Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Csak szerintem nem éri meg az...

Csak szerintem nem éri meg az iPhone Pro?

Figyelt kérdés

Mindenki azzal jön, hogy a sima iPhone nem éri meg, csak a Pro, mert a sima túlárazott, szerintem meg pont fordítva van.

Kezdjük ott, hogy a legújabb generáció nem éri meg, mert az tényleg túlárazott, pláne közvetlen a release után.

Amikor kijön egy új generáció, akkor a régiek ára csökken. Most pl. iPhone 14-et már 270-280 körül is kapsz, ha meg kijön a 16-os, lesz az 240-250 is.

Magyarán az egy vagy két generációval korábbi készüléket már jó áron meg lehet venni. Ezzel szemben ugye a Pro széria gyártását mindig leállítják, amikor kijön az új generáció, tehár Pro-t vagy használtan, vagy aranyáron tudsz venni (pl iPhone 14 pro újonan ilyen fél millió, ami nevetséges).

aug. 27. 10:08
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem se
aug. 27. 10:09
 2/21 anonim ***** válasza:
46%
Ha azt nézzük ár érték arányban egyik iphone sem éri meg. Nem a telefon tudását, használhatóságát fizeted meg az iphonoknál hanem a márkát, a presztizst. Sok sokkal olcsóbb hardveresen erősebb telefon létezik, csak azok nem olyan "menők". Ilyen világot élünk :D
aug. 27. 10:12
 3/21 anonim ***** válasza:
0%
A sima sem éri meg. Nekem a Xiomik os elmentek ugyanannyi évig, ellenben negyedannyiba kerültek. Nem fagytak és lassultak be.
aug. 27. 10:35
 4/21 anonim ***** válasza:
48%
Egy Pro évekig tartja az árát,használtan is..
aug. 27. 10:40
 5/21 anonim ***** válasza:
41%

2

Ez így van, és a s.gged kitörölheted a sokkal erősebb hardverrel, mert optimalizálatlan, míg egy iPhone fele annyi erőből hoz ki ugyanakkora teljesítményt, mert jól van optimalizálva.

És míg a hardveres én sokkal erősebb telefonod sz.rt sem ér a használt piacon konkrétan már új korában sem, addig egy 5 éves iPhone-t is el tudsz adni jó áron. Nem azért mert menő, hanem 5 évesen is hozza azt a szintet, amit újkorában. Nem fog akadni, nem lesz lassú, nem kell újraindítani 1 héten 2x, stb.

aug. 27. 10:50
 6/21 anonim ***** válasza:
79%
Ez egy teljesen szubjektív dolog. Neked lehet hogy nem éri meg, mert nincs rá pénzed sem és szükséged sem. Nekem megéri, keresek annyit hogy nem okoz megvenni (mindig eladom a régit, úgyhogy valójában nem is kell túl sokat beletenni az újba) és még ki is használom.
aug. 27. 10:56
 7/21 A kérdező kommentje:
Hidd el, a havi nettó 1,2 millióból kitelne a pro. De minek, mikor még most is 400 körül van egy 15 Pro és nem tud semmi olyat, amit a 14-em ne tudna, de kellene nekem.
aug. 27. 11:02
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

"nem tud semmi olyat, amit a 14-em ne tudna, de kellene nekem"

Ezt mondom...

_Neked_ nem éri meg.

Vagyis ne általánosíts hogy nem éri meg senkinek. Neked nem éri meg. Másnak pedig megéri, mert használja mondjuk a lidar szkennert vagy kell a telefotó kamera. Mióta a 15PM-ben 120mm-es tele kamera van leraktam a fényképezőt, mert messziről le tudom fotózni a telefonnal a munkám során amihez kellett egy fotómasina. A Lidar scanner is rohadt sokat segít egy felmérésnél.

Nem tudom hogy ennyire ostoba hozzáállással hol lehet 1,2 millát keresni a Parlamentem kivül... Hol dolgozol?

aug. 27. 11:26
 9/21 A kérdező kommentje:

Szoftverfejlesztő vagyok. A Lidar-t szerintem 100-ból max egy ember használja, a kamera valóban jobb, de az alapmodellé is több, mint jó, én is alig használom már a fotógépemet, mióta az iPhone megvan.

Ezen kívül tud még 120Hz-et, ami ugyan simább mozgást eredményez, de nem olyan mértékű, hogy megérje a plusz pénzt.

aug. 27. 11:44
 10/21 anonim ***** válasza:
71%
Hülyeség, hogy ugyanazt a tudást olcsóbban megkapod. Nézzetek már körül hogy mennyibe kerül egy azonos tudású Xiaomi. 600 ezer Ft. Az iphone már rég nem túlárazott a többi telefonhoz képest. A különbség csak az, hogy az Apple nem gyárt alsókategóriás telefonokat. A Sima modell mondjuk nem feltétlen éri meg, de az sem irreálisan drágább. 2 hátránya van. Az egyik a 60 hz. Ez tényleg gáz, bár valakit nem zavar. A másik a zoomkamera hiánya, de más gyártók is vannak amik nem adnak ennyiért. (Google, SONY, ASUS)Én alapból nem vennék zoomkamera nélküli telefont, de ez én vagyok. A Pro viszont egyenesen a legjobb ár/érték arányú csúcskategóriás telefon a piacon. Annyi pénzért a Samsungnál csak a plus modellt kapod meg és az kevesebbet tud. Én mondjuk a Samsungot jobban szeretem szoftveresen, szóval azt venném, de kevésbé éri meg.
aug. 27. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!