Egy tablet vagy egy laptop lenne a jobb?
"Az Apple a hivatalos oldalon történő forgalmazás befejezésétől számítva legalább 5 évig támogat egy eszközt."
Tudtommal csak idéntől van ilyen vállalásuk, én csak az iPhone 15-ös szériára találtam meg, de ott ez a kifejezés van: "Minimum 5 Years from the first supply date"
Ez az én értelmezésem a legelső átadott példányt jelenti, tehát a megjelenéstől számított 5 évet "garantálnak". Ettől lehet több is, de ha kevesebb lesz, sem lehet rajtuk jogilag számonkérni, ahogy a többi gyártón sem.
De ha van eltérő információd a hivatalos oldalról, akkor szívesen megnézném. Biztonsági frissítéseket valószínűleg úgyis tovább kap, mint új OS-t.
Sőt, megtaláltam az iPad 10 esetén, itt:
Én ezt a modellt választottam ki: iPad 10.9-inch Wi-Fi + Cellular (10th gen) (Model A2757)
Itt is a már említett kifejezés szerepel:
Defined Support Period: Minimum 5 Years from the first supply date
Rágugliztam és ez azt jelenti, amit én mondtam: a megjelenéstől számítva minimum 5 év.
De nézzük a 9-est:
iPad 10.2-inch Wi-Fi + Cellular (9th gen) (Model A2604)
First Supply Date: 24 September 2021
Defined Support Period: Minimum 5 Years from the first supply date
Magyarul a minimum vállalt garanciájuk az 2026 szeptember végén lejár. Tehát kb. 2 éve van, "garantálva". Ez nem azt jelenti továbbra sem, hogy 2 év múlva ki kell vágni a tabletet, de a mostantól minimum 5 évet erős kétkedésekkel fogadom továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!