Ha valaki véletlenül feltöltötte a mobilszámom, mit tegyek ?
Persze, senki nem hagy el direkt pénzt.
De azért pár ezer talált forintokért nem fognak nyomozgatni a valós tulajdonosa után.
Most olvastam a Telekom honlapján, hogy ha rosszul megadott mobilszámra utaltak pénzt, nem tudják vissza adni.
A gyakori kérdések, egyenleg feltöltés menüben olvastam a Telekomon. Akkor ez így van ?
A Telekom nem is fogja visszaadni.
Ez egyedül a te emberségeden múlik, hogy ha felkeres az illető, akkor visszautalod-e neki azt az összeget, amivel a te kártyádat feltöltötte.
"Igen, csak mert sokan írták, hogy vissza kérhető a pénz jogi úton."
Igen. Csak ennek vannak azért technikai áralatai. Egyrész fogalmad sincs hogy kitől kérd. Másrészt ha esetleg eljárás indul a feljelentésed nyomán, ott vannak azért értékhatárok besorolások. Ha pl. az összeg nem éri el a szabálysértési értékhatárt, akkor aszerint fogják kezelni. Azaz hivatalosan felkérik, hogy nyilatkozzon az összegről. És ha aképpen nyilatkozik, hogy nem kíván nyilatkozni, akkor kb. itt be is fejeződik a dolog.
Fizetési meghagyásos eljárásról pedig itt tájékozódhatsz, de ehhez is adatok kellenek, egy telefonszám nem elég. Emiatt egy ügyvédet legalább be kellene vonnod.
"Most olvastam a Telekom honlapján, hogy ha rosszul megadott mobilszámra utaltak pénzt, nem tudják vissza adni."
Mi köze ehhez a Telekomnak?
"Mi köze ehhez a Telekomnak?"
Mert vannak emberek, aki saját hibája miatt a Telekomtól akarná visszakunyerálni. De ők szólnak előre, hogy ettől mereven elhatárolódnak.
Az elején nem is lesz feljelentés, mert a kérdező nem követett el semmit. Ha a feltöltő megkeresi a kérdezőt (mondjuk felhívja) és megkéri, hogy cserébe az ő számláját is töltse fel ugyan akkora összeggel és erre a kérdező nem hajlandó, akkor merülhet fel bűncselekmény.
Azért ez nem összehasonlítható egy utcán talált ötezressel, mert itt tudjuk, hogy kinél van a "talált pénz".
Kérdező, neked nincs teendőd addig, amíg téged nem keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!