom árul hálózatfüggetlenül Iphon telefont.

A hűségidő lejárta után ingyenesen kérhető a készülék függetlenítése, vagy a listár teljes kifizetése esetén, ha hamarabb szeretné függetleníteni a telefont. Utóbbi esetben a függetlenítés is díjköteles.

nov. 9. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:
ÁSZF-et ne nyomtatnak neked, azt megtalálod a vodafone.hu-n
nov. 10. 09:51
 7/7 anonim ***** válasza:

#5 Vagyok.

A sok kretén lepontozz, holott amit leírtam ez az a tény. Kritikán aluli lett ez az oldal is.

nov. 10. 13:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!