Miért merül ilyen gyorsan az Iphone 14 készülékem?
Te most komolyan, képes vagy azon kattogni hogy EGY ÓRA zenestreamelés (mert gondolom streamről van szó) után, MIKÖZBEN UTAZOL és folyton adótornyokat vált a telefonod, képes merülni nyamvadt 4-5 százalékot? Ez azt jeletni hogy a legrosszabb esetben 20 órát tudsz zenét hallgatni, hát most mi lesz...
Csinálj egy gyári visszaállítást, ha így is hihhhhhhetetlen mértékben fog merülni a telefonod, akkor meg add el és vegyél mást. El nem tudom képzelni, hogy mégis mire számítasz. Szerinted nem kellene a használattól merülnie a telefonnak?
Eleve nem tudom, hogy nyúzod te azt a szerencsétlen telefont, hogy május óta már 98%-os az akku. Az én 14-esem 10 hónapos és még mindig 100%.
Egyébként meg mit akarsz? 5% merülés amíg zenét hallgatva beérsz a suliba? Az teljesen jó. Így is kibír másfél napot a telefon, nem?
"Eleve nem tudom, hogy nyúzod te azt a szerencsétlen telefont, hogy május óta már 98%-os az akku. Az én 14-esem 10 hónapos és még mindig 100%."
Kb. semmit sem jelent az a százalék, ráadásul nem lehet két egyforma aksit gyártani. Meg van adva egy minimum teljesítmény, ha azt tudja, akkor oké, ha több, akkor is. 2% avulás ennyi idő alatt tökéletesen átlagos. Remélem azzal is tisztában vagy, hogy a 10 hónapos aksid rohadtul nem 100%-os, maximum azt írja ki a telefon. :D
Az Apple tesztjei szerint 800 töltési ciklusig nem megy a teljesítmény 80% alá. Namost ha egyenletes a romlás, akkor kb 40 töltési ciklus lenne egy %. Ami azért vicces, mert a telefonom már 120 cikluson van túl.
De mindegy is, 800 ciklus az 5,5 év, addigra meg úgyis cserélem a telefont.
Az a baj, hogy a 800 töltési ciklus soha nem lesz 5,5 év. Minden ciklussal egyre kevesebb ideig fogja bírni az aksid, szóval itt bajos egyenes arányossággal számolni. Ráadásul az Apple által 80%-osnak hazudott aksi fixen nem tudja az újkori kapacitása 80%-át, merőben esélytelen. Lásd a te telefonod is, amit épp 100%-nak "kalkulál", miközben 10 hónap (kb. 300 nap) alatt a legoptimistább esetben is megvolt 150 ciklusa, de inkább több.
Az én telefonomban most 90%-on van, ha fejre állok sem tudnám azt hazudni, hogy valóban az újkori üzemidő 90%-át tudná. :)
#6 Nincs benne 150 ciklus, ugyanis kezdettől fogva számolom a töltéseket, most járok 120-nál. És 2 napot nevetve kibír, 3 napot is, ha kicsit kevesebbet nYomkodom aznap. Átlag 2,5 naponta töltöm.
Most pl reggel 6-kor levettem 100%-on, most van 83%-on.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!