Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » El tudják lopni az adataim ha...

El tudják lopni az adataim ha kikapcsolom az android telefont?

Figyelt kérdés
Van egy régebbi Xiaomi telefonja apukámnak amit nekem adott annó. Én már iPhone-os lettem, szóval már mem használom. Az este eszembe jutott, hogy van az a telefon, és szerettem volna vissza nézegetni képeket, de amikor bekapcsoltam a telefont, nem nagyon érzékelte az érintéseket, beléptem a beállításokba, aztán magától állítgatta az akku százalékot, hogy mutassa meg ne, és össze vissza nyomkodta magát. fel-le huzogatta a képernyőt stb (nagyon viccesen hangzik de be vagyok fosva és ilyenkor nem tudok fogalmazni) Attól félek, hogy vírus. Ha tényleg az, de kikapcsoltam a telefont úgy is el tudja lopni az adataimat? Összesen kb 5 percig volt bekapcsolva a telefon

okt. 30. 02:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem tudják ellopni. Mennie kell a telefonnak ahhoz hogy dolgozni tudjon rajta az adatlopó vírus.

Sokkal valószínűbb hogy beázott, párát kapott, és "vicceskedik" az érintőképernyő. Vagy túl erősen nyomkodta valaki és "behorpadt". Vagy leesett. Vagy túlmelegedett. Vagy szétszedte valaki. Vagy... áhhh... Kontakthibák.

Én inkább attól félnék hogy "véletlenül" kitörölsz valamit rajta. Dugd fel számítógépre, és mentsd le amit tudsz. Utána nyomkodhatod.

SIM kártyá(ka)t vedd ki belőle, hogy ne csatlakozzon a mobilnetre. A routereden pedig tedd tiltólistára a telefon MAC címét, úgy majd oda sem tud kapcsolódni.

Mellesleg nem közvetlenül telefonból szoktak adatot lopni hanem feltört internetes fiókokból.

Amit te kérdezel, az a lehallgatás. És az sem működhet SIMkártya nélkül, hacsak valaki bele nem épített a telefonba valami lehallgató áramkört. De ha apukád ilyen "fontos" ember lenne, nem adta volna neked a telefonját :-)

Úgyhogy nyugi.

okt. 30. 03:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy az érintőpanel meghibásodása okozta a jelenséget, amelyet láttál.
okt. 30. 04:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha vírus lenne, akkor azt nem látnád h dolgozik
okt. 30. 05:26
 4/7 Szervizmérnök úr ***** válasza:
38%

Egyszerű jelenségbe látsz bele kitalációkat szerintem. Amikor bekapcsoltad, valamilyen folyamat (ami nem vírus) leterhelte a processzort 100 %-ra, ilyen sajnos előfordul a Xiaomi, Redmi stb. ostoba telefonoknál.

Emiatt látszólag nem érzékelte az érintéseket, belassult a rendszer, de a kiadott parancsok sorban álltak. Majd amikor a terhelés normalizálódott, lejátszotta a korábbi érintéseket.

A telefon gyári visszaállítása után egy ideig nem csinálja, de később ismét jelentkezhet ilyen belassulás (nem feltétlenül "ugrándozással" együtt), ahogy jönnek a frissítések (milyen frissítés az ilyen?), meg a Google erőszakos dolgai, vagy épp a gyártó hülyeségei.

okt. 30. 06:01
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Előfordulhat ez a probléma, ha az akku feldagadt benne, és belülről feszíti a telefont, pl a kijelző hátlapját. Nincs ív a telefonban középen, vagy nem kezdett elengedni a hátlap/kijelző ragasztása?
okt. 30. 06:14
 6/7 Gabi bácsi ***** válasza:
A tünetekből ítélve már dolgoztak a telefonodon a tolvajok.
okt. 30. 07:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is az érintőpanel meghibásodása okozza ezt a problémát.
okt. 30. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!