Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lehetséges vlhogy egy okostele...

Lehetséges vlhogy egy okostelefonra működőképesen "felokoskodni" egy magasabb Android verziót, mint ami gyárilag rajta van a készüléken?

Figyelt kérdés

Címkenyomtatóhoz használható Brother iPrint&Label DirectWiFi-s alkalmazást szeretném használni, ami már sajnos Android 10 rendszerverziót követel meg, de a legkisebb telefonomon - ami még kényelmesen elfér a belső köpenyzsebemben - csak Android 8 van rajta.

=[

szept. 10. 18:40
A kérdező szavazást indított:
Háááát... ez egy ~30e HUF-os ß@$-6-🐔 ☹
Root-olással lehetséges...
Főzött ROM-al lehetséges...
Volnál szíves megírni a pontos típust!? 😑
Ismerek szervízt/szervizest, ami fel tudná rá okoskodni, privátban linkelem...
Inkább linkelek egy még beszerezhető Android 10+-os mini okostelót:
Egyéb módon lehetséges, kifejtem/linkelem alább:
9 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a típust leírod tudok segíteni!
szept. 10. 18:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Elképzelhető, hogy ilyen-olyan külföldiek "főztek" rá 10-es androidon alapuló rendszert, csak a kérdés, hogy megérné-e felrakni rá, vagy több kár lenne belőle, mint haszon?

Mert hallottam mendemondákat régebbről, hogy a "főzött" romokban a bluetooth, illetve a wifi nem működik megfelelően. Plusz ugye bootloader nyitás nélkül rengeteg telefonra nem is lehet "főzött" rendszert rakni. Ez pedig az adatok elvesztésével is jár.

szept. 10. 19:05
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, bocs, alapvetően is megírtam volna, csak mélymerülésben volt és csak egy valami évezred eleji !!300mA-es!! töltő volt itt kéznél, volt vagy 20 perc, mire felszenvedte magát 3%-ra.

Szóval:

Samsung Galaxy A3 (2017)

A részletesebb hardverinfók itt vannak: [link]

A szoftverinfók pedig itt: [link]

szept. 10. 19:11
 4/9 A kérdező kommentje:

"Ez pedig az adatok elvesztésével is jár."

Jaa, az itt abszolút nem gond. Csak a címkenyomtatóhoz lenne használva.

szept. 10. 19:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Tölts le egy korábbi verziót máshonnan például ezt:

[link]

szept. 10. 19:43
 6/9 A kérdező kommentje:

#5: 🤦🤦

Csak a legegyszerűbb megoldásra nem gondoltam.

Nah mindegy. Legalább közben root-oltam a telefont. Ártani nem árt.

(bár volt vele némi szívás, egészen mostanáig)

szept. 10. 21:24
 7/9 anonim ***** válasza:
A LineageOS felmegy rá, ha minden igaz, ezután a MindTheGapps-t is fel kell hegeszteni, nem lesz egyszerű. Nem próbáltam ki egyiket sem.
szept. 10. 21:24
 8/9 A kérdező kommentje:

...mondjuk kérdéses, hogy fog-e egy mostanában vásárolt példánnyal kommunikálni...

(de alapvetően nem látom okát, hogy miért ne)

szept. 10. 21:25
 9/9 A kérdező kommentje:

Yep. Működik!

👌

Köszi a linket!

szept. 10. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!