Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy éves iphone 98% akku...

Egy éves iphone 98% akku állapot jónak mondható?

Figyelt kérdés
2024. júl. 17. 19:54
1 2
 1/14 anonim válasza:
15%

Tapasztalataim szerint jónak mondható!

Nekem hivatalos szervízben 2023.Dec hóban volt akksicsere és most 93% úgy hogy mindig 80% ig töltöm és 20% ig merítem. Be is állítottam egy action t hogy ha eléri a 80% os töltöttséget akkor egy feltünő hangot lejáttszon pl. hajókürt hang amire mindenképp felfigyelek. (ha alszom akkor is)

2024. júl. 17. 20:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
98% tökéletes egy év alatt szerintem. Messze még az akku csere ideje.
2024. júl. 17. 20:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon kiváló.

Sőt túl jó. Lehet trükköztek vele és ezért ennyi csak.

2024. júl. 17. 21:25
 4/14 A kérdező kommentje:
Az enyém kezdetek óta, én meg nem trükköztem vele, vagy mire gondolsz?
2024. júl. 17. 21:55
 5/14 A kérdező kommentje:
Én nem nagyon figyelek semmire, használom, de nem nyomkodom nonstop, lemerülni teljesen nem hagyom, általában nem tudom ha felénél alacsonyabban van töltök bele, de volt már nem egyszer h ilyen 5%on volt és csak akk dugtam rá. De igazából általában csal akkor, ha már vészesnek érzem.
2024. júl. 17. 21:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Jaj hogy minden nap van öt ilyen kérdés. Mennyivel jobb lenne, ha kivenné az Apple ezt a semmire sem jó funkciót...

Az a százalék, amit kiír a telefon nagyon nagy jóindulattal is csak egy közelítésnek jó. Általában a telefonok hivatalos aksi kapacitása kisebb, mint a tényleges (nem igazán lehet kettő teljesen egyforma aksit gyártani), ezáltal az első pár százalék "romlás" nagyon lassan következik be. Aztán ha egyszer megindul, akkor elkezdenek majd jóval gyakrabban leperegni a százalékok, de ne foglalkozz vele. Ha majd érzed, hogy már zavaróan gyorsan merül az aksi, akkor kell elvinni cseréltetni, nem pedig egy nyamvadt százalékot nézni és kérdezgetni, hogy az jó-e még.

Átlag használat mellett (amikor is nem megy bele azért napi 1 ciklus az aksiba) kb. 1,5-2 év után lesz észrevehetően gyengébb az üzemidő, 3 év után pedig általában már indokolt a csere. Totál tök mindegy, hogy mettől meddig töltöd a telefont, meg rajt hagyod-e töltőn vagy sem, stb. Egy dolgot kell elkerülni: a mélymerülést. De azt azért az átlag user nem hozza össze, mert legrosszabb esetben akkor már felrakja töltőre, amikor kikapcsol a telefon, vagy már jóval előtte.

2024. júl. 17. 22:09
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

Érdemes ilyen 15% és 85% közt tartani, de nyilván nem egy egy alkalom csinálja ki, hanem amikor konstans 101% van éjszaka a töltőn meg amikor folyton full lemeríti az ember és utána tölti mondjuk még gyorstöltővel is.

A legtöbb androidon van funkció ami nem engedi 85% felett a töltést, sőt samsungon mostanában olyan is, hogy éjjel nem sokat tölt de mielőtt felkelsz direkt feltölti magát 100%-ra. Gondolom iPhoneon is van valami.

A lemerülés meg, hát nem a világ vége egyszer kétszer, de azért ne legyen rendszeres.

2024. júl. 17. 22:10
 8/14 anonim ***** válasza:
81%

"Érdemes ilyen 15% és 85% közt tartani, de nyilván nem egy egy alkalom csinálja ki, hanem amikor konstans 101% van éjszaka a töltőn meg amikor folyton full lemeríti az ember és utána tölti mondjuk még gyorstöltővel is."

Ez nagyjából a világon semennyire sem igaz valós körülmények között. Az elektromos autóknál is nemrég pl. a Nissan ki is szedte ezt a "csak 80%-ig tölt az autó" funkciót, mert azt látták a saját statisztikájukból, hogy nincs értelme. Pedig egy e autónál azért jóval fontosabb és drágább alkatrész az aksipakk, mint egy nyamvadt telefonon.

2024. júl. 17. 22:26
 9/14 anonim ***** válasza:

"sőt samsungon mostanában olyan is, hogy éjjel nem sokat tölt de mielőtt felkelsz direkt feltölti magát 100%-ra"

Valamivel el kell adni a parasztnak a cuccot, és ez kb. ingyen van egy ilyen funkció ...

Az megint más dolog, hogy mire rájön hogy megint átb@szták, addigra késő ...

De addig is abban a tudatban él, hogy az ő telefonja sokkal jobb.

2024. júl. 17. 22:36
 10/14 anonim ***** válasza:
52%

22:26:

Volt olyan telefonom ahol én is mindig hagytam 100%on egész éjjel és sokkal hamarabb kezdett el romlani az akku (igen, ugyanolyan kapacitás és ugyanaz a gyártó is amúgy). Szóval értem én hogy a Nissan így úgy amúgy, de én inkább adok a saját magam által tapasztaltakra, ami igenis az hogy nem tesz jót az ha egész éjjel töltöm, mintsem hogy higgyek.

22:36:

Ehh? Azért azt remélem vágod, hogy senki nem ez alapján választ telefont vagy bocsi ha esetleg te igen. Ez csak egy példa volt, de látom nagyon a szívedre vetted.

2024. júl. 17. 23:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!