Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Észak Koreában milyen telefon...

Észak Koreában milyen telefon márkák dominálnak?

Figyelt kérdés
nov. 9. 12:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%
Propagandafon
nov. 9. 13:04
 2/12 anonim ***** válasza:
33%
Semmilyen.
nov. 9. 13:20
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Arirang és a Pyongyang.

Ezek észak-koreai márkák, de többnyire kínai alkatrészekből…

Csak az országon belüli internethalózatra lehet velük fel csatlakozni.

nov. 9. 13:57
 4/12 anonim ***** válasza:
92%
Az operációs rendszer pedig android alapú, de nagyon erősen át lett alakítva… Kwangmyong annak az internetnek a neve, ami 2000 óta érhető el észak-Koreán belül, de nagyon cenzúrázott.
nov. 9. 14:02
 5/12 anonim ***** válasza:
16%

Érdekes, de a Statcounter adatai szerint sokan használnak Iphone-t(!!!):

[link]

de ott van a Oneplus, a Xiaomi, a Samsung(!!!), a Huawei.

Tervbe van véve észak-koreai márka, a 길동무:

[link]

de többféle észak-koreai gyártó létezik:

[link]

nov. 9. 14:10
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Phenjanban már szinte mindenkinek van okostelefonja a felnőttek közül, de azon kívül nagyon ritka, minél kisebb a város, annál ritkább, vidéken pedig szinte senkinek nincs… Állítólag a 26 milliós népességből 7-8 millió ember rendelkezik okostelefonnal. 100-400 dollár egy ilyen telefon.

Ebből is az látszik, hogy a jangmadang révén szerzett bevétel/vagyon szerves része az ottani életnek, amit valamilyen szinten azért szándékosan hagy a kormányzás, hiszen havi 8-12 dolláros bevételből, a jangmadang alternatív bevétel szerzési lehetőségei nélkül lehetetlen lenne 100-400 dolláros telefonokra összespórolni.

nov. 9. 14:13
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

#5.

Ezek többnyire diplomaták, magas beosztású személyek és külföldi látogatók, turisták telefonjai.

Mert amúgy ki lehet menni turistaként észak-Koreába, sőt a saját telefonodon akár még másfajta hálózatra is csatlakozhatsz legálisan… Nem tudom, hogy utóbbinak mi a menete pontosan, kell e valamilyen külön bejelentés ehhez, de több helyen olvastam már hogy lehetséges és nem illegális.

Viszont az átlag állampolgároknak fenntartott belső hálózatot szerintem nem is látja a statcounter, amúgy nem értek hozzá szóval okoskodni nem akarok… De az 100%, hogy kb. senkinek sincs iPhone telefonja az átlag polgárok közül, nem hogy 60+ százaléknak.

nov. 9. 14:20
 8/12 anonim ***** válasza:
32%

#7: A kérdés az volt, hogy "Észak Koreában milyen telefon márkák dominálnak" (amibe beletartoznak a "diplomaták, magas beosztású személyek és külföldi látogatók, turisták telefonjai"), nem az hogy "az észak-koreaiak milyen telefont használnak" (ott pedig értelemszerűen a helyi gyártású/kínai márkák a piacvezetőek).

De mint az alábbi cikk:

[link]

is rámutat: sokkal nyíltabb az észak-koreai piac mint azt sokan lekicsinylően gondolják.

nov. 9. 14:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Például ha megnézed 2023 február, március és április adatait a linkelt oldalon, a Huawei 0%, majd következő hónapban 57.94%, majd következő hónapban 6.17%, aztán szép lassan vissza esik nullára.

Ebből nekem az jön le, hogy alig néhány telefon alapján készült ez a görbe.

nov. 9. 14:32
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! a lepontozásokat le kell sz*rni.

Nem tudom hogy olyanok-e ezek telefonok mint amilyet kiadott nekem a google, de olyan mintha a 2000-2011 -es években élnének.

Full régi Android van rajtuk.

És az, hogy kevés embernek van lehetősége (ilyen elavult régi Android) telefonhoz, tényleg olyan mintha 10-20 évvel le lennének maradva.

Hogyha van youtubon valami bemutató ezekről a telefonokról, megnézném.

nov. 9. 14:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!