Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért vannak a mostani telefon...

Miért vannak a mostani telefonokban még fizikai SIM kártya olvasók?

Figyelt kérdés
Első sorban az olyan telefonokra gondolok mint az iPhoneok. Amelyekben még mindig van fizikai sim kártya olvasok is. Pedig az iPhone 11 óta már mindegyik iPhone tudja az E-SIM-et is. Ráadásul az iPhone 13-tól már dual sim-es E-SIM-eket is tud kezelni az iPhone. Vagyis akár két E-SIM is lehet egy mai modern iPhoneban. Akkor minek bele a fizikai SIM kártya olvasó? Ugye a leg újabb az iPhone 16 sorozat. Amibe még mindig van fizikai SIM kártya olvasó. De minek? Ha már az E-SIM-et is tudja? Tényleg ti E-SIM-et használtok? Vagy még mindig ragaszkodtok a fizikai SIM kártyához? Egyébként csak halkan jegyzem meg hogy 2024. szeptember 26. óta már csak E-SIM-et használok. Sőt az új iPhone 16 Pro telefonomban soha sem vettem ki a fizikai SIM tárcáját. Igen az iPhone 16 Pro-t kezdetektől csak is kizárólag E-SIM-mel használom. Ráadásul két db E-SIM-mel használom. Akkor miniek a fizikai sim kártya olvasó? Főleg egy iPhone 16-ban? Egyáltalán használ még valaki fizikai SIM kártyát 2025-ben? Amikor már minden új típusú telefon rendelkezik E-SIM funkcióval.

ma 17:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Annyira zavar? Azért, mert néha szükséges a gyors, egyszerű SIM kártya csere, főleg akik EU-n kívül utaznak sokat, és kell egy másodlagos SIM kártya. Vagy céges SIM kártya, stb.
ma 17:17
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
A visszafele kompatibilitás miatt. Nem minden szolgáltató támogat esimet, meg ha már van meglévő kártyád, fölösleges csak ezért bemenni a szolgáltatóhoz, hogy kicseréljék. Meg van egy aprócska bökkenő: Az esim aktiválásához net kell, de mobilneted nincs amíg nem aktiváltad az esimet, tehát ha nincs a közelben egy publikus wifi cseszheted.
ma 17:18
 3/15 A kérdező kommentje:
2-esnek! "Nem minden szolgáltató támogat esimet" De igen. A yettel, a Telekom, és az ONE is támogatja az E-SIM-et! Tehát minden magyarországi mobil szolgálató támogatja már az E-SIM-et! Sőt az ONE már a feltöltő kártyás TUTI tarifa csomagoknál is támogatja az E-SIM-et! A külföldi mobil szolgálatóknál nem vagyok jártas. De ha Magyarországon minden mobil szolgálató támogatja az E-SIM-et akkor gondolom hogy a külföldi mobil szolgálatóknál is el terjet az E-SIM.
ma 17:23
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

"Egyáltalán használ még valaki fizikai SIM kártyát 2025-ben?"

Én konkrétan nem ismerek embert, akinek ne fizikai SIM kártyája lenne, pedig fiatal vagyok és IT-s körökben mozgok.

ma 17:30
 5/15 A kérdező kommentje:
4-esnek! 47 éves vagyok! Tehát nem vagyok mai fiatal! És igen, iPphonet használok, és E-SIM-mel. És nagyon jól meg vagyok vele. Köszönöm. És igen, most már idén 24 éve van mobil telefonom. És mindig keresem az újdonságokat.
ma 17:44
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem állnék át e-SIM-re. Ha bármi baj van a telefonommal, egy mozdulattal átdugom a SIM-et egy tartalék telefonba, és megy tovább az élet. Hamarabb megvan, mint ezt itt leírni.

Ez a tartalék telefon van hogy egy 10 éves okostelefon, de amikor nem volt kéznél, akkor egy Nokia 3410-el vészeltem át pár okostelefonmentes napot.

ma 17:49
 7/15 A kérdező kommentje:
6-os! A Nokia 3410-es telefon legalább 23 éves telefon. Egy ilyen Nokia 3410-es telefont még 2002 májusában vettem. Az E-SIM: Az igaz hogy ha el lopják a telefont. Akkor az E-SIM-el együtt lopják. És akkor be kell menni személyesen új e-sim-et kérni. De ez fizikai sim esetén is igaz.
ma 17:54
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

Csak megsúgom, hogy az e-sim jelenleg csak az előfizetéses rendszernél érhető el, tehát ha valaki feltöltőkártyás, annak fizikai simet kell használnia :)

Ha már ennyire hevesen nekiugrasz az embereknek, akkor legalább előtte rendesen tájékozódj.

ma 18:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Vannak bizonyos szabványok, szabályok amiknek a gyártók meg kell hogy feleljenek. Kínában például kötelező a két fizikai SIM használatának lehetősége.

Franciáknál például kötelező minden mobilhoz adni fülhallgatót, úgyhogy ott úgy árulják az iPhonet hogy tixóval hozzáragasztanak egy earpodsod a dobozhoz :D

ma 18:27
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem mindenki rajong az olyan újdonságokért, ami megnehezíti az életét.

Nekem is van egy tartalék 3310em arra az esetre, ha tönkremenne a Xiaomi Mi 9T Pro-m

ma 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!