Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Samsung Galaxy S8 vagy Samsung...

Samsung Galaxy S8 vagy Samsung Galaxy A53 5G?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehetőségem adódott a két telefon közül választani. Ti melyiket választanátok? Tudom, hogy az S8 jóval régebbi telefon, viszont az egykoron csúcskategóriás volt. Illetve külsőleg sokkal gagyibbnak tűnik az A53. Ezért nem tudom jobb-e annyival, hogy azt válasszam az S8 helyett.

Az 5G nekem nem fontos. Köszönöm szépen mindenkinek!

júl. 31. 00:35
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem odaírni, hogy egy ismerősöm azt is mondta, hogy valószínűleg gyorsabb lesz az S8, mert hogy az Android 9-ig volt frissíthető, az nagyon szépen fut rajta, viszont az A53-ra meg kijött az Android 14 is és gyenge a hardver már ehhez az új Android verzióhoz és állítólag ez csak rosszabb lesz, főleg ha megkapja az Android 15-öt. De nem tudom ennek mennyi valóság alapja van, mert én nem nagyon értek a telefonokhoz.
júl. 31. 00:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én S9+ használok, ezen android 10 van és nekem teljesen megfelel. Nagyjából fut rajta minden, de számolni kell vele, hogy szembejöhet olyan app vagy funkció amit nem támogat. Android 9 esetében méginkább.

Én is azt követem, hogy inkább egy régebbi S széria, mint egy azonos korú vagy kicsit újabb A. Viszont az S8 és A53 között már nagy a korkülönbség, ha nekem kéne ebből a kettőből választani, az A-t választanám. Sajnos az A hardver minősége számtalan esetben rosszabb mint az S általánosságban.

Például egy érv az A mellett: az akku biztosan tartósabb lesz, már ha eddig nem használták szét teljesen. Az S9+ telómban már csak kb 64%-a a gyári kapacitásnak, és ez egyszer már lett cserélve, megint kéne bele új akku.

Egyébként van ismerős aki ma is S7 Edge használ, abban hibátlan a gyári akku is, és elnyomkodja azért. Persze a friss appokkal már gond lenne. Most tervez S24re váltani, talán az is elmegy majd így egy 8 évig neki.

júl. 31. 07:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mire és mennyit használod. Kinézetben nekem is jobban tetszik az S8, és ha csak egy-két appot szeretnél rajta használni, akkor ezt ajánlom. De ha sokat nyomkodod, használsz rajta újabb, frissebb appokat akkor az A53.

Összességében én magamból kiindulva az S8 mellett döntenék. Az előttem válaszoló leírt szépen mindent, egyetértek vele:)

júl. 31. 11:41
 4/5 anonim ***** válasza:
75%
Az A53 felejtős. Nekem az van, egy éves sincs a telefon de elkezdett döglődni. Kidob az alkalmazásokból, fogy róla a tárhely rejtélyes módon, és bugos lett az egész. Bár lehet hogy vírusos lett. Kezdetben viszont szerettem.
aug. 2. 02:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az egész A széria felejtős... Elsőre nem tűnnek rossz telefonnak, laikusnak elvileg bőven elég is az A3X-től felfelé, persze az A0X A1X és A2X véleményem szerint az ipari hulladék kategória, mindent kispóroltak belőle.

Annyi apróság elő tud jönni hogy nem elég benne, gagyi, gyenge, nem jó, hogy utána már az egész telefon kezd rossz lenni. Például a kamera olajfestményt fotóz, hiába szépek a színei. Wifi hiába tud 2,4/5GHz, tapasztalom hogy jóval kisebb a hatótáv mint az S széria esetében, és bizonyos routerre fel se akar csatlakozni kompatibilitási beállítás miatt (úgy, hogy minden eszköz működik, csak az A34-et dobálja el. Hónapokba telt mire rájöttem mi okozza a gondot.) Tárhely hiába 128gb, pillanat alatt betelik ugyanúgy mint bármi nás, elhízik rajta a rendszer és a rendszer fájlok. Nem készül valami igazi minőségérzetet nyújtó anyagból. Térerő problémák is vannak, ahol az S9+ simán hálózaton van, ott az A34-en már nincs mobilnet (ugyanaz a szolgáltató).

Összefoglalva, van csomó apróság ami miatt összességében messze rosszabb az A mint az S. Én kb a felsoroltak miatt nem ajánlom és kerülöm az A-t, nekem szinte csak hiányérzetem van vele kapcsolatban. Ami pozitívumot tudok mondani: szép a kijelzője, és szerintem jó a hangszóró sztereó hangzása, szép a hangszíne, jó a hangereje.

Egyébként ha laikus nem vette volna meg az A34-et újonnan, akkor intéztem volna neki S8/S9/S10 korabeli használt telót, ami fele vagy harmad annyiba kerül, és ezerszer jobb minőség. Teljesítményre meg még mind elégséges a koruk ellenére. Persze attól függ mire.

aug. 2. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!