Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Csak szerintem nem éri meg az...

Csak szerintem nem éri meg az iPhone Pro?

Figyelt kérdés

Mindenki azzal jön, hogy a sima iPhone nem éri meg, csak a Pro, mert a sima túlárazott, szerintem meg pont fordítva van.

Kezdjük ott, hogy a legújabb generáció nem éri meg, mert az tényleg túlárazott, pláne közvetlen a release után.

Amikor kijön egy új generáció, akkor a régiek ára csökken. Most pl. iPhone 14-et már 270-280 körül is kapsz, ha meg kijön a 16-os, lesz az 240-250 is.

Magyarán az egy vagy két generációval korábbi készüléket már jó áron meg lehet venni. Ezzel szemben ugye a Pro széria gyártását mindig leállítják, amikor kijön az új generáció, tehár Pro-t vagy használtan, vagy aranyáron tudsz venni (pl iPhone 14 pro újonan ilyen fél millió, ami nevetséges).

2024. aug. 27. 10:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#2.

Halottál olyanról, hogy ökoszisztéma? Ha már elmúltál 14 éves, nem arról kéne beszélni, hogy egy olcsó vacak telefonnál a prezstizs számít is.

Arra ott a Rolex, a Bugatti, a drága Mercik, de nem egy okostelefon, amit bárki megvesz és az értéke napról-napra egyre kevesebb.

2024. aug. 27. 19:20
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
Nem vagy te szoftverfejlesztő. Még a bootcampeseknek is több esze van ennél.
2024. aug. 27. 19:30
 13/21 A kérdező kommentje:
#12 Miért is? Mert nem költök fölöslegesen több pénzt egy telefonra, ha egyszer nincs szükségem a töblettudására?
2024. aug. 27. 19:54
 14/21 anonim ***** válasza:

De kérdező teljesen felesleges a saját véleményed másra erőltetni.

Én meg nem vagyok hajlandó több százezreket kifizetne egy olyan felsőkategóriás telefonért, amiből ki vannak spórolva tök alap dolgok. Akkor már inkább veszek Pro modellt.

Valószínűleg az életben nem győzzük meg egymást, te használd boldogan az alapmodellt, én meg a Pro-t...

2024. aug. 27. 19:55
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem erőltetek senkire semmit, csak érdekelt, hogy egyedül vagyok-e azon véleményemmel, hogy a Pro nem igazán éri meg. Ezek szerint egyedül vagyok vele, de itt mindjárt lehülyéznek.

Egyébként ha nem mindig csak az aktuális generációból forgalmaznák a Pro-t, hanem tudnék venni kettővel korábbi generációt hasonló arányú árcsökkenéssel, mint ami a sima modellnél van, még vennék is Pro-t, de nekem az a +40% nem éri így meg.

2024. aug. 27. 20:01
 16/21 anonim ***** válasza:

A régi Pro-t nincs értelme fenntartani, akkor ki venné az új simát?

Az Applenek ez az üzletpolitikája.

2024. aug. 27. 20:25
 17/21 A kérdező kommentje:
Meg az, hogy kötelezően kihoznak új generációt minden évben, minimális fejlesztésekkel. Mégis sokan vannak, akik azonnal dobják el a régit és veszik az újat.
2024. aug. 27. 20:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Az már nem az Apple hibája, hogy mindig lesz rá vevő. De azért az átlagot, nem a márka fanatizmus jellemzi, ez inkább 1 rétegre jellemző.

Nem mellesleg azért szokott változás lenni, én a 15 Pro-ra voltam csak hajlandó váltani, mert ott hoztak be egy csomó újítást.

A 16 Pro már valóban elég visszafogott lesz, de ökölszabály, hogy 3 generációnként történik nagy változás. Talán a 12 Pro-ról megérheti váltani, meg a sima 13-ról 16 Pro-ra, a többiek még várhatnak a 17 Pro-ra. De ez a normális.(aki most vesz Pro-t úgy is megveszi a legújabbat)

2024. aug. 27. 20:57
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért nem kerülnek át ezek a kérdések az emberek kategóriába. Ez nem technikai jellegű kérdés, hanem az emberi tulajdonságokra vonatkozik.

Kérdező te meg fogadd már el hogy léteznek más emberek is a világon nem csak te vagy. Húzd fel a redőnyt! Meg fogsz lepődni, az ablakon túl egy egész világ van ahol sok-sok ember él, mindenki más és más történettel és bizony sokan vannak akiknek igenis megéri egy Pro ájfón akár tetszik neked, akár nem.

Az ostoba logikád alapján azt is utálnunk kéne aki fehér kenyeret eszik, vagy aki Suzukival jár, vagy aki szőkére festeti a haját, de a horgászok sincsenek biztonságban, őket is el lehet mondani mindenféle idiótának hogy ahelyett hogy a gép előtt kockulnának inkább kimennek összecsípetni magukat szúnyoggal.

A szőke horgászok akik suzukival mentek horgászni és két kapás között pró ájfónon nézik a tiktokon Hentes Robit na ők az igazi lúzerek nemde fejlesztő úr!?

2024. aug. 27. 22:22
 20/21 anonim ***** válasza:

Valóban 3 évente vannak komolyabb előrelépések az Apple-nél. És ez nem csak a iPhone-okra érvényes.

14 Pro-t használok jelenleg, leghamarabb 17 Pro-ra váltok, de csak ha lesz benne olyan amire szükségem lesz akkor. Egyébként marad a 14 Pro, mert remekül sikerült készülék, és valóban sok újdonságot hozott az előző 11 Pro telefonomhoz képest.

aug. 31. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!