Tönkrement a telefonom, lehetséges az adatokat (fényképek) kimenteni róla?
Sajnos a telefonom vizet kapott és a képernyője tönkrement, nem kapcsol be. Elég kevés vizet kapott egyébként, és az azt követő 1 napban semmi jelét nem adta, hogy baj lenne, ezt követően kezdett a képernyő fokozatosan nem reagálni, használat közben hirtelen elsötétülni, majd már egyáltalán nem mutatni semmit némi zöldes csíkokon kívül, végül pedig immár egyáltalán nem mutat semmit. A készülék a bekapcsolás gombra reagál egy rezgéssel, de ennyi.
Nem jártam még így, úgyhogy nem tudom, mit tudnak vele kezdeni. Egy biztos, a teljes képernyőcsere nagyon drága lenne, úgyhogy inkább vennék egy új telefont. A gond csak a készüléken tárolt fotók, amik nagyon fontosak a számomra. A legtöbb fel volt töltve felhőbe, de az elmúlt pár napon egy nagyon kietlen helyen utaztam (és pont ott történt a baj), és egyáltalán nem volt hálózat, így mindazok a képek nem lettek sehova lementve.
Van esély valahogy a képeket házilag kimenteni laptopra? Vagy mindenképp szerviz szükséges? Ha igen, mit tudnak tenni, lehetséges kimenteni a képeket? Hogy szokták ezt csinálni, kapnék egy pendriveot vagy valami? Akinek van ezzel tapasztalata, mennyibe kerülhet kb egy ilyen?
Ha számít : Google Pixel 6 Pro volt a most meghalt eszközöm
Én nem tudom, csak azt, hogy hasonló esetben legközelebb 1) használj memóriakártyát, 2) bekapcsolás után számíts erre, és azonnal ments le mindent, ami kell. Egyébként ennek elvileg sokkal több vizet is ki kellene bírnia, mivel IP68 besorolása van.
Én néha víz alá tartom az ennél jóval régebbi és olcsóbb Samsungom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!