Media marktben vállalnak garanciát a hibás fóliára?
Gondolom ez a melegítős fóliacucc, az szokott ilyen drága lenni. Nekünk azt mondta rá a srác, hogy a számlát tegyük el, ha egy hónapon belül felválás vagy hasonló gond van, akkor menjünk nyugodtan.
Szóval ha megvan a nyugtád, akkor egy próbát megér (amennyiben nem a te hibádból keletkezett sérülésről van szó).
#2, #3:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Sajnos nem egy hónapon belül sérült meg, ugyanis májusban vettem a telefont, és ott helyben rakták rá a fóliát, és most csúszott el a fólia, tegnap.
#1:
Drága, vagy sem, sajnos ez van. Nem szerettem volna Kínából 100 forintos fóliákat venni, és várni míg megérkezik. Lehetséges, hogy lehúztak, de akkor tömegesen húzzák le az embereket a Media Markt-ban, ez ellen nem igazán lehet tenni. Mondhatod, hogy "akkor ne vegyél ott semmit", viszont én mindenképp egy hivatalos partnernél szerettem volna a telefonomat megvenni, nem pedig az aluljáróban vagy a piacon, ugyanis nem egy kis összegű telefonról beszélünk (ceruzás Samsung), és a helyen ahol élek, a Media volt (és van is) a legközelebb hozzám.
De ettől függetlenül sajnos én sem sz.rom a pénzt, hanem csak mindig félreraktam erre a telefonvásárlásra a diákmunkákból, meg az ösztöndíjakból annyit, amennyit tudtam. Ezért tehát szomorú lennék, ha a 12000 forintos fóliát nem cserélnék ki, amihez hangsúlyozom, hogy hozzá sem nyúltam, és úgy vált fel.
Ha megvan a számla, tegyél egy próbát, max nemet mondanak, rosszabb nem történhet.
Egyébként nekünk is az új ceruzás samunk van, mikor frissen kijött, tetettünk rá fóliát. Akkor elsőre nem ajánlotta az okospultos srác ezt a gépit, így a falról választottunk szimpla üvegfóliát - az olcsóbb, nem akarok hazudni, de 4-5ezer talán.
Páromnak két hónap után cserélni kellett (pofára esett a telefon a betonon :D), meg egyébként fel is vált neki a széle, na, akkor ajánlották ezt a helyben géppel felrakósat neki tizenezerért, hogy mennyivel jobb mint az üveg, mert az üvegre csak ránézel, bezzeg aaaaz... nos, leesés után, jó, törni nem tört, mert nem tud, de ugyanúgy végigkarmolódott a felülete.
Nekem még mindig tökéletes egyébként az "occó" üveg, pedig én is béna vagyok, esett már le. És ezzel is működik az ujjlenyomatolvasó (ezt szokták még kritizálni, hogy üveggel nem).
Ezt csak azért írom, hogy nézz körbe nyugodtan az opciók között, ha nem cserélik garanciába, nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, egyéni preferencia.
Az #1 beszólása meg vicc, ha meg olcsó fóliát keresnél, akkor az lenne a baj, hogy mit smucigoskodsz, ha fussa drága telóra, teljen fóliára is blabla...
"Az #1 beszólása meg vicc"
Elmondom miért írtam ezt, csak nem akartam kifejteni, mert már fáj ezredszerre leírni ugyanazt: ezek a fóliák MAXIMUM (!!!) a karcoktól védenek, amik normális használat mellett amúgy sem keletkeznének a telefonon. Tehát pl. ha berakod a lakáskulcs meg az aprópénz mellé a telefont, akkor a fólia karcolódik, már amennyiben egyáltalán a telefon üvege karcolódna ennyitől (de ugye normális ember nem dobálja a telefonját drótkefe meg lakáskulcs mellé, merem feltételezni).
Amikor eladják neked ezeket a sz..rokat, hogy így meg úgy véd a töréstől, akkor egész egyszerűen hazudnak. A telefonok üvege sokkal jobban ellenáll a törésnek is (hiszen jóval vastagabb mint a fólia) és a karcoknak is, nem véletlenül reklámozzák neked a telefonokat azzal, hogy ezen Gorilla Glass xy meg kutyafüle üveg van. Amikor pofára ejted a telefont és látod, hogy berepedt a fólia, akkor nem "védte" a kijelzőt, hanem szimplán eltört a francba a nagyon vékony üvegfólia.
A kijelző esés elleni védelmére normális tok kell. Vagy olyan, aminek a pereme értelmezhető vastagságban ér a kijelző szintje fölé, vagy "tárca" jellegű tokot kell venned. Továbbá a normális tok jellemzője, hogy nehéz leszedni a telefonról. A legtöbb ember tipikusan semmire se jó tokokat rak a telefonjára, amit kisujjal leszed és nem takar/véd a világon semmit. És egy jó tok még csak nem is drága, igaz nem 1-2 ezer forint, de 5-6-7 ezernél nem több. Ha nagyon akarsz fóliát, akkor abból meg pont jó a legolcsóbb is, pont ugyanúgy nem ér semmit, mint az 5x drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!