Ezek a telefon processzorok közül melyik a legjobb, legpörgősebb?
Mediatek, snapdragon, exynos
Ugye a középkategóriás samsungokba exynos van pl. A55,A35
Ami most nekem van A52s abban meg snapdragon.
Volt egy A32 5g abban meg mediatek volt. Az A32 eléggé bevan már lassúlva és majdnem egyszerre adták ki az A52s-el ami még mindig gyors. Az exynos-ról nincs tapasztalatom.
De ahogy nézem az új xiaomikba is mediatekes procikat raknak.
Valaki letudná írni hogy melyik a legjobb proci a 3 közül? Köszi.
Ez nem 3 proci, hanem 3 márka. Az egyes modellek teljesítményéről bővebben itt tájékozódhatsz:
“Piás” kategóriában a söröknél, most itt a processzoroknál - mire jó ez a kötekedés???
“Ezek nem ..., hanem ... márkák!”
Akkor mégis hogy a francba azonosítanál be másképp egy adott terméket??!!
Kérdező, az Exynos (dél-koreai) a Samsung saját márkája, míg a Snapdragon (amerikai) és a MediaTek (kínai) önálló független processzorgyártók. Már szinte márkaként emlegetik a Snapdragont, pedig valójában a Qualcomm legismertebb szériája.
Közülük technológiában mindig is a Snapdragon volt a legjobb, általánosságban: erős/gyors (szinte hasít), mégis energiatakarékos, kevésbé melegszik, és hosszú távon (évek múltán) is stabilan viszi a szoftvert, nem igazán jellemző a laggolás vagy megdöccenés! Persze kb. 10 évente egyszer a Snapdragon is belefut 1-1 tervezési hibába, ami komolyabb melegedéshez vezet, és így biztonsági okból visszább veszi a teljesítményt és funkciókat, anno a Snapdragon 810-es volt hírhedten ilyen (Sony Xperia-mérés a hátlapon: 47 Celsius), most pedig a 888-as, amit kerülni érdemes ez miatt, de amúgy továbbra is tartom, hogy Androidos telefonokban a Snapdragon a legjobb! Amúgy az A- és S- szériás Samsungokra is jellemző Snapdragon és Exynos -processzor is egyaránt, bár Európában az S- szériát javarészt csak Exynos-szal forgalmazzák, csak a komplett S23-as széria és az S24 Ultra kivételek!
A MediaTek régi Helio-szériája sose volt népszerű, rossz technológia, a Snapdragon szöges ellentéte - “kótyagos” (lassú, mégis sok energiát fogyaszt), és könnyen melegszik. Az új Dimensity-széria már sokkal jobb, sokan dícsérik, de én például alapból továbbra is “óckodom” az egész MediaTek-től, nem bízom benne annyira!
Az Exynosról pedig megoszló vélemények és tapasztalatok vannak, némelyik nagyon jó, némelyik nagyon rossz, konkrétabbakért olvass teszteket! Például a Galaxy S22-es szériája (Exynos 2200) felsőkategóriás telefon létére is botrányosan laggolt, meg egyéb problémák is voltak vele, így az 1 év fejlesztés idejére az S23-as széria csakis Snapdragonnal készült, ráadásul annak is egy teljesen egyedi típusával, kizárólag az S23-asokhoz (Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy): a főmagok frekvenciáját 3,2-ről 3,36 GHz-re emelték, és szoftveresen is ehhez a telefon-szériához optimalizálták. Minden szempontból javított széria volt. Most pedig az S24-es már egy vadiúj fejlesztésű, jól átgondolt Exynos 2400-at kapott, tudtommal semmi probléma vele.
Én is az Androidot szeretem, és nálam például telefonvásárlásnál ez is az egyik feltétel, hogy mindenképp Snapdragon-processzoros legyen!
Köszönöm utolsó válaszoló!
Én is a snapdragon procikról hallottam jókat! A mediatekröl azt hogy ahogy írtad a legrosszabb technológia. Pedig az új xiaomikba is rakják de asszem a dimensity mediatekeseket! Nekem az A32 samsungomnál nagyon belassult a mediatek proci. Na mindegy a lényeg hogy akkor a snapdragon erős és jó. Köszi!
Dimensity piszok jó, a 9400 egész ütősre sikeredett.
A középkategóriánban meg egyenesen legjobbak jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!