Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen (Xiaomi) Redmi telefont...

Milyen (Xiaomi) Redmi telefont ajánlanál nekem ezekkel a feltételekkel?

Figyelt kérdés

Jelenlegi telefonom egy (Xiaomi) Redmi Note 7 (4+64).

2018-ban vásároltam, szóval már nem mai darab. Imádtam, nagyon klassz kis telefon, de most már váltanék egy újra.

Ami fontos számomra:

- ugyanúgy Redmi vagy Redmi Note széria!

- vállalható ár!

- legalább ugyanennyi tárhely, esetleg több

- legalább ugyanekkora méret, mint a mostani telóm

- elfogadható kamera (nem profi képeket akarok vele)

- ujjlenyomat olvasó

- jack port

- esetleg infra port, ha készül még ilyennel teló

Mit ajánlanál nekem?

szept. 1. 07:07
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, amit kihagytam: értesítési LED-nek is örülnék, ha lenne rajta.
szept. 1. 07:08
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Redmi note 13
szept. 1. 07:30
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Nézd meg a mostani Redmiket.

Redmi note 13 Pro, vagy pro plus 5G.

szept. 1. 08:06
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem ár-érték arányban a Redmi Note 13 éri meg a legjobban, és annak függvényében hogy mennyi rá a keret, a Redmi Note 13 Pro vagy Pro+. Annyi hogy elvileg a Pro+-nak nincs jack csatlakozója, de szerintem ha van rá keret, kár lenne csak emiatt nem azt választani. Van már 1500-2000 forintért type c - jack átalakító, amibe bedugod a fülhallgatód, aztán észre se veszed, hogy amúgy ott az átalakító. Persze attól még szívás, hogy aközben nem tudod tölteni a telefont, de valamit valamiért. Értesítési LED pedig... hát, szerintem azt fölös keresni, szerintem limitált az, aminek még van, főleg ha kifejezetten Redmit keresel. De vannak rá egyéb opciók, mármint hogy jelezze az értesítést, pl. volt egy telefonom aminél a vakunál volt olyan beállítás, hogy értesítésnél villogjon (ez nem tudom jelenleg mennyire elterjedt), de továbbá ami tudom, hogy még ma is létező dolog, az az, hogy betudod állítani, hogy a képernyőd széle világítson ha jön értesítés.
szept. 1. 08:45
 5/10 anonim ***** válasza:
szept. 1. 09:00
 6/10 anonim ***** válasza:
szept. 1. 09:17
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Igen, a Jack-csatlakozó és az értesítési LED is egyre ritkábbak a telefonokon, “kifutó opciók”, vannak még, de nagyon kevés, és ha ezek alapján akarsz telefont venni, egy csomó szuper típus elkerülheti a figyelmedet, főleg úgy, hogy ezekre vannak alternatívák: átlag 2000-2500 Ft-ért létezik USB-C-Jack átalakító adapter, míg értesítéskor automatikusan felvillan a kijelző - ez utóbbit viszont a legtöbb telefon már tudja!

Infraport is eléggé ritka, de a távirányító alkalmazás miatt kezdenek időnként újra megjelenni, és leginkább pont a Xiaomi nyomatja nagyon őket. Az ujjlenyomat olvasó is már szinte alap, csak nem a telefon külsején, hanem a kijelzőbe integrálva. Egy valamire is való telefonban ma már legalább 128 GB tárhely van, tehát pont a duplája annak, amekkorát akarsz, de 256 és 512 GB sem ritka!

Viszont mégis mennyi a keret? A “vállalható ár” eléggé szubjektív!

szept. 1. 09:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha nem fontos az 5G, akkor a Redmi Note 13 Pro 4G-s változatát ajánlom.
szept. 1. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:
82%

A Redmi Note 13 Pro is igazán megkaphatta volna a UFS 3.1-et, ha a nála jóval olcsóbb (és korábban megjelent) Poco F5 megkapta. [link]

És nem kellett volna sajnálni tőle az alumínium keretet sem. Ezek a telefongyártók is olyan hülyék tudnak lenni időnként, hogy az ember legszívesebben jól tarkón baszná őket egy péklapáttal.

szept. 1. 11:00
 10/10 anonim ***** válasza:
#7 vagyok. Mondjuk igen, manapság már a középkategória teljes szintjén is alap kéne hogy legyen a UFS 3.1 !
szept. 1. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!