Repülő üzemmódra állított telefonomat hívták és teljesen idegen számon vették fel, az enyém át sem volt irányítva. A Telekom szerint adathalász kísérlet, majde “elmúlik”. Ez egyáltalán nem megnyugtató. Mi ez és mit lehet tenni?
"Repülő üzemmódra állított telefonomat hívták "
Nem hívták. Nem tudja senki. Hiszen nincs a hálózatra csatlakozva.
"teljesen idegen számon vették fel, "
Ez nem lehetetlen. Elég minimális az előfordulása, de megtörténik.
"A Telekom szerint adathalász kísérlet, majde “elmúlik”. "
Nem feltétlenül.
"Mi ez és mit lehet tenni?"
Technikai baki leginkább. Le lehet nyugodni.
Kevés az információ és az is érthetetlen.
Leírnád pontosan hogy mi történt?
Reoülő módban a wifi például visszakapcsolható. Így bár mobilhálózaton nem tudnak hívni, de a wifin igen és wifin a messenger, whatsapp, stb hívások is beérkeznek. Wharsappon engem is sokszor hívnak afrikából meg hasonló helyekről.
"Leírnád pontosan hogy mi történt?"
Őt hívták volna, de máshol csöngött, GSM hívás.
Zavaros, de valószínűleg valaki őt felhívta és valami idegen vette fel. Holott a telefon lényegében be sem volt kapcsolva (az a része).
Valaki utána ezt meghökkenve elmesélte a kérdezőnek, aki meghökkent és mivel nem az irodalmi stílus bajnoka, ezért nem sikerült egészen érthetően átadni.
Ne viccelj, a címsor van korlátozva, érthető okból, alatta lehet részletezni, plusz kommentben is lehet, ahogy most hozzászóltál.
Nem szólnék, annyira nem érdekel engem sem, de ez kifogás hihetetlen.
"Repülő üzemmodban elvileg az az értesítés megy a hívónak, hogy, nem kapcsolható."
Igen, de mivel a te készüléked ebben a folyamatban nem vett részt, így ennek nincs jelentősége.
Téged hívtak, de mellément. Nincs ebben semmi ördőgtől való.
Azért ne írd le, hogy márpedig de,mert a te számod hívták, stb.
Ez benne van a pakliban.
Technikailag vannak olyan esetek, amire nem is gondolnál.
PL. magadnak is tudsz SMS-t küldeni, és meg is kapod.
A hívóazonosító sem kőbe vésett dolog. Én is tudok olyan számról hívni téged, ha visszahívod, az nem én leszek.
És ez nem azt jelenti hogy meghekkelték a telefonod, vagy ellopták az adataid.
Csak ez benne van a rendszer működésében.
Az megint más dolog, hogy vannak, akik ezzel a tudatlanabb és hiszékenyebb felhasználókat megpróbálják megtéveszteni valamilyen módon.
De ebben az esetben szó sincs ilyenről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!