Svájcban feltöltött telkártyáról már Ausztriában lenullázódik a feltöltött pénz. Vagy más esetben Magyarországra belépve.Se hívás se netezés nem történik, érthetetlen, valaki? Nincs rooming beállítva.
Lehet a szatelliteken való ugrálás meríti le a kártyát mert sokba kerül, akkor is ha nem internetezel.
Csak kell legyen rajta roaming valami, másképp hogy tűnik el a pénz?
Miert nem kérded meg a céget? Megmondják neked!
Valami fogyasztja. Lehet mégiscsak van netforgalom.
Próbáld meg hogy kiveszed a kártyát a telefonból hogy még véletlenül se tudjon csinálni semmit és néz meg hogy így is lemegy-e róla a pénz.
A roaming az a funkció, ami megengedi a telefon külföldön talált hálózatokon történő használatát. Ha le van kapcsolva a roaming, akkor azt a SIM kártyát egyáltalán nem tudod külföldön használni (legfeljebb segélyhívásra és talán a szolgáltatód ügyfélszolgálatát tudod hívni vele, de még azt sem biztos).
Szerintem azért mutat külföldön lenullázódást, mert nem tud kapcsolatba lépni az anyaországi központjával, vagyis nem látja az egyenleget, de ha esetleg látja, akkor is azt látja, hogy nincs felhasználható egyenleged, mivel a roaming le van tiltva és nem tudod használni a szolgáltatásodat.
Kapcsold be a roamingot és meg fog oldódni. Enélkül úgysem tudsz telefonálni külföldön.
A svájci szolgáltatók raoming díjait és szabályait érdemes megnézni. Mivel ők nem EU tagok, ezért érhetnek meglepetések a roaming díjakkal kapcsolatban.
A magyar és más EU szolgáltatók általában úgy tudom, hogy ugyanúgy ingyenes roaming lehetőséget biztosítanak Svájcban is, mintha EU tagországban tartózkodnál, nem tesznek ebben különbséget. Viszont ezt mindenképp érdemes a saját szolgáltatód esetén ellenőrizni, mert lehetnek eltérések.
Illetve te, ha jól értem fordított helyzetben vagy és svájci kártyád van, így mindenképp az az irányadó, hogy a te svájci szolgáltatód milyen roaming szabályozást és díjazást alkalmaz az EU országokra - vagy ahova épp utazol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!