Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A felsoroltak közül melyik...

A felsoroltak közül melyik telefont vennétek? (Bővebben lentebb!)

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Telefon vásárlás előtt állok!

Kezdem is elsőnek azzal hogy mire használnám legfőképp és hogy milyen készülékről váltanék,a legvégére pedig hagyom az általam kinézett készülékeket és a rászánt keretösszeget!

Javarészt internetezésre,közösségi média alkalmazások használatára,videók nézésére és néha 1-2fotó készítésére illetve autós navigációra használnám!

Jelenleg egy Samsung Galaxy A71-es készüléket használok ami már kezd picit lassulni és korosodni (3 éve van meg kb.)

A kinézett készülékek a szavazásban vannak felsorolva!

Ha megnézzük az én használati módomat igazából mindegy hogy Samsung vagy Apple illetve az operációs rendszer is szinte mindegy! (Volt már korábban Iphoneom is. 6s illetve 8 és mindkettőt szerettem,de ez a jelenlegi Samsung húzza nálam az összes eddigi telefonom közül a legrégebb óta! Ezért én kicsit a Samsunghoz ragaszkodom. Annyi hogy ez Snapdragon Cpu-s amit kinéztem azok Exynos és nemtudom hogy mennyire érződik ez vajon rajtuk?)

A rászánt keretösszegem kb. 100-120ezer ft (Vagy Hardverapróról vennék megbízható eladótól,vagy Rejoyról garanciával esetleg!)

A használati időtartam amíg tervezek vele az olyan 1,5-2év kb. De nagyon maximum 2.5 év és ezidő alatt szeretném ha gyorsan és megbízhatóan működne a választott készülék,normál használattal legalább 1 napos üzemidővel!

Csak a felsorolt készülékek közül szeretnék választani mert lényeges,hogy 6,5" alatti legyen a képernyőméret! (Nem szeretem ezeket az újabb nagy téglákat!) A jelenlegit sem tudtam megszokni és ez az egyik bajom még vele!

Köszönöm a segítséget!

szept. 18. 12:57
A kérdező szavazást indított:
Samsung Galaxy S21 5G
Samsung Galaxy S22
Iphone 11
13 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

“Csak a felsorolt készülékek közül szeretnék választani mert lényeges,hogy 6,5" alatti legyen a képernyőméret!“

És ez más típusokat miért zár ki? Nem csak ezek vannak 6.5” alatt, például Samsungból a sima S23 és S24 is 6.1” és 6.2”, és ezek sokkal jobbak az általad említett Samsungoknál, főleg mivel újabbak is, és hardveresen is viszik a prímet!

Androidos telefonokban a Snapdragon processzor technológiája a legjobb, míg az Exynos eléggé megoszló és sokszor kiszámíthatatlan, mikor hogy viselkedik. És pont az S22-es széria az, ami botrányosan rossz lett, főleg a laggolás nagyon jellemző rá, utána az S23-as széria már minden szempontból javított verzió, például egyedi optimalizálású Snapdragonnal és más alapos “javítással” ezzel biztosra ment a Samsung!

Tehát az S22-t én abszolút nem ajánlom! A felsoroltak közül akkor vagy az iPhone, ami biztosabb, vagy ha a Samsung felé húzol, akkor vagy az S21 (de az régebbi), vagy S23, esetleg S24 . Utóbbiban újra Exynos van, de már sokkal átgondoltabb fejlesztésű.

Android-párti vagyok, és én mondjuk inkább kifejezetten a nagyobb méretű telefonokat szeretem, illetve egyik feltétel nálam, hogy Snapdragon processzoros legyen. Eddig az S23+ volt az álmom, de mostanra kezd kifutni, így méretbeli kompromisszummal a sima S23 felé hajlok, és Neked is csak ajánlani tudom, a tesztek is nagyon meggyőzőek róla!

szept. 18. 22:00
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes és hasznos válaszodat!

Nyilván nekemis "álom" kategória kb. Az S23 és S24 mivel sajnos a jelenleg rááldozható keretből egyik sem telik ki,ezért gondolkodtam az elődjein.

Én is inkább Samsungos vagyok és felé hajlok mivel ez tartott nálam a legtovább ahogy ezt fentebb írtam is.

Lehetőség szerint én is Snapdragonnal venném mert ez a legjobb cpu (tesómnak Snapdragonos Xiaomi van és egész jó,ő sem panaszkodik rá,de az is 6,6" és én az igazat megvallva nem is vagyok oda azért a márkáért,de ez most mellékes!) Elgondolkodtam az S21Fe-n is ami ugye Snapdragonnal szerelt,de annak meg kicsit már nagy a képernyője azaz a jelenlegihez képest nézve sem sokkal kisebb.

(6,4" vs 6,7") és mindenképp kisebbet szeretnék,de Snapdragonnal leginkább!

Másik tesómnak S20 ultra van (Exynos ugye) beszélgettem vele ma mert már 1-1.5éve nyúzza kb. És mondta,hogy jó és gyors illetve az akkuidő is tűrhető,de komolyabb játék/alkalmazás alatt képes eléggé melegedni így ezért is engedném el az Exynos-t és választanám helyette inkább a Snapdragont.

Mindegyik felsorolt készülékről olvasgattam már,de az Exynosos S22-ről tényleg nem írták a legjobbakat sajnos!

Lehet ha nem találok márkán belül akkor mégiscsak az Iphone fog maradni a mérete miatt! (Van a családban sima 11 is illetve sima 12 és haveromnak pedig sima 13 egyikőjük sem panaszkodik rájuk!)

szept. 18. 23:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Mennyi amúgy a keret?
szept. 19. 19:54
 4/12 anonim ***** válasza:

"Javarészt internetezésre,közösségi média alkalmazások használatára,videók nézésére és néha 1-2fotó készítésére illetve autós navigációra használnám!"

Erre bármi jó. Minek kell erre elkölteni 100k-t, amikor 40k-ért lehet telefont venni, ami ezeket tudja.

Még ha a leggyagibb kínai szart veszed, jó eséllyel az is ki fog bírni 2 évet megerőltetés nélkül.

"Lehetőség szerint én is Snapdragonnal venném mert ez a legjobb cpu"

De kihasználod? Megéri olyan CPU-t venni, ami jó drága és cserébe nem használod?

Ez kb. olyan mintha vennél egy autót 50 millióért csak azért, hogy nézd, mert milyen menő.

Vannak tök olcsó telefonok, amiket 3-at is vehetsz ebből az összegből és külön-külön is fognak 2 évet bírni, ha ilyen semmire használod:

[link]

[link]

Majd ha letöltöd mobilra a legújabb játékok durva grafikával, akkor kell egy erős CPU, addig meg felesleges pénz kidobás.

szept. 20. 00:07
 5/12 anonim ***** válasza:
#4, az erős cpu sosem árt, abba a termékkategóriába tartozik, amikre én mindig azt mondom: “inkább ne lehessen kihasználni, minthogy kevés legyen, ha tényleg szükség lenne rá!” - Androidos telefonok hardverében a Snapdragon a legjobb technológia, és ha még bivalyerős is, az már szinte garancia rá, hogy tuti nem fog laggolni!
szept. 20. 17:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Csak ezen logika alapján minden a legjobb, legerősebb, legnagyobb dolgokat kellene megvenned.

Vedd meg a 10 szobás, 100 hektáros luxus ingatlant, mert mi van ha 5 családot akarsz elszállásolni és a saját kertedben termeszteni mindent.

Vegyél versenyautót, mert igaz, hogy még a kresz is tiltja, hogy 300-zal menj, de mi van, ha holnap pont szükséged lesz rá.

És vedd meg a legújabb mobilt, ami már annyira hajtogatható, hogy papírrepülőt is hajtogathatsz belőle, mert mi van, ha pont ez fog kellene.

Ez nem csak problémás logika, de az emberek egy jelentős része azért szegény, mert mindig így vásárol ahelyett, hogy arra venné, amire használni akarja.

szept. 21. 00:40
 7/12 anonim ***** válasza:
#6, a mobil nem, viszont amiket felsoroltál, azok irreális érvek!
szept. 21. 00:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Bocs, ez nem az én érvem. Ez az #5-ös válaszban elhangzó érv. Azért kellene többet fizetnie egy jobb dologért, mert "mi van, ha kell". Ezen logika mentén érveltem.

Ha szerinted hülyeség, akkor bizony a telefon is az.

szept. 21. 00:53
 9/12 anonim ***** válasza:
A páratlan válaszok mind én voltam! :)
szept. 22. 09:37
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Végül egy telefonokat jól ismerő ismerőstől kértem még segítséget és ő is lebeszélt az S22 szériáról,hogy az nagyon rosszul sikerült.

Inkább az S21 vagy S23 szériát ajánlotta ő is mert azok megbízhatóak és Snapdragonnal szereltek. (Európában)

Így kikértem a véleményemet az S21-S21Fe/S23-S23Fe-ről is.

Végül az elmondásai és érvei alapján az S21Fe mellett döntöttem.

Maximálisan elégedett vagyok mind méretben mindpedig tudásban.

2fő verzió android frissítés még biztosan fog rá érkezni illetve még kb. 3-4évig a biztonsági frissítések is!

Szerintem jól választottam mert a keretbe is belefért amit erre szántam (23-as széria már nemnagyon fért volna bele) így ez 2 évet szerintem simán ki fog bírni! :)

szept. 26. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!