Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az új iPhone sem támogatja a...

Az új iPhone sem támogatja a LDAC kodeket, vagyis csak vezetékes fejhallgatóval tudok rajta 24 bites FLAC fájlokat hallgatni (már ha hallani is akarom a különbséget)?

Figyelt kérdés

Ez jelenleg így van?

Vagy az újabbak esetén már nem?

szept. 24. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez tényleg így van sajnos.
szept. 24. 18:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ebben is jobb a Sony. :(
szept. 24. 20:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem, Sony ebben az egyetlen dologban jobb. Mégpedig azért, mert nyomjai kell a vezetéknélküli-fejhallgató eladásait is.
szept. 24. 20:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom. Nekem úgytűnik, a Sony tele van ehhez hasonló featurekkel fényképezés kapcsán is, pl. lehet valódi RAW formátumokban fotózni, mondjuk támogatja a DNG-t. Az iPhonenál meg Apple ProRAW formátum részeként érhető el csak. Vagyis valójában nem érhető el ilyesmi. Amikor az iPhonenal ProRAWban fotózol, az alapértelmezett fájlformátum nem sima DNG, hanem az Apple ProRAW ami egy speciális DNG formátumú fájl, már tartalmazza az Apple AI képjavító algoritmusainak (Deep Fusion és Smart HDR) eredményeit, ez engem nagyon nagyon bánt és szerintem elég hasonló dolog mint ez a LDAC kodek dolog… Én kompenzálatlan valós képeket akarok, ahogy a zenéből is a lehető legtöbbet szeretném hallani, nem csak egy részét.

A Sony valódi DNG formátumú fotókat tud, s hardverileg is optimálisabb a fotózáshoz, ezért sem kell semmilyen AI kompenzáció, a manuálisat meg majd én eldöntöm!

És igen, harmadik feles alkamazással lehet ilyen nyers képeket iPhoneal is létrehozni, csak a fotózáshoz kevésbé optimális hardver okán, az AI nélkül ezek sokkal csúnyábbak lesznek, meg amúgy is abszurd ha harmadik fél által készített fotós alkalmazást kell használnom egy félmilliós telefonon.

De nagyon sok, nem annyira ismert hasonló dolog van még, most nem sorolnám.

Az a baj, hogy egyszer vettem egy iPhonet, s most a képeim, videóim nehezen lennének átvihetőek egy másik ökoszisztémába, meg vannak könyvek, zenék melyeket megvettem és így csak Apple eszközön érhetem el. Belépési adatok is elvannak mentve és az Apple ID-hez kapcsolva, sok száz oldalon, alkalmazásban. :( :( :(

szept. 24. 20:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire képben van a témával kezd el ezeket az adatokat átmigrálni. Van számtalan módja, neked tényleg nem az IOS vonal való.

Kevesek egyike vagy, akinek valóban Sony kell, több kérdést is láttam tőled és neked jobb.

szept. 24. 20:49
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan dolog hogy valami mindenben tökéletesen megfelel az elvárásaidnak. Vannak pozitív és negatív tulajdonságok, de ezek általában relatívak, kinek mire van szüksége, képes-e kompromisszumokat kötni egy cél érdekében.
szept. 25. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!