Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone 15 Pro vagy maradjak...

Iphone 15 Pro vagy maradjak az androidnál és miért?

Figyelt kérdés

Eddig csak középkategóriás telefonjaim voltak és csak android. 1-2 év után kb kezdtek lassulni. Ha Iphonet vennék ez lenne az első. Mindenképp hosszú távra tervezek és ez után egy jópár évig nem akarok újat. A 15 Pro tetszik mert nem túl nagy , a Samsung Galaxy S24 Ultra és hasonlók nem jók nekem mert nagyok. De vajon megéri kb 10 év vagy több android után Applere váltani? Ha nem akkor milyen 15 Pro szintű androidot vegyek ami nem túl nagy?

Sokat használom a telefont , de ezt az újat nem vinném a munkahelyre, arra marad a a régi. De amikor használom az újat akkor böngészőt használok, videók nézése youtubeon, messenger , instagram. Igazából nem vagyok annyira követelményes, nem játszok rajta nagyon. Főleg böngésző meg csetelés megy. Ezért is vagyok bizonytalan. Megéri nekem egy drága csúcskategoriás telefont venni?

2024. aug. 5. 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:
68%
Nekem a 15 promax lett az első apple, előtte csak android volt, nekem megérte, szeretem
2024. aug. 5. 20:01
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

Méretben az S24 hasonló, de az tudásban az iPhone 15 és iPhone 15 Pro közé van ékelve.

Én kb. 2 éve váltottam iPhonera, jó kis telefon ez, de miután elmúlnak a "mézes hetek", igazából az az érzés marad meg benned, hogy van egy drága és jó telefonod. Én a részemről minden további nélkül visszaváltanék droidra, ha itt lesz az ideje a telefon cserének. Valószínűleg 1-2 év múlva majd megnézem, hogy milyen az aktuális iPhone x és Samsung Sx és majd azt veszem, amelyik abban az évben a jobb... Tehát arra akarok kilyukadni, hogy nincs semmilyen Apple varázslat, a telefonjaik azért jók, mert egész egyszerűen mindegyik magas polcra van pozícionálva, ha mellé teszel egy hasonló árú droidos telefont, akkor tök ugyanazt kapod pepitában. Minimális szoftveres különbségek vannak, 1-2 hét maximum megszokni őket és szinte mindenre van lehetőség vagy alternatíva mindkét rendszerben.

Ha nagyon érdekel az iOS, akkor tehetsz egy próbát, jó kis telefon az 15 Pro, sokáig jó lesz, de ugyanúgy jó kis telefon egy S24 és szintén jó lesz sok évig. Ez már kb. csak szimpátia kérdése.

Ja és még valami: szerintem ha az ember nem játszik telefon nyúzó 3D játékokat, akkor egy drága és egy középkategóriás telefon között igazából csak a kamerás teljesítményben lesz látványos a különbség, de ott is inkább kevésbé optimális körülményeknél. Normális fényviszonyok mellett egy 150 ezer körüli telefon is pompás képeket és videókat készít.

2024. aug. 5. 20:40
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Egy iPhone 15 Pro Max-t nem ver oda semmi. Nincs ellenfele! Ezt jó ha tudod
2024. aug. 5. 22:59
 4/7 Morzsi007 ***** válasza:

Ha a legjobb kisebb méretű telefon kellene, akkor csakis 15 Pro van jelenleg a piacon.

Az S24 nem a15 Pro vetélytársa. Ha ennyit szánsz rá, veszel egy 15 Pro-t és megszokod az ios-t, akkor sok évig használható marad az erős hardver miatt.

2024. aug. 6. 08:20
 5/7 A kérdező kommentje:
De pl mivel járok jobban egy Iphone 15 Proval mint egy 13 Proval? Sok helyen azt olvasom hogy a 15 Pro olyan sokkal nem jobb a 13 Pronal mint amennyivel drágább
2024. aug. 6. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:

- Helyből két évvel tovább lesz támogatva a 15.

- 6 helyett 8 giga memóriája van, ami pont a hosszútávú használat miatt is fontos.

- A 15 érezhetően könnyebb az új keret miatt (is).

- Fényesebb kijelző.

- Minimálisan keskenyebb kávák.

- Erősebb, keskenyebb csíkszélességű (kevesebbet fogyasztó) processzor.

- Erősebb GPU.

- A főkamera magasabb felbontású, de egyéb paraméterében az összes kamera jobb.

- Elvileg képes 3D hatású videók készítésére.

- Modernebb bluetooth szabványt támogat.

- USB-C csatlakozó, ami sokkal elterjedtebb mint a lightning és gyorsabb is a 3.2-es szabvány miatt.

- Elvileg képes műholdas segélyhívásra, de ha jól rémlik ez még csak az USA-ban aktív.

- Nagyobb aksi, minálisan hosszabb üzemidő.

2024. aug. 6. 18:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Ja meg ezen már van "dinamikus sziget", már ha ez értelmezhető újításnak számít.
2024. aug. 6. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!