Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha valaki véletlenül feltöltöt...

Ha valaki véletlenül feltöltötte a mobilszámom, mit tegyek ?

Figyelt kérdés
szept. 8. 14:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csupán a jogi kereteket vázoltam fel. Ha nem keresi rajta senki azt a párezer forintot, akkor nyilván senkit nem fog érdekelni, ellenkező esetben viszont büntetés járhat érte, ezt akartam hangsúlyozni. Nyilván nem fogok egy utcán talált ötezressel a rendőrségre szaladgálni, de azt se felejtsd el, hogy valószínűleg nem szánt szándékból hagyta el valaki.
szept. 8. 16:47
 12/27 anonim ***** válasza:

Persze, senki nem hagy el direkt pénzt.

De azért pár ezer talált forintokért nem fognak nyomozgatni a valós tulajdonosa után.

szept. 8. 16:50
 13/27 anonim ***** válasza:
Általában nem (én is hagytam már el pénzt párezres összegekben, és pont nem kerestem utána), de mi van, ha keresi a jogos tulajdonosa, netán arról is van ötlete, hogy hol? Az, amit már az előzőekben leírtam.
szept. 8. 17:05
 14/27 A kérdező kommentje:

Most olvastam a Telekom honlapján, hogy ha rosszul megadott mobilszámra utaltak pénzt, nem tudják vissza adni.

A gyakori kérdések, egyenleg feltöltés menüben olvastam a Telekomon. Akkor ez így van ?

szept. 8. 18:21
 15/27 anonim ***** válasza:

A Telekom nem is fogja visszaadni.

Ez egyedül a te emberségeden múlik, hogy ha felkeres az illető, akkor visszautalod-e neki azt az összeget, amivel a te kártyádat feltöltötte.

szept. 8. 20:18
 16/27 A kérdező kommentje:
Igen, csak mert sokan írták,hogy vissza kérhető a pénz jogi úton.
szept. 8. 21:22
 17/27 anonim ***** válasza:
Igen, csak sokkal többe kerül ügyvédhez meg bíróságra szaladgálni, mint az a párezer forint. Ettől függetlenül viszont tényállás tekintetében kimeríti a jogtalan elsajátítás fogalmát.
szept. 8. 21:42
 18/27 anonim ***** válasza:

"Igen, csak mert sokan írták, hogy vissza kérhető a pénz jogi úton."

Igen. Csak ennek vannak azért technikai áralatai. Egyrész fogalmad sincs hogy kitől kérd. Másrészt ha esetleg eljárás indul a feljelentésed nyomán, ott vannak azért értékhatárok besorolások. Ha pl. az összeg nem éri el a szabálysértési értékhatárt, akkor aszerint fogják kezelni. Azaz hivatalosan felkérik, hogy nyilatkozzon az összegről. És ha aképpen nyilatkozik, hogy nem kíván nyilatkozni, akkor kb. itt be is fejeződik a dolog.

Fizetési meghagyásos eljárásról pedig itt tájékozódhatsz, de ehhez is adatok kellenek, egy telefonszám nem elég. Emiatt egy ügyvédet legalább be kellene vonnod.

"Most olvastam a Telekom honlapján, hogy ha rosszul megadott mobilszámra utaltak pénzt, nem tudják vissza adni."

Mi köze ehhez a Telekomnak?

szept. 9. 06:55
 19/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:

"Mi köze ehhez a Telekomnak?"

Mert vannak emberek, aki saját hibája miatt a Telekomtól akarná visszakunyerálni. De ők szólnak előre, hogy ettől mereven elhatárolódnak.

szept. 9. 09:28
 20/27 BeefEater ***** válasza:

Az elején nem is lesz feljelentés, mert a kérdező nem követett el semmit. Ha a feltöltő megkeresi a kérdezőt (mondjuk felhívja) és megkéri, hogy cserébe az ő számláját is töltse fel ugyan akkora összeggel és erre a kérdező nem hajlandó, akkor merülhet fel bűncselekmény.

Azért ez nem összehasonlítható egy utcán talált ötezressel, mert itt tudjuk, hogy kinél van a "talált pénz".

Kérdező, neked nincs teendőd addig, amíg téged nem keresnek.

szept. 9. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!