Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért merül ilyen gyorsan az...

Miért merül ilyen gyorsan az Iphone 14 készülékem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ezt a kérdést már egyszer kiírtam, és köszönöm aki segíteni próbált, csak sokan azt írták, hogy minek vettem Iphone-t. Szóval nekem az a nagy bajom, hogy a májusban vásárolt telefonom kb a 17.6-os IOS frissítés után olyan hirtelen kezdett el merülni. Amikor megvettem volt olyan. hogy bementem zenét hallgatva a suliba (kb egy óra) és 2-3 százalékot merültem. Jelenleg viszont ott tartok, hogy feltöltöm kb 83%-ra, beérek kb 78-79-el, ami igen jó, de csak zenét hallgatok. Amikor csak NEM szoktam játszani, maximum insta nincs tiktokom tehát még az sem lehet szerintem. Jelenleg 98% akkukapacitással rendelkezem. Tehát ha ezt a hosszú, lehet, hogy még érthetetlen monológot összefoglalva a problémám az, hogy gyorsan merül a kb új készülékem. Sok oldalt megnéztem, de igazából senki nem írt semmi hasznosat. ha megkéne mondanom milyen állapotba merül én azt mondanám kb 1 százalék 4 perc. Lehet több vagy kevesebb (Persze ilyenkor aktívan használom a készülékem.) Köszönöm a segítségeket, és köszönöm, hogy elolvastad ezt a hosszú szöveget!

okt. 2. 15:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Te most komolyan, képes vagy azon kattogni hogy EGY ÓRA zenestreamelés (mert gondolom streamről van szó) után, MIKÖZBEN UTAZOL és folyton adótornyokat vált a telefonod, képes merülni nyamvadt 4-5 százalékot? Ez azt jeletni hogy a legrosszabb esetben 20 órát tudsz zenét hallgatni, hát most mi lesz...

Csinálj egy gyári visszaállítást, ha így is hihhhhhhetetlen mértékben fog merülni a telefonod, akkor meg add el és vegyél mást. El nem tudom képzelni, hogy mégis mire számítasz. Szerinted nem kellene a használattól merülnie a telefonnak?

okt. 2. 15:41
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Amúgy adok egy pro tippet még: töltsd fel azt a nyamvadt telefont 100%-ig, aztán akkor nem fog számítani az egész semmit. Ha oda-vissza merül 5-5%-ot és napközben, miközben ugye elvileg nem használhatod, szintén merülne még 5-öt, akkor 85%-os aksival érnél haza, nem? :)
okt. 2. 15:42
 3/13 anonim ***** válasza:
0%

Eleve nem tudom, hogy nyúzod te azt a szerencsétlen telefont, hogy május óta már 98%-os az akku. Az én 14-esem 10 hónapos és még mindig 100%.

Egyébként meg mit akarsz? 5% merülés amíg zenét hallgatva beérsz a suliba? Az teljesen jó. Így is kibír másfél napot a telefon, nem?

okt. 2. 16:08
 4/13 anonim ***** válasza:
42%

"Eleve nem tudom, hogy nyúzod te azt a szerencsétlen telefont, hogy május óta már 98%-os az akku. Az én 14-esem 10 hónapos és még mindig 100%."

Kb. semmit sem jelent az a százalék, ráadásul nem lehet két egyforma aksit gyártani. Meg van adva egy minimum teljesítmény, ha azt tudja, akkor oké, ha több, akkor is. 2% avulás ennyi idő alatt tökéletesen átlagos. Remélem azzal is tisztában vagy, hogy a 10 hónapos aksid rohadtul nem 100%-os, maximum azt írja ki a telefon. :D

okt. 2. 17:18
 5/13 anonim ***** válasza:
72%

Az Apple tesztjei szerint 800 töltési ciklusig nem megy a teljesítmény 80% alá. Namost ha egyenletes a romlás, akkor kb 40 töltési ciklus lenne egy %. Ami azért vicces, mert a telefonom már 120 cikluson van túl.

De mindegy is, 800 ciklus az 5,5 év, addigra meg úgyis cserélem a telefont.

okt. 2. 17:48
 6/13 anonim ***** válasza:
45%

Az a baj, hogy a 800 töltési ciklus soha nem lesz 5,5 év. Minden ciklussal egyre kevesebb ideig fogja bírni az aksid, szóval itt bajos egyenes arányossággal számolni. Ráadásul az Apple által 80%-osnak hazudott aksi fixen nem tudja az újkori kapacitása 80%-át, merőben esélytelen. Lásd a te telefonod is, amit épp 100%-nak "kalkulál", miközben 10 hónap (kb. 300 nap) alatt a legoptimistább esetben is megvolt 150 ciklusa, de inkább több.

Az én telefonomban most 90%-on van, ha fejre állok sem tudnám azt hazudni, hogy valóban az újkori üzemidő 90%-át tudná. :)

okt. 2. 18:53
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
Az #1-es teljesen megírta a véleményem, nincs több hozzáfűzni valóm. Nem normális a reakciód, a telefon 4-5%-os merülése az említett használatkor teljes mértékben reális.
okt. 2. 19:33
 8/13 anonim ***** válasza:
31%

#6 Nincs benne 150 ciklus, ugyanis kezdettől fogva számolom a töltéseket, most járok 120-nál. És 2 napot nevetve kibír, 3 napot is, ha kicsit kevesebbet nYomkodom aznap. Átlag 2,5 naponta töltöm.

Most pl reggel 6-kor levettem 100%-on, most van 83%-on.

okt. 2. 19:58
 9/13 anonim ***** válasza:
31%
Jézus Mária ember, hát lazíts már :D SZÁMOLOD a töltéseket, betojok. Amúgy neked kell egyáltalán telefon, pláne ilyen drága? Hány perc a napi képernyőidőd, 20? Eléggé atipikus a használati módod, ugye tudod?
okt. 2. 20:40
 10/13 anonim ***** válasza:
27%
Még 4000 mah sincs az akksi benne. Ezt még az IOS sem tudja annyira kompenzálni, hogy ne érezd meg. Én eladtam a francba az iPhone-t a gyenge üzemidő végett. Pro Max-ot meg biztos nem veszek több százezerért.
okt. 3. 07:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!