Mennyire normális ez új telefon esetén?
Kb 2-3 hónapja vettem újan egy iPhone 12-t.
Jelenleg az akku kapacitása 92%, naponta 2x kell töltenem. Úgy hogy kb 4 óra a képernyőidőm.
Előző telefonom ami egy Samsung Note 20 volt, az 4 év után is bírt 1 nap üzemidôt gyári akkuval.
Az iPhone 12 akkumulátorának 92%-os kapacitása az, amit a rendszer mutat, és ez általában a telefon használatának és az akkumulátor öregedésének függvénye. Az, hogy napi 2-szer kell töltened, annak több oka is lehet:
Akkumulátor Használat: A képernyőidő és a háttérben futó alkalmazások is befolyásolhatják az akkumulátor élettartamát.
Akkumulátor Életkor: Az akkumulátor teljesítménye idővel csökken, és a gyári állapothoz képest már 8%-os csökkenés is észlelhető.
Rendszer Beállítások: Bizonyos beállítások és alkalmazások jelentős energiafogyasztást okozhatnak. Érdemes megnézni a beállításokban, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legtöbb energiát, és szükség esetén optimalizálni őket.
Szoftver Frissítések: Néha a rendszerfrissítések is befolyásolhatják az akkumulátor teljesítményét. Érdemes ellenőrizni, hogy a legfrissebb iOS verzió van-e telepítve.
Ha a probléma továbbra is fennáll, érdemes lehet felkeresni egy hivatalos Apple szervizt, ahol további információkat és segítséget kaphatsz az akkumulátor állapotával és teljesítményével kapcsolatban.
Olyan jó lenne, ha nem ilyen gyatra chatgpt válaszokat f..snának ide ennyien.
Egyébként kérdező, nem normális. Se a napi 2x töltés, se az, hogy 2-3 hónap alatt 92%-on van az aksid. Az én 2,5 éves 13-masomnak van 90%-on, de én abszolút tojok rá, hogy mikor és hogy töltöm... Mondjuk túlságosan hosszútávú következtetést nem érdemes levonni a telefon által tippelt aksi százaléknak, de az mindenképpen beszédes, hogy napi 2x kell töltened... mondjuk ha a 4 óra képernyőidőd mind játék meg fotózás és videózás, akkor igazából várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!