Galaxy s23 vagy s24?
Már nem sokkal drágább az s24, de exynos procis. A galaxy s23 az ugye Snapdragon 8 gen 2.
Az s24 android 14es, az s23 13as.
Melyiket vegyem meg?
Melyik a jobb?
Normál használatra, nem terhelem túl játékokkal
Hosszabb távra jobb az S24, mert tovább lesz támogatva.
De a nagyobb tárhelyűt vedd bele, mert az gyorsabb UFS tárolót kapott.
Ha az S24 belefér anyagilag, akkor az némileg jobb telefon, plusz tovább lesz támogatva. Gyakorlatilag viszont majdhogynem marginálisak a különbségek egy S23-hoz képest.
Hivatalos viszonteladónál egy 128 gigás S23 250 ezer forint, az S24 330, de mondjuk az iPhonnál is megáll 295-ből (bár szerintem az nem hivatalos viszonteladó, de nem is egy zug webshop). A legolcsóbb szutyok webshopok esetében pedig 217 vs 244.
Magadban mérlegeld, hogy van-e jobb helye max 80, minimum 27 ezer forintos különbségnek.
A frissítéseknél szerintem sokkal fontosabb a támogatás, ami az Android jelenlegi verzióinak ciklusában kb. 4 év. Ugyanakkor a Chrome böngésző és a Play áruház központilag frissülnek, ahogy a Facebook Messenger is, nem telefonfüggő appok, szóval csupán átlag felhasználásra simán el lehet lenni régebbi telefonokkal is (szerintem)
Telefonban is és szoftveresen is csak 1 év van köztük, nem sok, és ahogy Te is említetted, a Snapdragon a legjobb (nálam például ez is feltétel telefonvásárlásnál). Egyikkel se nyúlnál mellé, de az olcsóbb ár és jobb processzor miatt is én az S23-at javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!