Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ez normális szervízelés?!?!

Ez normális szervízelés?!?!

Figyelt kérdés
Sziasztok adott egy készülék, redmi, 12s mikor takarítottam le vettem a szilikon tokot. És kiesett a kezemből. A kijelző sérült van a készülékre biztosítás törés garancia. Eddig minden heppy end pár napja küldték vissza működik semmi baja. Kijelzőt cseréltek benne és hátlapot ami üveg pedig az nem is sérült. De viszont a kijelző mérete nem olyan amilyen volt legalább fel centiméterrel kisebb és a hátlapot nem tudom miért cseréltek lehet nem fértek hozzá másképp de a kijelző mérete nem olyan amilyen volt. Rendben van így? Euronicsban vásároltam a készüléket tavaj januárban.
okt. 9. 22:48
 1/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
85%
Ilyen volt raktáron..... Hátlapot lehet eltörték meló közben, vagy lehet azt nem tudták leszedni sérülés nélkül, esetleg a melegítés miatt elrepedt. Hogy kell elképzelni ezt a fél cm-rel kisebbet? A magassága, vagy a szélessége kisebb, hogyan látod ezt? Nekem fura, hogy hogyan lehet más méretűt belerakni. Ők mit mondanak erre?
okt. 9. 23:33
 2/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%
Kínai pótalkatrészen fekete keret látszik, avagy a képmező nem tölti ki rendesen a korábbi helyet? (Az is érdekes lenne, de nem nagyon érthető.)
okt. 10. 05:09
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Az árához képest normális szervizetlés.

Azt vállalták hogy megcsinálják. Megcsinálták.

okt. 10. 07:58
 4/8 anonim ***** válasza:
48%
Nem, nem normális szervizelés ez, bárki bármit mond. Nem a gyárival megegyező MÉRETŰ kijelzőt használtak. Ez kb. nevetséges. Szépen vidd vissza, hogy ez mégis mi az úr isten valaga. Ha pampognak, akkor megkérdezni a pampogó nevét, beosztását, aztán elkérni a panaszkönyvet. Mondd meg neki, hogy amennyiben ő nem szervizes, ne foglalkozzon ezzel, vegye át a telefont, írjátok le a panaszodat, aztán oldják meg szépen a szervizes kollégák. Ha nem megy nekik, akkor meg cseréljék a telefont. Ha mindentől elzárkódik (bár a panaszkönyv emlegetése után nem hiszem hogy fog), akkor meg irány a fogyasztóvédelem.
okt. 10. 09:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én legelőször alaposan elolvasnám a biztosítás feltételeit. Merthogy azt vállalták hogy megcsinálják, eddig oké. De valószínűleg van ott valami apróbetűs rész is. Vállalták hogy gyári eredeti pótalkatrészeket használnak? Vagy éppen ellenkezőleg, ezt eleve kizárták, és kifejezetten úgy szabályozzák hogy utángyártottat használnak/használhatnak? Látatlanban biztos vagyok benne hogy van erről valami rendelkezés a biztosítás feltételei között. Előbb ennek nézz utána, aztán azt követelheted amire ők a biztosítás feltételei alapján kötelesek.

Ne legyen igazam, de van egy érzésem, hogy a gagyi kínai utángyártott kijelző beépítésével teljesítették, amire a biztosítás feltételei alapján kötelesek.

okt. 10. 09:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Látatlanban biztos vagyok benne hogy van erről valami rendelkezés a biztosítás feltételei között."

Nem vagyok jogász és az életben nem kötnék semmilyen mobilra törési biztosítást, de az jogilag bárhogy rendben lenne, hogy utángyártott, de paramétereiben nem megegyező alkatrészt építenek be? Gondolom a kérdezőt sem érdekelné a kijelző gyártója, ha paramétereiben megegyezne az eredetivel.

okt. 10. 10:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Értem és egyet is értek, én csak azt mondom hogy amíg pontosan nem ismerjük a biztosítás feltételeit, addig nem lehet állást foglalni abban, hogy megfelelő-e ez az elvégzett javítás.

Az ténykérdés, hogy függetlenül a gyári-utángyártott kérdéskörtől, szerintem sem tekinthető egyenértékűnek a beépített alkatrész, ha megváltozott (csökkent) a kijelző átmérője. Nem a telefon eredeti műszaki paraméterei kerültek helyreállításra. De továbbra is kérdés, hogy pontosan mire kötelezi a biztosítót a szerződés, mi az pontosan amit vállaltak.

okt. 10. 10:30
 8/8 A kérdező kommentje:
2# fekete keret látszik. A kijelző passzol a telefon méretéhez, csak az alján fél cm-s keret van még pár milliméteres fekete csík oldalt passzol. Nem ilyen volt egyáltalán. Nem volt belevaló alkatrész sajnos most nem tudok képet csinálni róla.
okt. 10. 10:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!