Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Akinek iphone 13-ja van...

Akinek iphone 13-ja van hogyan működik megérte az árát?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy akinek iphone 13-ja van, hogyan működik, milyen a kamera, rá fér minden a telóra amit akarsz? Gyorsan működik? Gyorsan merül? Betört e már? Azért erre esett a választásom, mert ennek a mérete is megfelel, a tárhelye is, és nem is annyira drága. Előre is köszönöm a válaszokat.

szept. 27. 09:14
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
Nekem 14 van. Nem érte meg a 300 ezret, adom is el. Jobban szeretem használni a 130 ezres Xiaomit. Vannak előnyei, de részemről annyi nincs, hogy dupla annyit kiadjak egy telefonért. Az pedig hülyeség, hogy csak az Apple jó 5-6 évig. A családban rengeteg jól működő idős Androidos telefon van.
szept. 27. 12:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nem iPhone 13 tulaj vagyok, hanem a köztes. Volt 11, illetve most nekem is a 14. Mert nem volt a boltban 13, de amúgy az váltotta volna a 11-et. Nekem is tetszik a mérete, pont megfelelő. Se nem kicsi, se nem nagy. Szép a telefon. Gyors is. Nagyon ritkán van akadás és olyan helyezetekben, amivel az átlagos felhasználó nem találkozik. Az üzemideje vállalható. A kamerája több mint kielégítő, nemcsak nappal. Külön tetszik az IOS-ben, hogy nincs tele mindenféle letörölhetetlen és kikapcsolhatatlan szarokkal.
szept. 27. 15:31
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :)
szept. 27. 15:54
 4/10 anonim ***** válasza:

Nekem 13 van. 2,5 éve amikor megvettem akkor kifejezetten tetszett, manapság pedig azt mondom rá, hogy egy totál hétköznapi telefon, érezhetően semmiben sem tud többet, mint mondjuk egy 150 ezres droid. A 4 giga memória a multitaskinghoz manapság édeskevés, viszont most már bőven tud röcögni a felület. Nem azt mondom, hogy állandóan akadozik, de aki azt állítja, hogy hétköznapi körülmények között ez a telefon mindig zökkenőmentesen visz mindent, az vagy nagyon megengedő, vagy hazudik. :)

Cserébe, hogy némi pozitívumot is mondjak: nagyon szép képeket és videókat készít, akár kevésbé optimális körülmények között is, manapság meglepően kicsinek számít a mérete és könnyű is. Hozzá képest mondjuk egy Pro iPhone kb. féltégla súlyú, hát még ha Pro Max...

szept. 27. 19:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyik telóm Redmi Note 13 Pro, a másik iPhone SE3.

Egyik sem akadt meg eddig. Nem tudom egyeseknek mit kell a multitasking alatt érteni, de én videót nézek, közben netezek és még fut a jegyzet és a számológép app is. Érezhetően fürgébb az iPhone, mint a másik. Az egyik legnagyobb előnye pedig valóban az, hogy nincs teliszemetelve a rendszer. Eleve feleannyit foglal az IOS. Nincs kétféle kikapcsolhatatlan tisztító alkalmazás, ami 200 engedélyt megad magának. Ilyen galéria, olyan Xiaomi ez meg az. Katasztrófa az a telefon. Semmi biztonság érzetem nincs rajta. A Samsung sem sokkal különb ilyen téren egyébként. Próbáljátok meg a Facebook vagy Onderive appot letörölni egy Galaxy-ról. Azt szeretem a legjobban az iPhone-ban, hogy ezek eleve nincsenek rajta, sőt még rendszer alkalmazást is lehet törölni. Kézben tartani is jobb. A fényképek minőségéről már nem is beszélve.

szept. 28. 12:15
 6/10 anonim ***** válasza:

"Egyik sem akadt meg eddig. Nem tudom egyeseknek mit kell a multitasking alatt érteni, de én videót nézek, közben netezek és még fut a jegyzet és a számológép app is"

A jegyzet és a számológép nagyjából nem foglal semmi memóriát. Memóriaigényesebb appokkal azonban ez nem fog menni sokáig. Facebook, Youtube, Tiktok, böngészés, stb.

De egyébként nyilván egy minőségbeli atomrobbanás az OS egy olcsó Redmihez képest. Kínai telefont a szoftvere miatt én se szívesen vennék (maximum ha rohadtul utánajártam, mert mondjuk egy nagyjából vegytiszta droidot futtató Motorola valszószínűleg nem ilyen)...

Bár mondjuk iPhone SE 3-ra sem szívesen ruháznék be, mert az meg egy őskövület telefon, ami kapott egy modern chipsetet és ennyi. Nem az a bajom, hogy létezik az a telefon, hanem hogy az Apple valami elképesztően pofátlanul drágán adja, ahhoz képest, hogy valószínűleg két lyukas garasba kerül a gyártása.

szept. 28. 12:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! :) nekem nem célom, hogy "többet tudjon" igazából csak szeretnék egy telefont végre ami rendesen működik. Gyors, nem akadozik, lehet vele szerkeszteni, jó a kamerája, és van tárhelye. Na meg persze a mérete, csak azért a 13-ra gondoltam mert a 14, 15 túl nagy. Nekem eddig volt már lenovo, huaweii, samsung és egyik sem felelt meg ezeknek. És azért iphonet szeretnék, mert sokkal könnyebben kezelhetőnek is bizonyoult, és jobban is tetszik.
szept. 29. 05:51
 8/10 anonim ***** válasza:

"Na meg persze a mérete, csak azért a 13-ra gondoltam mert a 14, 15 túl nagy."

A 13 és a 15 pontosan ugyanakkora, a 14 szintén, kivéve a mélysége, mert azt egy TIZED milliméterrel kevesebb.

"És azért iphonet szeretnék, mert sokkal könnyebben kezelhetőnek is bizonyoult, és jobban is tetszik."

Nekem a jelenlegi az első Apple telefonom és 100%-ban ugyanúgy kell kezelni, mint az előtte lévő droidos telefonjaimat.

"Gyors, nem akadozik, lehet vele szerkeszteni, jó a kamerája, és van tárhelye."

Az iPhone 13 újonnan (amíg van egyáltalán készlet, mert már nem gyártják) egy normális műszaki áruházban 240 körül van, egy himi-humi webshopban 200-220. Ennyiért konkrétan szándékosan sem tudsz olyan telefont venni, aminek nincs (?) tárhelye, akadozna, nem lehet vele szerkeszteni (mit?) és nem jó a kamerája.

Ha csak a "méret" miatt akartál 13-mat, akkor szépen vegyél egy 15-öt, annak még van értelme 2024-ben, a 13-nak újonnan már nincs.

szept. 29. 12:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a felvilágosítást :) egyáltalán nem értek a telefonokhoz, mint az látszik, úgyhogy átgondolom amiket irtatok. Ha esetleg valaki tudd az iphone 15ről mesélni, hogy milyen és, hogy vált be neki megköszönném :)
szept. 30. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Jó. :) Egy telefon, ami jól működik. Ha ennyire van szükséged és anyagilag belefér - mert ez azért nem olcsó telefon - akkor hajrá. Persze ha már itt vagy, akkor vehetnél akár 16-ot is, nemrég jelent meg.

Az egyetlen jelentős probléma ezekkel a telefonokkal, hogy nincs 120 Hz-es kijelzője, ezt az Apple csak a Pro telefonokba rakja, az átlag droidos gyártó pedig belerakja a 100 ezres telefonjaiba is. A hétköznapi felhasználást nem befolyásolja - főleg ha nem is tudod, hogy mi ez -, de azért bosszantó.

szept. 30. 12:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!