Csak szerintem nem éri meg az iPhone Pro?
Mindenki azzal jön, hogy a sima iPhone nem éri meg, csak a Pro, mert a sima túlárazott, szerintem meg pont fordítva van.
Kezdjük ott, hogy a legújabb generáció nem éri meg, mert az tényleg túlárazott, pláne közvetlen a release után.
Amikor kijön egy új generáció, akkor a régiek ára csökken. Most pl. iPhone 14-et már 270-280 körül is kapsz, ha meg kijön a 16-os, lesz az 240-250 is.
Magyarán az egy vagy két generációval korábbi készüléket már jó áron meg lehet venni. Ezzel szemben ugye a Pro széria gyártását mindig leállítják, amikor kijön az új generáció, tehár Pro-t vagy használtan, vagy aranyáron tudsz venni (pl iPhone 14 pro újonan ilyen fél millió, ami nevetséges).
2
Ez így van, és a s.gged kitörölheted a sokkal erősebb hardverrel, mert optimalizálatlan, míg egy iPhone fele annyi erőből hoz ki ugyanakkora teljesítményt, mert jól van optimalizálva.
És míg a hardveres én sokkal erősebb telefonod sz.rt sem ér a használt piacon konkrétan már új korában sem, addig egy 5 éves iPhone-t is el tudsz adni jó áron. Nem azért mert menő, hanem 5 évesen is hozza azt a szintet, amit újkorában. Nem fog akadni, nem lesz lassú, nem kell újraindítani 1 héten 2x, stb.
"nem tud semmi olyat, amit a 14-em ne tudna, de kellene nekem"
Ezt mondom...
_Neked_ nem éri meg.
Vagyis ne általánosíts hogy nem éri meg senkinek. Neked nem éri meg. Másnak pedig megéri, mert használja mondjuk a lidar szkennert vagy kell a telefotó kamera. Mióta a 15PM-ben 120mm-es tele kamera van leraktam a fényképezőt, mert messziről le tudom fotózni a telefonnal a munkám során amihez kellett egy fotómasina. A Lidar scanner is rohadt sokat segít egy felmérésnél.
Nem tudom hogy ennyire ostoba hozzáállással hol lehet 1,2 millát keresni a Parlamentem kivül... Hol dolgozol?
Szoftverfejlesztő vagyok. A Lidar-t szerintem 100-ból max egy ember használja, a kamera valóban jobb, de az alapmodellé is több, mint jó, én is alig használom már a fotógépemet, mióta az iPhone megvan.
Ezen kívül tud még 120Hz-et, ami ugyan simább mozgást eredményez, de nem olyan mértékű, hogy megérje a plusz pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!